מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרקתי אוביטרל כחצי שעה אחרי שניצפה באולטרסאונד שאני על סף ביוץד``ר אליעזר גירש20/05/2017
שלום לכם.
הזרקתי אוביטרל כחצי שעה אחרי שניצפה באולטרסאונד שאני על סף ביוץ.
נניח שללא אוביטרל ולצורך העניין הביוץ היה מגיע אחרי 24 שעות.
אז מתי בערך הוא אמור להגיע עם בעקבות האוביטרל?(כמה זמן אחרי האוביטרל בנסיבות הנ"ל הוא אמור להגיע).
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר20/05/2017ביוץ יהיה אחרי הזרקת אוביטרל בין 36-40 שעות.
במעקב המחזור או בזמן טיפול לגרימת ביוץ יתכן ביוץ עצמוני על ידי הורמון הביוץ שלך ,והוא יכול להופיע לפני הזרקת האוביטרל.
אולטרה סאונד הוא לא ,תמיד, מדד טוב ויש לשלבו בבדיקות דם.
בטיפולי הפריה אנחנו נותנים חומר שמונע מהורמון הביוץ שלך לפעול כדי שלא יהיה ביוץ לפני מתן האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל גורם לביוץ תמיד אחרי 36-40 שעות?
לימור20/05/2017בהמשך לשאלה ולתשובה-בהנחה שהאבחנה באולטרסאונד היתה מדוייקת והייתי על סף ביוץ,לצורך העניין 24 שעות לפניו ואז הזרקתי אוביטרל-אז בכל מקרה הביוץ יהיה אחרי 36 עד 40 שעות,גם אם באולטסאונד היה מתגלה שהביוץ בעוד 12 שעות או 36 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר21/05/2017הביוץ תלוי בהורמון ה LH.
אם ההורמון הזה עלה לפני האוביטרל, שהוא גם הורמון ה LH, אז הביוץ יהיה לפי ההורמון הראשון שעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד גם אחרי אוביטרל
לימור20/05/2017ובהמשך לשאלה גם רציתי לציין כי עברתי אולטרסאונד 82 שעות אחרי הראשון שהיה לפני הביוץ וחצי שעה לפני האוביטרל כי התלוננתי על נפיחות בבטן.נבדק ונמצא הכל תקין ובין היתר הרופא אמר שהוא מבחין בזקיק 13 מילימטר שבייץ.אז יכול להיות שבייץ ואחרי זה התכווץ ולכן נראה 13 בלבד או לפי זה שניצפה 13 אפשר להסיק שזה לא טוב לסיכוי שהבייצית הופרתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזקה על הרופא שלך שתיזמן היטב את מועד הביוץ והעצים אותו עם זריקת אוביטרל ,כך שהביוץ התרחש בין מספר שעות בודדות לבין טווח דל עד 36 שעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבילבול שמקורו באי הבנת מהות האוביטרל
לימור21/05/2017אני די מבולבלת.הרופא נתן לי פעם ראשונה את האוביטרל ויש לי תור אליו רק ב1.6 ואני מנסה להבין מה קורה עד התור.
האוביטרל ניתן כשניראה היה שאני עף סף ביוץ(שעתיד היה להתרחש ביממה-יממה וחצי הבאות).קיימנו יחסים כמה שעות לפני זה וגם יממה וכמה שעות לפני זה וגם 2 יממות וכמה שעות לפני זה(כמה זה אומר 3-4 שעות).האוביטרל ניתן בבוקר והרופא הורה לנו להמשיך לקיים יחסים בלילה/לפנות בוקר הקרוב וגם בזה שאחריו.הבעיה שבגלל שלא הצלחנו לקיים יחסים בלילה/לפנות בוקר שהיה אחרי האוביטרל אלא רק בשעות הערב המאוחרות של היום שאחרי מתן האוביטרל(שהיה בבוקרו של יום זה)אני חוששת שהביוץ"נפל בין הכסאות"כח עברו כמעט 2 יממות שלמות בין היחסים.אם האוביטרל השפיע 36 שעות בקירוב אחרי שהוא ניתן (כמו שפרופ' בידר רשם)אז אנחנו"מסודרים"כי היחסים שקיימנו ביום שאחרי מתן האוביטרל ובשעות הערב נפל"בדיוק"על הביוץ ואם הביוץ התרחש רק במהלך ה36 שעות אחרי שהוא ניתן(כפי שכתבת בתשובתך האחרונה)אז אני קצת חוששת שהמחזור הזה שהוא קריטי מבחינתי לא הצליח כי נניח שהביוץ התרחש כ24 עד 30 שעות אחרי היחסים הלפני האחרונים(כאשר האוביטרל ניתן 4 שעות אחרי יחסים אלה)אז אולי זה לא הצליח כי הזרע יהיה חלש מדי כדי להפרות אחרי 24 עד 30 שעות והביצית תגיע כבר ל"גיל"של 12 עד 18 שעות ואולי כבר תתפרק או תהיה לא בעלת יכולת להיות מופרית.אז אם תשובתו של פרופ' בידר שהביוץ העקבות אוביטרל בנסיבות הנ"ל יהיה אחרי 36 עד 40 שעות אז אני"מסודרת"בעקבות היחסים האחרונים ואם תשובתך האחרונה נכונה שהביוץ בנסיבות הנ"ל יהיה במהלך ה36 שעות שלאחר האוביטרל אז אני חוששת שיתכן שהביוץ נפל בין הכסאות.
אנא עזרו לי.אני מאוד סובלת כתוצאה מהבלבול ואי הוודאות הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר21/05/2017לפי כמות היחסים נראה לי כי לא פיספסת את הביוץ היות והזרע נמצא ג 50 שעות במערכת.
כפי שכתבתי לך הרי שאם לא היתה עליה של ההורמון הביוץ העצמי שלך אז האוביטרל גרם ליציאת הביצית אחרי 36-40 שעות.
ואם שלך יצא קודם אז הביוץ היה קודם לפי זמן יציאת ההורמון הפנימי שלך.
בכל מקרה הביצית מחכה כיממה.
מרוב לחץ לעניין הביוץ נראה לי שבעלך נפל בין הכסאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)