שאלה לפרופ' בידר פרוטוקול חדש

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר פרוטוקול חדש
    שלומית
    18/10/2016

פרופ בידר שלום

יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי על 2 השאלות
    שאלה 1:
    בת 40 לאחר IVF ראשון הריון כימי קיבלתי ווסתב-15.8 שנמשך 10 ימים לאחר מכן בבדיקת דם בטא לא התאפסה מאז 15.8 רק היום קיבלתי ווסת ואמורה להתחיל להזריק עוד 3 ימים (פרוטוקול חדש)
    האם בעקבות האיחור הרב שהיה בווסת הגוף צריך לנוח חודש עקב השיבוש או שאפשר לחזור לטיפולים?

שאלה 2:
    יש לי פקטור 5 ליידן שהתגלה עקב הפלות חוזרות הריונות שהיו ללא טיפולים . כל הבדיקות שלי תקינות לחלוטין וזרע תקין.
    נכנסתי בעבר להריון ללא בעייה והריון החזיק לי לאחר הפלות רק עם קלקסן אבל היה מלווה בכאבים עזים ודימום רב בשבוע 5 למרות ששרד
    תלונתי הייתה תמיד שהגוף נלחם לדחות את ההריונות הייתי סובלת מכאבים עזים ודימומים גם בהריון ששרד.
    בפרוטוקול האחרון העובר היה באיכות מעולה והתחלק ליותר מ-100 תאים וכל הביציות הופרו רובם התחלקו ל-9 תאים .
    הרופא המטפל החל לחשוד שלא בטוח שהבעייה הייתה דווקא מקרישיות יתר כל השנים אלא יכול להיות שמערכת החיסון תוקפת את העובר המופרה בעקבות הכאבים העזים מה הטיפול למצב כזה? משהו לא בסדר אצלי מייד שיש הפרייה אני מרגישה את ההפרייה שמלווה בכאבים עזים כלומר לא טעיתי אף פעם באף הריון תמיד ידעתי שיש הריון כאשר נתקפתי בכאבים עזים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתגובה

שלומית
    19/10/2016

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/10/2016

1.להמתין חודש עד להתאזנות המערכת
    2.טיפול עם קליקסן ותמיכה הורמונאלית הולמת עשוי חהיות מענה אופטימאלי לקראת ההיריון הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

פרופ` דוד בידר
    22/10/2016

לגבי שאלה אחת את יכולה להתחיל טיפולים.
    לגבי שאלה שניה הרי שאין דבר כזה שהגוף דוחה הריון.
    אני גם חושב שזה לא קשור לפקטור 5.
    הכאבים שאת סובלת קשורים להחזרה ומה שלא הבנתי זה שאת כותבת שכאשר יש כאבים את יודעת שאת בהריון.
    בכל אופן ניתן לנסות לקחת נר של וולטרן חצי שעה לפני היזרה או נר של אינדומט.
    יש טיפולים נוספים אך לא מבצעים באופן רוטיני בבתי חולים.
    אני חושב שההפלות שלך לא קשורות לפקטור 5.
    יתכן והדבר קשור לרחם ולפעמים קשה להבין מה הבעיה.
    היות והטריגר לכאבים הוא ההחזרה יש לנסות, תחילה , את מה שכתבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו