מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות בעקבות הפלות חוזרות.לימור14/06/2017
שלום לכם.
בעקבות תשובתכם האחרונה-נפגשתי עם הרופא אחרי ההפלה השלישית הרצופה ואכן הוא שלח אותי לבדיקת קרישיות יתר כפי שהצעתם וגם לבדיקת כרומוזומים(גם בעלי יהיה בבדיקה זו).זרעו דרך אגב תקין לפי בדיקה עדכנית מינואר האחרון.אומנם לא מהמשובחים אבל תקין כאשר המורפולוגיה 4 אחוז גבולית ושאר הפרמטרים תקינים לחלוטין.גילו 45.גילי 42 ו-8 חודשים ואני צזכירה שיש לי 2 ילדים מהריונות שנקלטו בקלות בשנים 2006,2009.לפני שנה ורבע הפלה נדחית(נפלטה מהגוף בסוף שבוע 11 כאשר בדיעבד התברר שגיל העובר היה אמצע שבוע 8).לפני 4 חודשים בגיל 42 ו4 חודשים הפלה מוקדמת בשבוע 6 והשבוע בגיל 42 ו8 חודשים שוב הפלה מוקדמת ושוב בשבוע 6.בקליטה האחרונה השתמשתי לראשונה בחיי בהתערבות רפואית-זריקת אוביטרל חד פעמית יום לפני הביוץ.
אעלה מספר נושאים ואבקש את התייחסותכם לכל אחד מהם:
1.האם לאור כל הסקירה הנ"ל סביר להניח שעד גיל 43,קרי עד אוקטובר הקרוב-אקלט שוב ללא שימוש בהפריה חוץ גופית אבל כן עם שימוש באמצעי עזר אחרים לרבות המלצות שיהיו מתוצאות הבדיקות האחרונות שהרופא שלח אותי?(סביר להניח זה לצורך העניין סבירות של לפחות 50 אחוזים).הערה:מתחילת מרץ עד סוף מאי בעלי נטל צמחי מרפא שנקראים אנדרו 4 לחיזוק הפוריות אבל באפריל בני בתור מעשה קונדס האיר לו עם עט לייזר על האשכים כשהוא יצא מהמקלחת למשך מספר שניות.(אני מניחה שזה לא השפיע לרעה על פוריותו-תקנו אותי אם אני טועה).
2.האם ניתן ללמוד משהו מכך ש2 ההפלות האחרונות היו דומות מאוד באופיין-התרחשו בחצי השני של שבוע 6-ללמוד משהו על הסיבה להפלות אלה?
אני מצטערת שאני כותבת"מגילה"אבל חשוב לי למסור את כל הפרטים ואני ממתינה להתייחסותכם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
פרופ` דוד בידר15/06/2017ההפלות לרוב הן עקב גילך אך בכל זאת חשובה הבדיקה של קרישיות היתר.
הסיבה להפלות היא טיב הביציות בגילך.
בכל אופן את יכולה לנסות להיקלט ולקחת זריקות קלקסן כנגד קרישיות יתר.
אם גם אחרי זה תהיה הפלה אז מדובר בגיל הביציות ועקב כך הפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן נגד קרישיות יתר
לימור15/06/2017רק בעוד חודש וחצי(זה הזמן שצריך לעבור לדברי הרופא מההפלה הנוכחית)אעשה בדיקה לקרישיות יתר.נניח תאורטית שאקלט מיד אחרי ההפלה הזאת-עוד לפני הבדיקה-אז לעשות את הבדיקה גם לאחר שאקלט?קלקסן לוקחים רק כשמתברר שהיתה קליטה או גם לפני זה?וגם אם עדיין לא ברור אם אני סובלת מקרישיות יתר-אז בכל מקרה לקחת קלקסן ואפילו עוד לפני הקליטה הבאה?אני נפגשת עם הרופא רק בעוד שבוע וחצי לכן אני שואלת את השאלות האלה כאן בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהכרח תהיה הפלה נוספת
לימור15/06/2017ושאלה נוספת-נניח שיתברר שאין בעית קרישיות יתר וההפלות הן בגלל הגיל-אז אם היו 3 הפלות רצופות ותהיה קליטה נוספת אז בהכרח תהיה גם הפלה רביעית או לא בהכרח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה
פרופ` דוד בידר15/06/2017אין צורך לחכות חודש וחצי. אפשר להרות מיד.
לא חייבת להיות הפלה אךהייתי נותן קלקסן כאשר יש הריון עד לקבלת תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבנתי נכון את התשובה
לימור15/06/2017מה שהבנתי זה את הדברים הבאים-גם אם הסיבה להפלות החוזרות זה לא קרישיות יתר בדם אלא ביציות"זקנות"-לא בהכרח תהיה הפלה רביעיתגם אם היו 3 רצופות.
ודבר נוסף שהבנתי-אם יש קליטה חדשה(כזאת שלצורך העניין מתגלה בבדיקת דם שמתקיימת לאחר כשבוע איחור במחזור)ועדיין לא התקיימה בדיקת קרישיות או שהתקיימה ואין עדיין תשובה-בכל מקרה לקחת קלקסן.
2 הדברים הנ"ל שהבנתי-הבנתי נכון או יש מה לתקן בהבנה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי
פרופ` דוד בידר15/06/2017הבנת נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)