מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידר פרוטוקול חדששלומית18/10/2016
פרופ בידר שלום
יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי על 2 השאלות
שאלה 1:
בת 40 לאחר IVF ראשון הריון כימי קיבלתי ווסתב-15.8 שנמשך 10 ימים לאחר מכן בבדיקת דם בטא לא התאפסה מאז 15.8 רק היום קיבלתי ווסת ואמורה להתחיל להזריק עוד 3 ימים (פרוטוקול חדש)
האם בעקבות האיחור הרב שהיה בווסת הגוף צריך לנוח חודש עקב השיבוש או שאפשר לחזור לטיפולים?
שאלה 2:
יש לי פקטור 5 ליידן שהתגלה עקב הפלות חוזרות הריונות שהיו ללא טיפולים . כל הבדיקות שלי תקינות לחלוטין וזרע תקין.
נכנסתי בעבר להריון ללא בעייה והריון החזיק לי לאחר הפלות רק עם קלקסן אבל היה מלווה בכאבים עזים ודימום רב בשבוע 5 למרות ששרד
תלונתי הייתה תמיד שהגוף נלחם לדחות את ההריונות הייתי סובלת מכאבים עזים ודימומים גם בהריון ששרד.
בפרוטוקול האחרון העובר היה באיכות מעולה והתחלק ליותר מ-100 תאים וכל הביציות הופרו רובם התחלקו ל-9 תאים .
הרופא המטפל החל לחשוד שלא בטוח שהבעייה הייתה דווקא מקרישיות יתר כל השנים אלא יכול להיות שמערכת החיסון תוקפת את העובר המופרה בעקבות הכאבים העזים מה הטיפול למצב כזה? משהו לא בסדר אצלי מייד שיש הפרייה אני מרגישה את ההפרייה שמלווה בכאבים עזים כלומר לא טעיתי אף פעם באף הריון תמיד ידעתי שיש הריון כאשר נתקפתי בכאבים עזים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובה
שלומית19/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/20161.להמתין חודש עד להתאזנות המערכת
2.טיפול עם קליקסן ותמיכה הורמונאלית הולמת עשוי חהיות מענה אופטימאלי לקראת ההיריון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר22/10/2016לגבי שאלה אחת את יכולה להתחיל טיפולים.
לגבי שאלה שניה הרי שאין דבר כזה שהגוף דוחה הריון.
אני גם חושב שזה לא קשור לפקטור 5.
הכאבים שאת סובלת קשורים להחזרה ומה שלא הבנתי זה שאת כותבת שכאשר יש כאבים את יודעת שאת בהריון.
בכל אופן ניתן לנסות לקחת נר של וולטרן חצי שעה לפני היזרה או נר של אינדומט.
יש טיפולים נוספים אך לא מבצעים באופן רוטיני בבתי חולים.
אני חושב שההפלות שלך לא קשורות לפקטור 5.
יתכן והדבר קשור לרחם ולפעמים קשה להבין מה הבעיה.
היות והטריגר לכאבים הוא ההחזרה יש לנסות, תחילה , את מה שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)