מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסבירות להרות בפעם האחרונהדנית06/05/2017
חזרתי משבועיים בחו"ל.שם היתה אמורה להיות ההזדמנות האחרונה להרות ספונטנית.הנסיון נכשל.החלטתי על טיפול בגונדוטרופינים(למרות שהפריה חוץ גופית מומלצת יותר החלטתי שאני לא מעוניינת בה).קיבלתי את המחזור האחרון(שהעיד על כך שהנסיון בחו"ל נכשל)ב-1 במאי ומכיוון שלא היתה היערכות מוקדמת הטיפול לא התחיל(כי צריך לקחת את הגונדוטרופינים האלה ממש מתחילת המחזור).הוחלט עם הרופא המטפל על סמך נתונים שמסרתי לו לקבוע 2 תורים לעוד מספר שבועות כך שב1 מהם נשתמש.וזה כמובן אם הנסיון במחזור הנוכחי שוב יכשל.החלטתי שאני מנסה עד מקסימום גיל 43.כיום אני 42 וחצי ואם מחזור זה יכשל יהיו לי 5 נסיונות להיקלט בפעם האחרונה עם טיפול.הרופא המטפל המליץ על 2 מחזורי טיפול בגונדוטרופינים בלבד ואם הם יכשלו אז ב3 הבאים לשלב גונדוטרופינים עם הזרעה.
להלן סקירה קצרה של הסטוריית הפוריות שלי.בגילאים 31,35 נקלטתי בקלות ל2 הריונות תקינים(כל הריון-בנסיון הראשון).
לא רציתי אחרי זה ילד שלישי ולקראת גיל 40 חידשתי את הנסיונות.קליטה אחרי שנה וחצי הריון ספונטני בגיל 41 ו3 חודשים-נפל בהפלה נדחית בשבוע 11,אחרי 10 חודשים נקלט שוב הריון ספונטני שנפל בשבוע 6 בהפלה מוקדמת.מאז ההפלה הזאת היו 2 מחזורים קצרים(23 ימים כל אחד)ואז ארוך(29)והרופא המטפל אמר שזה מעיד על איכות ביציות ירודה שאופיינית לגיל שלי.
אני יודעת שזה לא מדע מדוייק אבל לאור כל הנ"ל-האם ניתן להעריך את הסיכוי או הסבירות שאצליח להרות שוב בפעם האחרונה בחצי שנה הקרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול הבחירה בגיל מעל 40
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2017עקב התגברות התופעה בה נשים מעל גיל 40 פונות לטיפולי הפריה לשם כניסתן להריון, בוצעו מחקרים רבים בנושאי טיפולי הפריה. כך לדוגמה, מחקר רחב היקף שנערך לאורך שש שנים ואיגד מספר מחלקות מרכזיות העוסקות בפוריות בארה"ב בדק את השאלה מהו הטיפול המומלץ לנשים אלו.
הנשים שהשתתפו במחקר נחלקו לשתי קבוצות: אחת טופלה בהפריה חוץ גופית (IVF) באחד מהפרוטוקולים המקובלים, והשנייה טופלה על ידי טיפול הורמונלי מינימאלי מבוקר שבסיומו ניתנה זריקת HCG (הורמון המשרה ביוץ) בנוכחות זקיק בגודל מינימאלי של 18 מ"מ, ולאחריה ניתנה הזרעה תוך רחמית.
השוואה של תוצאות הטיפול נעשתה ביחס ל-BMI של הנשים, רמת ה-FSH (הרזרבה השחלתית),מצב ה-AFC (מספר הזקיקים הבסיסי בתחילת הטיפול),וביחס לגיל המשתתפות.
נשים רבות, מעל לגיל 40 פונות לטיפולי הפריה. כיום קיימים טיפולים רבים אשר הצלחתם נתמכת במחקרים שונים
תוצאות המחקר הראו ששיעור ההריונות למחזור טיפולי שטופלו בהפריה חוץ גופית בקרב נשים מעל גיל 40 היה 12%, לעומת 5% בקרב נשים שקיבלו טיפול הורמונאלי מינימאלי מבוקר והזרעה תוך רחמית. השוואה ביחס לגיל המטופלות הראתה שבגיל 40 שיעור ההריונות בהפריה חוץ גופית (IVF) היה גבוה משמעותית (15%) ביחס לנשים בנות 41 (7% ). לעומת זאת, בטיפול הורמונאלי מינימאלי מבוקר והזרעה תוך רחמית לא נצפה שוני משמעותי בין נשים בנות 40 לנשים בנות 41 (שיעור הריונות בגבולות 3-7%).
שיעור ההריונות בקבוצת הנשים בגיל 40 שעברו הפריה חוץ גופית (IVF) היה גבוה פי ארבע מאשר טיפול הורמונאלי מינימאלי מבוקר והזרעה תוך רחמית. לעומת זאת שיעור ההריונות בקרב נשים מעל בגיל 41 ויותר הינו זהה הן בהפריה החוץ גופית והן בטיפול הורמונאלי מינימאלי מבוקר והזרעה תוך רחמית (7% ).
עם זאת, כאשר נעשתה השוואה נוספת ביחס לגורל ההריונות שהושגו בקבוצת גיל זו נמצא ששיעור הלידות החי בקבוצת הנשים שעברו הפריה חוץ גופית (IVF) היה 9.2%, לעומת 1.28% בקבוצת הנשים שטופלו בטיפול הורמונאלי מינימאלי מבוקר והזרעה תוך רחמית.
ההסבר ההגיוני לתוצאות אלו נובע מהעובדה שבהפריה חוץ גופית (IVF) מתקבל מספר רב יותר של ביציות ונעשית בחירה סלקטיבית מבוקרת של הביציות, כך שהעוברים מתקבלים באמצעות טכניקות הרבייה חדישות, דבר שלא מתאפשר בעת ביצוע הטיפול באמצעות טיפול הורמונאלי מינימאלי מבוקר והזרעה תוך רחמית.
מסקנת המחקר הינה שנשים מעל גיל 40 ומעלה צריכות לבחור בשיטת ההפריה חוץ גופית כאופציה טיפולית מועדפת להשגת היריון. התקווה היא שתוצאות מחקר זה ומחקרים נוספים שיבואו בעקבותיו בעתיד, יאפשרו לבסס את הגישה הטיפולית הרצויה לנשים בגיל 40 ומעלה החפצות להרות, ותצביע על היתרון של הפריה חוץ גופית על פני כל טיפול אלטרנטיבי אחר להשגת היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהרות
פרופ` דוד בידר06/05/2017חשוב הפרופיל ההורמונלי שלך בוסת .
כולל AMH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)