מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנוגע היעדר ביוץעידית27/05/2017
שלום רב,
אני בת 29.5, ואני ובעלי מנסים להיכנס להיריון. הפסקתי ליטול גלולות לאחר שנים רבות לפני כארבעה חודשים. כחודש לאחר החפיסה האחרונה היו לי שלושה מחזורים סדירים (בטווח של 29-33 ימים). לפני כחודשיים התחלתי למדוד חום השחר ולהיות יותר ערה להפרשות על מנת לזהות את הביוץ. במשך החודשיים הללו הביוץ היה סביב יום 16-18 למחזור (בימים אלה עלה לי החום מעל 36.5 בצורה משמעותית מהחום שהיה בשלב הפוליקולרי) והשלב הלוטאלי שלי היה 12-13 ימים.
כיום אני ביום ה-27 למחזור וטרם התרחש ביוץ (החום שלי עדיין נע סביב 36.0-36.3) אם כי חשתי שגופי כן ניסה לבייץ (אם זה הפרשות רטובות לפני מספר ימים או כאב בצד שמאל של הבטן למשך כיומיים).
יש שני דברים שמטרידים מאוד את מנוחתי- האחד, בבדיקות דם שעשיתי שבוע שעברה הברזל שלי נמצא משמעותית מתחת לטווח הנורמה (למרות שאני נוטלת כבר שלושה חודשים תוסף ברזל- פריפול 100 מ"ג). ראוי לציין גם שאני נוטלת כדורים לאיזון התפקוד של בלוטת התריס (יש לי תת-פעילות) ובכל הבדיקות בשנה האחרונה נמצא שאני מאוזנת.
השני- עשינו לפני כשלושה שבועות הדברה של חומר מרוכז מאוד נגד נמלים בבית שהותיר ריח חזק במשך השבועיים האחרונים ושבעקבותיו היו לי כאבי בטן וראש חזקים מספר ימים לאחר מכן.
האם אחד מהשניים או שני הנסיבות הללו יכולים להיות קשורים להיעדר הביוץ החודש? האם יכול להתרחש היעדר ביוץ חד פעמי או שהיעדר הביוץ החודש צריך להיות סימן לדאגה? האם יש בדיקה כשלהי שניתן לשלול פגיעה בפוריות בעקבות החומר הדברה? אני מאוד מוטרדת ואשמח לכל ייעוץ או הכוונה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכוי שההדברה פגיעה בביוץ,לעומת המתח הנפשי עלול לשבש את הביוץ,במידה והתופעה תחזור,רצוי לפנות לגורם מקצועי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)