שאלה לפרופ בידר תקינות עוברים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר תקינות עוברים
    גלית
    09/07/2017

פרופ בידר שלום
    יש לי 2 שאלות:
    1. מה קורה ל-3 עוברים בלסטוציסטים שהוחזרו כאשר הם לא מניבים הריון ? הם יוצאים בווסת?
    כי הם בעצם הופרו ואף פעם לא הבנתי מה קורה כשהם לא מניבים הריון אודה לך אם תסביר לי.

2. האם המעבדות מספיק טובות בישראל בעיקר שאלה שמופנת לגבי אסותא לגבי הבנת המעבדה לגבי תקינות עוברים להחזרה ששורדים את היום ה-5 באמבריוסקופ? אני שואלת כי אצלי הם מעולים לדברי המעבדה אבל לא מניבים כלום.
    האם ניתן לומר שהמעבדה הטובה ביותר הוא הרחם עצמו ועדיף להחזיר עוברים ביום ה-2 או ה-3 ? נראה שרוב הרופאים נתפסו על בלסטוציסטים "כהצלחה להשגת הריון"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה

פרופ` דוד בידר
    10/07/2017

1.כאשר עוברים לא נקלטים, ולא משנה אם זה יום 3 או 5 , יש תאים בגוף שדואגים לבלוע את העובר המתפרק ולהוציאו החוצה בדומה לעוד תהליכים בגוף. יש מערכת שלמה בגוף שדואגת להוציא מגופנו תאים מתים.
    2.את צודקת שהמעבדה הטובה ביותר זה הרחם והייתי מחזיר לך פעם אחרי יומיים ופעם אחרי 4ימים..
    אצלנו, למרות , כפי שאת כותבת, יש נהירה לא מוצדקת להחזרה יום 5 וזה לא מתאים לכל אחת.
    לאחרונה יש המלחות רבות בהחזרת מרווחה שזה עובר ביום 4.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר, רציתי להגיד לך תודה

סיגל
    10/07/2017

אני לא השואלת המקורית, פשוט קראתי את תשובתך ורציתי להגיד לך תודה. אתה כנראה בין הרופאים הבודדים שלא מעודדים באופן גורף לגדל ליום 5. אצלי כל העוברים הוקפאו ביום 3 עקב גירוי יתר, ואז נעשו ניסיונות להפשיר כל פעם זוג ולגדל לבלסטו, ניסיונות שכשלו. בעקבות התייעצויות איתך כאן בפורום וקריאת מאמרים באתר שלך החלטתי שאני לא חוזרת יותר על הניסיונות הכושלים, והיום ב"ה אני בשבוע 18 להריון ממוקפא יום 3, הריון שאני מרגישה שהוא גם בזכותך, למרות שמעולם לא טיפלת בי אישית.
    ואני לא המקרה היחיד - יש לי חברה קרובה שגם אצלה ניסו שוב ושוב לגדל לבלסטו ללא הצלחה, אבל כשהחזירו עובר יום 4 מיד נקלט הריון.
    אין לי מושג מה הסיבה לכך ואני לא רוצה להעלות ספקולציות, אבל ההתעקשות לגדל שוב ושוב בלסטוציסט יכולה לייאש, ומצד שני אנחנו כמטופלות הרי סומכות על הרופאים שמטפלים בנו ומאוד קשה לנו להביע דעה אחרת כי "מה כבר אני מבינה"... וכששומעים סוף סוף רופא שלא דבק בגישה הזאת באופן גורף זה מאוד מעצים ועוזר לקבל החלטה, שלפחות במקרים הנ"ל הוכחה כנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד בידר
    10/07/2017

תמיד , לאחר שבחרת ברופא, יש ללכת לפי הבנתו , ניסיונו ותוכנית הטיפולים שהוא מייעד לך.
    בכל מקרה אנחנו שמחים שאת בהריון ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יעל
    10/07/2017

מה הכוונה עובר בלסטו? לגדל לבלסטוציסט?
    (סליחה על הבורות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלסטו

פרופ` דוד בידר
    10/07/2017

זה עובר שהתפתח עד יום 5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו