מספר נסיונות לפני גונדוטרופינים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מספר נסיונות לפני גונדוטרופינים
    דנית
    21/03/2017

שלום רב.
    הציעו לי לקחת גונדוטרופינים כדי להיכנס להריון בפעם החמישית(בתקווה שהוא יביא את הילד השלישי כי 2 ההריונות האחרונים הסתיימו בהפלות בשבוע 11-הפלה נדחית ובשבוע 6-ההפלה האחרונה-הפלה מוקדמת).למרות גילי המתקדם(42 ו-5 חודשים)אני לא ממהרת לקחת אותם,בין היתר בגלל שהוסבר לי שיש סבירות 20 אחוז להריון מרובה עוברים ואני מעוניינת בהריון של עובר אחד(שללא גונדוטרופינים הסבירות שלו היא 99 אחוז בקירוב).
    סקירה קצרה של הסטוריית הפוריות שלי-בגילאים 31,35 ניכנסתי להריון בקלות עם בעלי.כל פעם בנסיון הראשון.אחרי זה הייתי מספר שנים עם התקן ולקראת גיל 40 הוצאתי אותו.ניסיתי להרות ספונטאנית ורק לאחר שנה וחצי של נסיונות הצלחתי(בגיל 41 ו-3 חודשים)ואז היתה ההפלה הנדחית.אחרי זה אחרי 9 חודשים של נסיונות ספונטניים נקלטתי שוב(בינואר האחרון)ובאמצע פברואר היתה הפלה מוקדמת.יש לציין שבחודש שבו נקלטתי עשיתי דברים שונים מתחום הרפואה האלטרנטיבית לפוריות(כגון דיקור סיני לפוריות ועוד).
    אחרי ההפלה האחרונה אני ממשיכה עם הטיפולים האלטרנטיביים ה"טיפולים"האלטרנטיביים במקביל לנסיונות הספונטניים.
    נניח לצורך העניין שאני כרגע בנסיון הראשון לאחר ההפלה האחרונה(כלומר במחזור הראשון שאחרי הווסת הראשונה שלאחר ההפלה).
    בהתחשב בכל הפרמטרים שציינתי ובכך שאני לא מוכנה"לוותר"על הילד השלישי ואני רוצה להימנע ככל האפשר מהריון שהוא לא של עובר אחד-כמה נסיונות(כלומר כמה מחזורים)תמליצו לי לנסות להיקלט שוב עד התחלת טיפול בגונדוטרופינים(כאשר הנסיון הראשון הוא כאמור הנסיון הנוכחי-זה שבמחזור הראשון שהתחיל בווסת הראשונה שלאחר ההפלה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכויי היריון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    22/03/2017

הגורם המכריע בסיכוייך להיריון בכלל והיאיון תקין בפרט הנו גילך ,כך שבנסיבות אלו אני תומך בעמדת הרופא המטפל שלך וממליץ להעזר לאלתר בטכנולוגיות העזר של הרביה על מנת למקסם את הפרוגנוזה ההריונית שלך,ובכלל זה לשקול אפילו אפשרות של הפריה חוץ גופית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גונדוטרופינים או הפריה חוץ גופית

דנית
    23/03/2017

שלום .
    החלטתי לאמץ את ההמלצה ובעוד חודש אחרי שאחזור משבועיים וחצי בחו"ל,כשאהיה בגיל 42 וחצי להתחיל גונדוטרופינים או הפריה(בתקווה שלא אצטרך כי אולי נקלטתי במחזור הנוכחי או אקלט במחזור הבא שאמור תאורטית להתחיל סמוך לנסיעתי לחו"ל אם לא נקלטתי במחזור הנוכחי).
    כדי להיקלט"ברגע האחרון"רציתי להתייעץ לגבי מועדי היחסים שעלי לקיים במחזור הבא(אם בנוכחי לא נקלטתי).
    בין 2 ההפלות הטבעיות(ממרץ 2016 עד פברואר 17)המחזורים שלי היו בני 25 עד 30 ימים כאשר האחרונים לפני הקליטה האחרונה היו 26,26 וזה שלפני שניהם 30.
    הפלה מוקדמת בשבוע 6 באמצע פברואר האחרון.מחזור נוכחי התחיל בווסת כ23 ימים אחרי שביטא היה 182 ו-19 ימים אחרי שערך ביטא חזר כמעט ל0(היה 12).במחזור הנוכחי שהתחיל כמעט לפני שבועיים הומלץ לי על סמך אולטרסאונד מעקב זקיקים לקיים יחסים בימים 10 עד 13 כל יום.באיזה ימים,לאור כל הנ"ל שתארתי כדאי לי לקיים יחסים אם הפעם לא נקלטתי והמחזור הבא אמור להתחיל בתחילת אפריל(ולא תהיה לי מן הסתם אפשרות בחו"ל לעשות אולטראסאונד)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה חוץ גופית הנו הטיפול המועדף במיוחד בהתחשב בגילך.קיום יחסים בטווח שבען היום ה-11-15 אמור לתת מענה ראוי לעיתוי הביוץ

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/03/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו