שימוש באספירין בזמן הריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שימוש באספירין בזמן הריון
    נינה
    19/11/2016

שלום!
    אני נמצאת בשבוע 17 להריון לאחר טיפולים ממושכים.
    לפני ההריון נמצאה אצלי בעית קרישיות (הטרוזיגוטית לפקטור 5) ולכן אני לוקחת קלקסן. רופא הפוריות אצלו טופלתי אמר לי לקחת גם אספירין (אבל לפי מה שהבנתי בזמנו זה על מנת למנוע רעלת ולא קשור לקרישיות, אבל לא בטוחה לגמרי...).
    לדעת רופא הנשים שלי עכשיו אין צורך באספירין כי אין שום אינדיקציה לרעלת בשלב זה ואין צורך בעוד תרופה.
    אשמח לשמוע עוד דעה, האם לאספירין יש גם תפקיד בקרישיות שקשורה לפקטור 5 ובכלל אם הייתם ממליצים להמשיך לקחת אותו.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פקטור 5 ליידן

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/11/2016

נשים הרות הנושאות פקטור 5 ליידן, הן בסיכון מוגבר פי7- ל-DVT, ובסיכון מעט מוגבר למצב של פרה-אקלמפסיה או רעלת הריון, וכן בסיכון מעט מוגבר ללדת תינוק במשקל מופחת. כן הן נמצאות בסיכון מעט מוגבר של הפלה, או לידת תינוק מת, כתוצאה מיצירת קריש בשלייה, בחבל הטבור, או אפילו בעובר.
    בנסיבות אלו בהחלט הייתי שוקל טיפול משולב בקליקסן ובאספירין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

נינה
    19/11/2016

אם כך אמשיך לקחת.
    התשובה מפחידה מעט...אבל, ככ חשוב שאתם מייעצים כאן! תודה!!! .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו