מס שאלות אחרי שאיבת ביציות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מס שאלות אחרי שאיבת ביציות
    דנה
    28/02/2017

היי אני בת 29 , יש לי ילדה בת 3 מ ivf ראשון. ועברתי שאיבת ביציות נוספת עקב בעית זרע בינונית של בעלי , יש לציין שהגבתי טוב וההורמונים היו גבוהים במינון של 112 מנופור.והוחלט להחזיר לי את העוברים בחודש הבא מחשש לגירוי יתר.
    יש לי מס שאלות
    1. מה ניתן להסיק מכך שרק 2 עוברים שרדו מתוך 13 שהופרו ??? איך יתכן אני צעירה עוד ..האם זה מעיד בהכרח על איכות ביציות ? האם זה נורמלי שרק 2 התפתחו ליום 5 ? כי ממש חבל לי על העוברים הנוספים שיכלו להקפיא ליום ה3.
    2. האם יש סיכוי לעוברים של יום 5 לשרוד הפשרה בחודש הבא ? או שעברתי את התהליך לחינם ?
    3. יש מצב שבגלל שהאיכות עוברים היתה טובה ביום 3 אז החליטו לגדל את כולם ליום ה5 ולא להקפיא חלק ?
    אשמח לתשובה מפורטת , מאתמול אני לא ישנה ונותרתי ללא מילים. והתור לרופא שלי רק שבוע הבא .
    שאבו 20 ביציות , 13 הופרו וביום 5 שרדו רק 2 עוברים יש לי מס שאלות
    1. מה ניתן להסיק מכך ש2 עוברים רק שרדו ביום 5 ?? מתוך 13...שאיכות ביציות שלי ירודה ? איך יתכן הדבר אם אני רק בת 29 .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתקבל הרושם שאיכות הביציות והעוברים לוקה בחסר אם בגלל סטטוס מובנה,או בגלל איכות הטיפול,או איכות המעבדה,בכל מקרה ,בגילך 2 עוברים יום5(בחסטוציסטים) מעניקים לך סיכוי המתקרב ל-30% להרות לאחר השרדותם בהליך ההפשרה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/02/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לא ממש הבנתי את התשובה

דנה
    28/02/2017

תודה על המענה. אבל לא הבנתי שרשמת " מתקבל הרושם שאיכות העוברים והביציות לוקה בחסר אם בגלל סטטוס מובנה " תוכל בבקשה לפרט לי שאני אבין אני ממש בלחץץ!
    ועוד שאלה הגיוני שביום ה3 העוברים הנוספים היו יפים והוחלט לגדל אותם ליום ה5 ???וביום ה5 לא שרדו ? זה ייתכן ? תודה על המענה מעריכה מאוד על העבודת קודש שלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות עוברים.

פרופ` דוד בידר
    28/02/2017

קודם כל את פוריה ותהיה עוד בהריון.
    באופן כללי כשיש מספר רב של עוברים ומגדלים אותם לעברים יום 5 , יש סיכויים שאף עובר לא יגיע ליום 5, וזה לא אומר כלום על איכות הביציות.
    מספר קטן של עוברים מגיעים ליום 5.
    היום יש נטיה ״ללכת״ על עוברים יום 5.
    יכולים להיות עוברים יפים ביום 3 שלא יגיעו ליום 5.
    בכל מקרה עוברים קפואים פחות עדיפים על טרי.
    קודם כל תחזירי את הקפואים כי יש סיכויים להרות.
    אם לא תהרי יש לבצע מחזור ולשאוף להוציא סביב 12 ביציות ולהחזיר עוברים טריים.
    אם זה יהיה יום 3 או יום 5, זה לפי החלטת הרופא המטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבהההה !עבודת קודש

דנה
    28/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו