מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- FSH 22 גבוה אבל כל השאר תקיןיעל12/03/2017
שלום,
אני בת 38, ומנסה להרות. קיבלתי תוצאות פרופיל הורמונלי יום 3 של המחזור עם FSH 22, אבל כל שאר התוצאות תקינות, כולל אסטריול שקטן מ100, LH בטווח הנורמה, הכל נורמלי. כמו כן, יש לי מחזורים סדירים כל חיי 28 יום להוציא מקרים נדירים, ואני אף מרגישה כאבי ביוץ, יודעת בדיוק מתי אני מבייצת. אני יודעת שערכי FSH כמו שקיבלתי מעידים על תפקוד שחלתי לא תקין, אבל עם כל הנתונים הללו, זה פשוט לא ״מרגיש״ לי הגיוני, האם יתכן שבדיקת ביום 3 עשויה להיות שגויה עד כדי כך? איך זה יתכן שהכל תקין וFSH כל כך גבוה? ההגיון לא אומר שיהיו עוד אינדיקציות לאי פריון מלבד ערכי FSH?
ממתינה מאד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט ששכחתי לציין
יעל12/03/2017תפקוד בלוטת התריס תקין גם הוא, אז רמות fshאינן מושפעות מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFS
פרופ` דוד בידר12/03/2017זה נשמע ״קצת״ חריג כי גם ה LH היה צריך להיות מוגבר.
אך FSH. בנוכחות אסטרטגיים נמוכים מעידים על בעיה בשחלות ולכן, אם את לא מצליחה להרות, יש לראות מה קורה בטיפול הפריה חוץ גופית.
שם נוכל לראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ו...
יעל12/03/2017ערכי LH של יום 3 עומדים על 11.9, שזה בנורמה, זה בדיוק מה שאני אומרת, משהו כאן ״מרגיש״ לי לא מדייק. כבר קבעתי תור למומחה לפריון, אבל הייתי רוצה לשמוע אם אכן תחושותיי מבוססות. אני הייתי בהריון ספומטני לפני 4 שנים, אבל הפסקתי אותו. אני ובן זוגי מנסים להרות רק 3 חודשים. אשמח לשמוע, מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLH
פרופ` דוד בידר12/03/2017כעת שאת מציינת את ה LH אזי הוא לא כל כך בנורמה.
הוא מוגבר ולכן, כפי שכתבתי, יש לנסות הפריה חוץ גופית ושם נדע התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה
יעל12/03/2017אילו בעיות עשויות להיות בשחלה שאינן קשורות למיעוט ביציות? האם מדובר בבעיות שניתן לפתור ועדין להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלה
פרופ` דוד בידר12/03/2017בהפריה ניתן לבדוק אם יש תגובה שחלתית , לטיפול ואם ישאבו ביציות ניתן לעמוד על טיבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
יעל12/03/2017קראתי שאני עשויה לקבל תשובה שלילית לטיפולי הפריה משום שערכי FSH מעל 20, האם זה אכן כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד 2 שאלות
יעל12/03/20171. קראתי שאני עשויה לקבל תשובה שלילית לטיפולי הפריה משום שערכי FSH מעל 20, האם זה אכן כך?
2. בהתחשב בגילי 38, וסת סדירה כל חיי, מה הסכוי להרות עם FSH 22?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכויי היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2017בהחלט קיים סיכוי,בין שני הגורמים הקובעים את שיעור ההצלחה -גיל,ורזרבה שחלתית-לגיל יש את ההשפעה המירבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור מעודד לרזרבה נמוכה בגיל צעיר יחסית: בגיל 32 ...
.12/03/2017סיפור מעודד לרזרבה נמוכה בגיל צעיר יחסית: בגיל 32 שנתיים לאחר לידה מהריון טבעי ותקין, ולאחר שלא הריתי בשנית- ביצעתי בדיקות- FSH=33 AMH-0.7 מיד שלחו אותי לתרומת ביצית. פניתי לרופא פרטי ועברתי 4 טיפולי IVF עם הורמונים שהניבו מעט ביציות באיכות לא טובה. בגיל 34 עברתי לרופא פרטי אחר- ובהזרעה טבעית ראשונה הריתי (בלי הורמונים להגדלת זקיקים, רק אורגלוטרן לדחיית ביוץ עקב שמירת נידה) .
4 חודשים לאחר הלידה נקלטתי שוב בהזרעה טבעית.
לגיל חשיבות רבה, אל תבזבזי זמן,ממליצה לך לנסות ללא הורמונים, גם אם תופני ל IVF ישנה אפשרות לשאיבה של הביצית הטבעית. שיהיה המון בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על השיתוף
יעל13/03/2017האם כוונתך לivf ללא הורמונים בכלל? שאיבה ללא הורמונים כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה
פרופ` דוד בידר13/03/2017העימות שלך הו עיצות סרק.
עדיף שתפנה למי שמבין בטיפולי פוריות ולא במספרי מעשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.13/03/2017חבל מאוד שאתה חושב שזה סיפורי מעשיות. זה סיפור חיי ואם זה יכול לעודד אז מה רע בזה? אני ממש לא רופאה, רק סיפרתי את הסיפור שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך פרופ׳ דביר - עוד שאלה
יעל14/03/2017כבר קבעתי תור למומחית לפריון, כמובן. לא אשאיר את יכולתי להרות למזל.
רציתי לשאול אותך, האם יש טעם לנסות הזרעה לפני IVF על פי התוצאות להלן? אני בת 38 וקצת.
tsh 3.25
prolactib 180
LH 11.9
fsh 22
estradiol קטן מ100
פרוגסטרון 2.0
טסטוסטרון קטן מ1.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדיקות מצביעות על רזרבה שחלתית ירודה,לכן בשלב זה טיפול הבחירה צריך חהיות הפריה חוץ גופית כדי לנצל את הזמן באורח אופטימאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה סיכויי ההצלחה להפרייה לאור נתונים אלה ולאור גילי?
יעל14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר14/03/2017לפי הנתונים שמסרת הסיכויים להרות נמוכים.
אם בהפריה לא תהיה תגובה שחלתית או תוצאות של הטיפול לא יהיו טובות אז יהיה יתר ברור מה אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי שאני עשויה לקבל תשובה שלילית לטיפולי הפריה משום שערכי FSH מעל 20, האם זה אכן כך?
יעל14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור
פרופ` דוד בידר14/03/2017יכולים לסרב.
לדעתי צריך לעשות ניסיון אחד ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רמות fsh זה המדד הבלעדי להחלטת הועדה??
יעל15/03/2017מה לגבי מחזור סדיר? מה לגבי גילי, 38 זה בכל זאת לא 40...
האם זה שרירותי כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדאי לגבות את הבדיקה עם מדדים נוספים לרזרבה השחלתית כמו AFC,בדיקת דם ל-AMH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב, פרופ׳ אשכנזי ופרופ׳ בידר
יעל19/03/2017קיבלתי תוצאות AMH 0.41, והתחלתי גונל וארגלוטרן. כמו כן אני במעקב זקיקים. לאור תוצאת הamh מה הסיכוי להצלחת ivf? כאמור אני רזה, בריאה עם מחזורים סדירים, גיל 38.
הרופאה גם רשמה לי אלטרוקסין 50 - יש לי רמות 3.5 לתפקוד בלוטת התריס ואמרה שצריך להוריד מתחת ל2.5. אני חוששת מהשימוש באלטרוקסין, קראתי דברים מאד שליליים על התרופה. האם השימוש בא עשוי לשבש את התפקוד התקין של הבלוטה כשאפסיק את התרופה?
כמו כן - הרופאה אמרה שיש לי זקיק אחד בכל שחלה, היום האולטרסאונד הראה הזקיק בגודל 16 מ״מ. השאלה שלי אם יש דרך לדעת אם בכלל עש ביצית בזקיק, ושלא מדובר בזקיק ריק?
ממתינה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם תוצאות בדיקת דם מהיום
יעל19/03/20171113.3 estradiol
1.3 progestrone* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום דרך ודאית פרט לסבירות המצטברת ממכלול הנתונים ההורמונאלים ובדיקות האולטראסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי שאלתי על אלטרוקסין
יעל20/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם - האם ערכי הפרוגסטרון והאסטרוגן תקינים?
יעל20/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאשר תהרי בצעי ביקורת נוספת של בדיקת ה-TSH שמומלץ לשמרו בהיריון בערכים מתחת ל-2.5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)