אובדת עצות לגבי המשך טיפול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות לגבי המשך טיפול
    חסויה
    19/05/2008

לרופאים היקרים שלום רב,

ראשית, ברצוני להודות על התשובות הנפלאות להן אני זוכה במהלך החודשים האחרונים בהם התוודעתי לפורום הזה.
    שנית, ברצוני להתנצל על האריכות בדברי, אך אני פשוט אובדת עצות לגבי ההמשך.
    רקע- בת 34 אי פריון ראשוני על רקע לא ידוע. בשל בעיית מסתם וריבוי המנגיומות בכבד גירוי הורמונלי אינו מומלץ, ולפיכך, נעשו 4 מחזורי הזרעות על בסיס טבעי- ללא הצלחה.
    בחודש הנוכחי בוצעה לראשונה הפרייה. בתאריכים 30.4, 1.5, 2.5 התקבלו בכל יום 2 אמפולות של מנוגון וכן אורגלוטרן. ביום 3.5 אוביטרל וביום 4.5 בוצעה ,לבקשתי, שאיבה ללא הרדמה ונשאבו 2 ביציות. במהלך השאיבה החל דימום כבד יחסית שלטענת הרופא נבע משריטה/ "חור" בקיר הנרתיק שנגרמה ע"י מחט המטמר. לאחר כשעה מתום השאיבה בעודי מתלבשת על מנת לחזור הביתה החל דימום מאסיבי ביותר שבעטיו שוב הוכנסתי לחדר ניתוח ובמשך כ- 15 דקות ניסה הרופא באמצעים שונים, כולל צריבה, לעוצרו. לציין, כי ככל הידוע לי אין לי בעיות קרישה וכן אינני נוטלת מדללי דם. לאחר הפרוצדורה הרופא ציין בפני כי מעולם לא נתקל בדימום כה מסיבי שנגרם ממחט המטמר. עוד באותו הערב פסק הדימום וביום 7.5 הוחזרו 2 עוברים בדרגה טובה מאד בני 7 ו-8 תאים, בהתאמה. הטיפול התומך כלל אנדומטרין פעמיים ביום מיום 6.5, אסטרופם 2 מ"ג פעם ביום- החל מיום 9.5- אך לאחר יומיים הופסקה נטילת האסטרופם בשל חולשה קיצונית, ירידה בלחץ הדם והן דופק מואץ, וכן 2 זריקות גסטון ביום 12.5 ו-14.5. 2 הזריקות האחרונות שתוכננו לא נתקבלו בשל המצב לעיל וכן בשל העובדה שרמת האסטרוגן היתה 1273 והפרוגסטרון 233. בדיקת דם להריון מהיום שלילית, לצערי. שאלותי כדלקמן: 1. האם יש קשר בין הדימום לעיל, למרות שפסק עוד באותו היום, לבין אי הצלחת הטיפול. 2. האם הטיפול התומך המקורי יכול היה לסייע להצלחת הטיפול. 3. האם מומלצות בדיקות או הנחיות כלשהן לפני מחזור הטיפול הבא. 4. ממה יכולה לנבוע אי ההצלחה.
    אני חוששת מאד מהטיפול הבא בעיקר בשל החולשה הקיצונית שפקדה אותי שלטענת הרופא נבעה כנראה מהתרופות.
    אודה מקרב לב על כל המלצה בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    19/05/2008

לדעתי אין קשר בין הדימום לעובדה שלא הרית. קחי בחשבון שהסיכוי להצלחת טיפול של IVF הוא 30%-35% . אם הטיפול התומך גרם לתגובה כזאת אפשר לא לתת אותו או טוב יותר להוריד את המינון באופן משמעותי. למרות שלא נראה לי שיש בעית קרישה ( קרוב לודאי שמדובר בכלי דם גדול באופן לא רגיל בדופן הנרתיק ) אני ממליץ לעשות תפקודי קרישה ואולי גם אולטרסאונד קפדני של הנרתיק לפני הטיפול הבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    19/05/2008

ד"ר דוד ישי ערב טוב,

ראשית, תודה על ההתייחסות ועל המענה המהיר.
    שנית, מהו משקלו של הטיפול התומך בהצלחת הטיפול. האם העובדה כי ערכי אסטרוגן ופרוגסטרון ביום 15.5 היו מספיק גבוהים (1273 ו-233 בהתאמה) מלמדת כי הטיפול התומך היה מספק וכי לא בכך נעוץ כשלון הטיפול.
    אינני יודעת כיצד עלי להתנהג בהמשך- האם לקבל טיפול תומך במינון נמוך או האם קיימת אפשרות להימנע מטיפול שכזה לחלוטין, או שמא בכך הנני מקטינה לחלוטין את סיכויי ההצלחה?

תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    19/05/2008

אני בעד לא לתת טיפול תומך באופן אוטומטי אלא לעשות מעקב של בדיקות דם תכופות ולהוסיף תמיכה במינון המינימלי הדרוש רק לפי הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות!

חסויה
    19/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה...

חסויה
    19/05/2008

ד"ר ישי ערב טוב,

שאלתי האחרונה- מה דעתך על דיקור סיני או טיפול משלים אחר כטיפול מלווה ל-I.V.F.

שוב תודה על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    21/05/2008

אני מאד בעד. במרפאתי הפרטית אני מרבה להשתמש בטיפולים משולבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות- המשך דבר...

חסויה
    22/05/2008

ד"ר דוד ישי שלום שוב,

ביום 20.5 בארבע לפנות בוקר לערך התעוררתי כתוצאה מכאבי בטן בעוצמה כמוה טרם חוויתי. הכאבים לוו בשלשול, בחילה, זיעה קרה עד מצב של כמעט עילפון. ההתקף נמשך כחצי שעה ושכח מעט באמצעות נר וולטרן. דימום מועט החל בערב לפני כן והווסת הגיעה ב-20.5 בשעות אחה"צ.
    לציין, כי אני סובלת מכאבי ווסת עזים אך לא בעוצמה שכזו, ואינם מלווים בתופעות שכאלה.
    מאז ועד היום נמשכים כאבים חזקים אך הינם אופייניים לכאבי ווסת מהם אני סובלת באופן תדיר.
    הרופא טען כי הסיבה להתקף החזק הינה הירידה החדה ברמת ההורמונים. האמנם???
    היות והרקע לאי הפריון אינו ידוע, למעט OTA קל של בן הזוג , ונוכח התגובות הקיצוניות לטיפול מתחילתו, למרות העובדה כי מינון ההורמונים שקיבלתי (מנוגון) היה נמוך, האם יכול להיות מצב של אנדומטריוזיס שהינו הגורם לאי הפריון והן לתגובות הללו?. צילום רחם תקין, אולטראסאונד רחם וכן של האגן הקטן- תקין, וכן אין ציסטות המעידות על אנדומטריוזיס למעט ציסטה רגילה בקוטר 2.7 ס"מ לערך בשחלה השמאלית שנצפית בשנה האחרונה ואינה גדלה. האם יש טעם במצב כזה לבצע לפרוסקופיה או בדיקות נוספות?.
    בנוסף, נוכח התגובות לטיפול, האם היית ממליץ באם יש אפשרות כזו, כמובן, לבצע שאיבה ללא מתן תרופות כלל. במקרה כזה עד כמה פוחתים הסיכויים להשגת הריון בכל מחזור טיפול.

שוב מתנצלת על האריכות בדברי ומודה מראש על כל מענה / המלצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    23/05/2008

האפשרות של אנדומטריוזיס באה בחשבון ויש מקום לשקול לעשות לפרוסקופיה .
    ניתן לעשות שאיבה במחזור טבעי ללא טיפול הורמונלי. התוצאות של טיפול כזה טובות פחות באופן משמעותי מאשר תוצאות של מחזור עם טיפול הורמונלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

חסויה
    23/05/2008

ערב טוב ד"ר ישי,

שוב רב תודות על המענה.
    ברצוני להבין, אם אכן מדובר באנדומטריוזיס, האם זו יכולה להיות הסיבה לאי הצלחת ה- I.V.F. האם במקרה כזה יש אפשרות להרות בהפרייה רגילה או שמא יש לבצע ZIFT?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

ד''ר דוד ישי
    23/05/2008

אנדומטריוזיס פוגע באיכות הביציות והעוברים וכנראהפחות מזה ברירית הרחם. לכן מיקום ההחזרה אינו משנה . מה שיכל לשנות הוא טיפול במחלה ( תרופתי או ניתוחי )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס- המשך

חסויה
    23/05/2008

ערב טוב שוב ד"ר ישי,

בהפרייה שבצעתי למרות מינון נמוך של הורמונים היו 2 ביציות, איכות העוברים שנוצרו היתה טובה וכן במהלך מעקב של 7 החודשים האחרונים תמיד היו ביוצים ועובי רירית הרחם תקין.
    האם ניתן ללמוד מכך שגם אם יש אנדומטריוזיס לא הוא הגורם לאי הפריון?
    אני חוששת מכשלון הפריות נוספות כאשר אולי בפועל הסיבה לאי הפריון אינה מאותרת.

אין לי מילים להודות על המענה המפורט לכל שאלותי בימים האחרונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    23/05/2008

אני מדבר על מחקרים שהראו ירידה באחוז ההריונות בנשים עם אנדומטריוזיס לעומת כאלה ללא.
    אצל אישה עם כאבים חזקים בוסת וללא הסבר אחר לחוסר ההצלחה, זה שוה בדיקה. ותמיד יש זוגות שאצלם לא נמצא שום הסבר. אבל גם הם , עם התמדה ועקשנות נכנסים להריון בסופו של דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסברים ועל העידוד!

חסויה
    23/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו