המלצה בנוגע להמשך טיפול - פונדקאות ותרומת ביצית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• המלצה בנוגע להמשך טיפול - פונדקאות ותרומת ביצית
    איילה
    09/10/2016

שלום רב,

בת 41, רזרבה שחלתית נמוכה, אנדומטריוזיס בדרגה חמורה (ברקע ניתוח בשנת 2006 לרבות פתיחת בטן), הידבקויות קשות באגן, נוזל בחצוצרות ולכן בוצע ניתוח ASSURE בחצוצרה אחת, ובחצוצרה השניה צריבת פייה.

רירית דקה עד 7 ממ ולא תמיד תלת.

מטופלת כשלוש שנים.

2 החזרות ראשונות מביצית שלי - אין היריון.

תרומה ראשונה - 3 החזרות - אין היריון.

לאחר הכישלונות כאמור, התגלה נוזל בחצוצרה ואז עברתי ניתוח ASSURE וצריבת פתח חצוצרה אחרת.

תרומה שנייה לאחר ניתוח -

א. החזרה ראשונה - היריון - והפלה בשבוע 10. הסיבה (ככל הנראה) - העובר "נתקע" בASSURE.

ב. לאור העובדה שבטא לא התאפסה לאחר גרידה, התברר ששאריות עובר "נתפסו" בASSURE. היה צורך לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית כדי להוציא שאריות הריון מהסליל וכן לצורך קיצור הסליל (מסתבר שהיה ארוך מידי).

ג. החזרה שניה - לאחר ההיסטורקופיה כאמור - 2 בלצוסיסטים קפואים - אין היריון.

ד. החזרה שלישית - קבלתי פיצוי מהחברה של שני עוברים טריים מצויינים לדברי הרופא - אין היריון.

השאלה היא כזו - לאור התיאור כאמור, האם יש טעם לקנות שוב ביציות ולעשות לי החזרה (זה סיפור מאוד יקר), או שכבר עדיף לפנות לפונדקאות על מנת שלה יעשו החזרת עוברים מתרומת הביצית ?
    האם הסיכוי של פונדקאות להיריון הוא גבוה משלי לאור מה שתואר לעיל.

אודה להמלצותיכם.

תודה רבה וגמר חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקראת פונדקאות

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/10/2016

אני סבור שבהחלט יש מקום לשקול פונדקאות ,בנסיבות העגומות של הכשלון הטיפולי החוזר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו