שאלה לפרופ בידר התכווצויות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר התכווצויות
    גלית
    03/07/2017

פרופ בידר שלום ברשותך 3 שאלות אודה לך אם תענה לי :

לפני מס' ימים כתבתי שהיה לי הריון אם דימום משבוע 4 עד 37 וציינת שיש כנראה גם גורמי קרישה שלא מוכרים אך כנראה הדימום מהשלייה. יש לי פקטור 5 ליידן והריון1 מתוך 6 שהסתיים בלידה בקושי רב עם קלקסן 40

1. כל פעם שהיה לי התכווצות בצד ימין בקו הטבור בבטן היה למחרת דימום . ברקע שלי בגיל 33 , 6 הריונות כימיים שמתוכם מס' הריונות הסתיימו כאשר היה התכווצות באיזור זה והחל דימום ובגיל 36 הריון ששרד
    האם אתה יכול לענות לי האם צד ימין בקו הטבור זה איזור הרחם?

2. מחר בדיקת בטא ואני שוב סובלת מהתכווצויות באיזור זה האם אתה חושב שבמידה ויתהיה בטא חיובית אם העובר תקין מבחינה כרומוזומלית יש מצב שיהיה הריון שישרוד שוב או שכנראה יש מצב של כשל השרשתי מאיזור זה של ההתכווצויות ולכן חלק מההריונות הסתיימו ו-1 שרד אם דימום משבוע 4 ? אציין שכל הבדיקות כולל היסטרוסקופיה וצילום רחם תקין מלבד חצוצרה חסומה עקב קיסרי. ובדיקות הורמונליות תקינות כלומר מה שמצאו בבירור להפלות חוזרות רק פקטור 5 ליידן ופקטור 8 ו-APCR נמוך

3. האם לפי מה שאני כותבת רוב הסיבות אפילו כמו המקרה שלי להריון ון שמסתיים בכימי זה עובר לא תקיןו ברוב המקרים גם של דימום אם העובר תקין ההריון שורד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התכווצויות

פרופ` דוד בידר
    03/07/2017

הסיבה לכל מה שקורה לך קשורים לפקטורי הקרישה שציינת ולפעמים כל מתבטאים ההריונות.
    אי אפשר להגיד מה הכאב בבטן בלי לבדוק אותך.
    האם מישהוא התייחס הבדיקה למה שאת אומרת?
    הטיפול בינתיים זה קלקסן ומנוחה ונקווה שיהילך בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר התכווצויות ושילוב של מיקרופרין

גלית
    03/07/2017

תגובה לפרופ' בידר

בדקו אותי צוות בכיר בזמן דימום מסיבי של ממש בהריון שהחזיק לאחר התכווצויות והאבחנה היחידה שהייתה סינוסים ורידיים מדממים באופן מוגבר ויש איזור מהדופן השמאלי של הרחם שלא ממש הצליחו להבין .

אני מבינה שהטיפול הוא קלקסן האם קלקסן 40 זה מספיק (משקל 51) והאם היית משלב מיקרופרין כל ההריון? מה שהרופא שלי מתנגד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ` דוד בידר
    04/07/2017

מיקרו פירים לא צריך.
    קלקסן 40 מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו