שאלה לגבי תזמון ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תזמון ביוץ
    אלינור
    02/02/2017

שלום,

אני עומדת לעבור הזרעה שלישית מתרומת זרע , הפעם לראשונה עם תמיכה הורמונאלית של גונאל F, וגם עם צטרוטייד לצורך עיכוב הביוץ.

היום (יום חמישי) ביצעתי בדיקות ולהלן התוצאות:
    זקיקים מובילים:
    צד ימין: 3 בגודל 15
    שמאל: 1 בגודל 15

בדיקות דם:
    אסטרדיול: pmol/L 2344
    LH: 0.70 IU/L
    פרוגסטרון: <2

קיבלתי הנחיה להמשיך להזריק היום ומחר (חמישי ושישי) - גונאל F , במינון 150, וכן גם צטרוטייד. ביום שבת אני אמורה להזריק- אוביטרל, וביום ראשון - לעבור הזרעה.
    על סמך נתוניי, האם הביוץ יתרחש בוודאות ביום ראשון? האם הצטרוטייד יסייע לעכב את הביוץ כך שהוא לא יתרחש בשבת? (זה החשש שלי).

אשמח לחוות דעת.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תזמון ביוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביוץ

פרופ` דוד בידר
    02/02/2017

התוכנית בסדר וההזרעה בזמן הנכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, רוצה לוודא משהו קטן

אלינור
    03/02/2017

התחילו לי ביום שני בלילה הפרשות של טרום ביוץ.
    הן מתחילות להופיע לי תמיד 3-4 ימים לפני ביוץ.
    אני נוטלת כאמור צטרוטייד לעיכוב הביוץ כדי שאוכל לעבור הזרעה ביום שבת (בנוסף לגונאל).
    אבל היום, יום שישי, הפסיקו לי כבר ההפרשות של טרום ביוץ, ואני חוששת שהתרחש בכל זאת ביוץ למרות הזרקת הצטרוטייד.
    (כי תמיד ביום הביוץ פוחתות כבר ההפרשות).
    יש מצב שזה אכן מה שקרה? או שבגלל הזרקת צטרוטייד וגונאל, אין מה להסתמך על הפרשות?

אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות- ההזרעה ביום ראשון כמובן, לא שבת

אלינור
    03/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ

פרופ` דוד בידר
    03/02/2017

לפי התוצאות לא ארע ביוץ לפני האוביטרל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה (מודאגת עכשיו)

אלינור
    03/02/2017

היום (יום שישי) הזרקתי צטרוטייד לפי הנחיות הרופא. הזרקתי בדיוק לפי ההנחיות, אבל כשהוצאתי את המזרק מהבטן, נזל קצת חומר החוצה. לא כמות גדולה מאוד , ובוודאי לא כל התמיסה, אבל יותר מטיפה קטנה. עכשיו אני מודאגת שזה לא יעכב לי את הביוץ כפי שדרוש, והרי אסור לי לבייץ בשבת אם אני עוברת הזרעה ביום ראשון.
    תוכל לומר לי אם הנזילה הזו גרמה לאיבוד האפקטיביות של הצטרוטייד?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שום סיכוי שהנזילה המזערית הזו עשתה כל הבדל בעיכוב הביוץ שלך

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    04/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בקשר להזרעה שעברתי-רחם סגור

אלינור
    05/02/2017

שלום,

בהמשך לשאלות שהפניתי אליכם, היום עברתי את ההזרעה, לאחר שהזרקתי במשך כמה ימים גונאל וצטרוטייד.
    אני עדיין חוששת שהביוץ פוספס. הסיבה היא שהרופאה שביצעה לי את ההזרעה התוך-רחמית התקשתה מאוד בהחדרת הזרע בשל היות הרחם שלי סגור מאוד כטענתה, וקראה לרופא נוסף שעזר לה במלאכה. הזרע הוכנס לבסוף לאחר מאמצים רבים.
    אני יודעת שהרחם בזמן הביוץ אמור להיות מרוכך יותר ורק לאחר הביוץ הוא מתקשה ונסגר. האם זה אכן מעיד על שפספסתי את הביוץ?
    אגב , כדי להיות רגועה ובטוחה, עשיתי בדיקת מעקב זקיקים היום על הבוקר, והתוצאות הן- זקיקים מובילים:
    צד ימין: 2 זקיקים בגודל 20
    צד שמאל: זקיק אחד בגודל 21
    עדיין זה לא מעיד כמובן על תזמון נכון של ביוץ.
    ברצוני לציין גם שמאז אתמול בערב פסקו לי לגמרי הפרשות של הביוץ, וזה גם מעלה את החשש שלי שפספסתי את הביוץ.

האם תוכלו לומר לי האם ההזרעה נעשתה היום לשווא? לאור הרחם הסגור והיעדר ההפרשות (וכמובן יתר הנתונים שמסרתי בהודעות הקודמות).

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף שאני רוצה לציין

אלינור
    05/02/2017

ביום חמישי בבדיקת אולטרסאונד, עובי הרירית היה 9, ואילו היום בבוקר, לפני ההזרעה - העובי קטן ל-8. יש לכך משמעות?
    וכמובן אשמח להתייחסות לשאלות ששאלתי בהודעה הקודמת מהיום.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזילה

פרופ` דוד בידר
    06/02/2017

לא קרה כלום
    הביוץ נגרם על ידי האוביטרל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו