גידול עוברים מופשרים ליום 5

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גידול עוברים מופשרים ליום 5
    גלית
    09/02/2017

לרופאים שלם רב,
    יש לי עוברים מוקפאים משאיבה שעברתי לפני מספר חודשים, לא הייתה אז החזרה של טריים כי הייתי בגירוי יתר, כל העוברים הוקפאו ביום 3, למעט שניים שהוקפאו ביום 4. כל העוברים היו בדירוג A או B.
    מאז עברתי 3 החזרות:
    החזרה מס' 1: הופשרו שני עוברי יום 3 וגודלו ליום 5, שרדו אך לא ממש הגיעו לשלב הבלסטו, לא ידוע לי בדיוק מה היה הדירוג שלהם. לא נקלט הריון.
    החזרה מס' 2: הופשרו שני עוברי יום 3 והוחזרו מיד, לא נקלט הריון.
    החזרה מס' 3: הופשרו שני עוברי יום 3 וגודלו ליום 5, התפתחו לאט מאוד, אז למחרת הופשרו עוד שני עוברי יום 4 וגודלו גם. ליום ההחזרה שרדו שניים (אלה שהופשרו מאוחר יותר), כאשר רק אחד מהם הגיע לשלב בלסטוציסט "צעיר" (כך נאמר לי). התוצאה: נקלט הריון, אך לצערי הרב הפסיק להתפתח בשבוע 6.

כעת נותרתי עם 6 מוקפאים, כולם יום 3, ואני מנסה להבין מה קורה.

מה יכולה להיות הסיבה שעוברים בדירוג A ו-B ביום 3 לא גדלים לבלסטוציסט לאחר ההפשרה? האם הדבר נובע מהיותם עוברים מופשרים, או מבעיה בעוברים עצמם?
    האם בהחזרות הבאות כדאי לנסות שוב לגדל אותם לאחר ההפשרה ליום 5 (וזה אומר לקחת סיכון שאגמור את כל השישה בהחזרה אחת, אם בכלל יהיה מה להחזיר), או להחזיר עוברי יום 3 מיד אחרי ההפשרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוברים

פרופ` דוד בידר
    09/02/2017

הייתי מחזיר יום 3 ולא מגדל לבלסטוציסטים.
    לא כל העוברים מגיעים לעובר יום 5 אך כן נקלטים ביום 3.
    אם רוצים לעשות יום 5 אז זה אפשרי כשיש הרבה טריים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר, תודה רבה על חוות דעתך

גלית
    09/02/2017

לא ברור לי למה הם לא גודלו לבלסטוציסטים מלכתחילה, כשהיו הרבה טריים באיכות טובה... אולי בגלל כל הבלגן של גירוי יתר ואשפוז וכו'. נותר לי רק לקוות שלא אצטרך שאיבה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו