מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידר דימום בתחילת הריון ופרוגסטרוןשלומית14/11/2016
פרופ' שלום ברשותך יש לי 2 שאלות חשובות אודה עם תענה לי:
שאלה 1:
בהריון קודם לא מ-IVF אלא מהזרעה ראשונה היה לי דימום חזק יותר מווסת עוד לפני גילוי בטא מסיבה בלתי ידועה וההריון המשיך להתפתח עד חודש 9 למרות הדימום הרב כרגע אני לאחר IVF מחכה לבטא עוד יומיים וגם יש לי כאבי ווסת חזקים כמו בהרון ההוא במידה ויהיה הריון כאשר העובר תקיןן גנטית יש י סיכויי שעם יהיה דימום ההריון שוב ימשיךכמו אז ?
שאלה 2:
אני מקבלת 2 זריקות פרוגסטרון בשבוע , קרינון 1 ביום, ו-3 פרוגינובה ביום . האם לדעתך במידה ותהיה בטא חיובית צריך להעלות את מינון הזריקות של פרוגסטרון עקב כאבי המחזורכי אטוליי זה מעיד שהתמיכה לא מספקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום והריון
פרופ` דוד בידר14/11/2016בהריון, לרוב, אין דימומים ואם תהיה בהריון אז אני חושב שלא יהיה דימום.
יכולים להיות דימומים בהריון אך רוב הסיכויים שלא יהיו
את מקבלת יותר מידי תמיכה ככה שאני הייתי מוריד ולא מוסיף, אך את יכולה להשאר עם מה שאת לוקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר דימום בהריון הסיבות???
שלומית14/11/2016פרופ' בידר תודה על התשובה המעודדת
אז ממה ניתן לומר שדיממתי בהריון הקודם בצורה כה חריגה יותר מדימום וויסתי והעובר המשיך להתפתח מצויין ? האם זה כתוצאה מבעיית השרשה? אף רופא לא ידע את הסיבה לדימום
אין לי רחם שרירני ,לא דו קרני,אין פגם רחמי (לפי היסטרוסקופיה) לא הייתה המטומה וזה היה עובר אחד (היה זקיק 1)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ` דוד בידר14/11/2016אין דמם חזק של השרשה.
ברור שהדימום בא מהרחם ולא מאיזור ההריון ,אלא מקירות הרחם שעוברים שינויים משמעותיים בהריון.
למשל ,כאשר יש מצב של אדנומיוזיס, שבו חלק מהרירית חודר בין שרירי הרחם , הדבר יגרום לדימומים.
דבר כזה ניתן לראות רק בבדיקות מיוחדות כמו MRI.
לכן, כאשר אין ממצא ברור לדימום, וההריון מתפתח באופן תקין זה ברור שיש בעיה ברירית הרחם שכך מגיבה לאסטרוגן ופרוגסטרון של ההריון.
אם ההריון מתפתח טוב לא צריך לחפש ולהוכיח היות ואין צורך טיפולי כלשהוא.
אך אם מאוד רוצים בעתיד לראות מה קורה עם הרחם והרירית אפשר לעשות את זה אך לרוב אין צורך אם העניין מסתדר כפי שאצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר אנדומטריוזיס
שלומית14/11/2016פרופ בידר תודה על התגובה וההסבר המפורט
האם זה אומר שיש לי אנדומטריוזיס? מעולם לא היה סימן לכך אבל היו לי 3 הריונות כימים בגיל 32
ןהאם זה משהו נקודתי שלא בטוח שיקרה פעם הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיס
פרופ` דוד בידר14/11/2016לא כתבתי אנדומטריוזיס, אלא אדנומיוזיס.
נתתי דוגמא לדימום בהריון מקרים כאלה ואחרים ולא אמרתי שיש לך.
ברור שהדימום מהרירית סביב ההריון ואנחנו לא מחפשים את הבעיה ממש אם ההריון מתפתח בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)