הליך PGD לשתי מחלות גנטיות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הליך PGD לשתי מחלות גנטיות
    ניסן
    20/05/2017

שלום רב

אישתי (בת 32) ואני (בן 28) חולים בשתי מחלות גנטיות דומיננטיות. יש לנו ילד אחד שחולה בשתי המחלות האלו.

המחלות התגלו גנטית רק לאחר הלידה ולכן לא יכולנו לבצע PGD לפני הילד הראשון.

אישתי עברה סבב הפריות אחד. נוצרו 10 ביציות, מתוכם הופרו 8 עוברים. רק אחד יצא תקין. סטטיסטית היו אמןרים לצאת שניים תקינים.

ידוע כי בתהליך PGD עקב הביופסיה יש סיכוי מופחת להצלחה בסבבי ההפריות. הרופא שהחזיר את העובר לאישתי הסביר כי המציאות שחורה יותר מהאחוזים שבטבלאות ושיש לנו מזל גדול שיצא עובר בריא היות ששתי המחלות דומיננטיות.

האם החזרה של עובר אחד לאחר PGD הינה בעלת סבירות טובה להיקלט? האם זה באמת כל כך נדיר שיצא לנו עובר תקין?

אני מודע לכך שיש סיכויים של כ-25-30 אחוז להיקלט בסבב בעיקר בPGD, לפי הרופא כדאי שאישתי תיקלט בסבב הזה כי אף אחד לא יודע אם בסבבים הבאים יצליחו להפיק עובר תקין.

האם מומלץ לנסות מספר סבבים כאלה ובמידה ולא מצליח ללכת לכיוון תרומת ביצית מה שיבטל גם את הסיכונים בגירוי השחלות? האם להמשיך ולהתמיד עד לשהגת עובר ביולוגי של שנינו?

בברכה

שקד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליך PGD לשתי מחלות גנטיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PGD

פרופ` דוד בידר
    21/05/2017

אשתך צעירה והחזרת עובר יחיד יכול להצליח בסיכויים לא רעים ,לדעתי.
    יש להמשיך לנסות כי לדעתי סיכוייכם טובים.
    תרומת ביציות זה עדיין לא פותר את עניין הנשאות של בן הזוג, ככה שצריך גם תרומת זרע לעניין.
    בשלב זה הייתי ממשיך בטיפולים שלכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו