מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר תקינות עובריםגלית09/07/2017
פרופ בידר שלום
יש לי 2 שאלות:
1. מה קורה ל-3 עוברים בלסטוציסטים שהוחזרו כאשר הם לא מניבים הריון ? הם יוצאים בווסת?
כי הם בעצם הופרו ואף פעם לא הבנתי מה קורה כשהם לא מניבים הריון אודה לך אם תסביר לי.
2. האם המעבדות מספיק טובות בישראל בעיקר שאלה שמופנת לגבי אסותא לגבי הבנת המעבדה לגבי תקינות עוברים להחזרה ששורדים את היום ה-5 באמבריוסקופ? אני שואלת כי אצלי הם מעולים לדברי המעבדה אבל לא מניבים כלום.
האם ניתן לומר שהמעבדה הטובה ביותר הוא הרחם עצמו ועדיף להחזיר עוברים ביום ה-2 או ה-3 ? נראה שרוב הרופאים נתפסו על בלסטוציסטים "כהצלחה להשגת הריון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר10/07/20171.כאשר עוברים לא נקלטים, ולא משנה אם זה יום 3 או 5 , יש תאים בגוף שדואגים לבלוע את העובר המתפרק ולהוציאו החוצה בדומה לעוד תהליכים בגוף. יש מערכת שלמה בגוף שדואגת להוציא מגופנו תאים מתים.
2.את צודקת שהמעבדה הטובה ביותר זה הרחם והייתי מחזיר לך פעם אחרי יומיים ופעם אחרי 4ימים..
אצלנו, למרות , כפי שאת כותבת, יש נהירה לא מוצדקת להחזרה יום 5 וזה לא מתאים לכל אחת.
לאחרונה יש המלחות רבות בהחזרת מרווחה שזה עובר ביום 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר, רציתי להגיד לך תודה
סיגל10/07/2017אני לא השואלת המקורית, פשוט קראתי את תשובתך ורציתי להגיד לך תודה. אתה כנראה בין הרופאים הבודדים שלא מעודדים באופן גורף לגדל ליום 5. אצלי כל העוברים הוקפאו ביום 3 עקב גירוי יתר, ואז נעשו ניסיונות להפשיר כל פעם זוג ולגדל לבלסטו, ניסיונות שכשלו. בעקבות התייעצויות איתך כאן בפורום וקריאת מאמרים באתר שלך החלטתי שאני לא חוזרת יותר על הניסיונות הכושלים, והיום ב"ה אני בשבוע 18 להריון ממוקפא יום 3, הריון שאני מרגישה שהוא גם בזכותך, למרות שמעולם לא טיפלת בי אישית.
ואני לא המקרה היחיד - יש לי חברה קרובה שגם אצלה ניסו שוב ושוב לגדל לבלסטו ללא הצלחה, אבל כשהחזירו עובר יום 4 מיד נקלט הריון.
אין לי מושג מה הסיבה לכך ואני לא רוצה להעלות ספקולציות, אבל ההתעקשות לגדל שוב ושוב בלסטוציסט יכולה לייאש, ומצד שני אנחנו כמטופלות הרי סומכות על הרופאים שמטפלים בנו ומאוד קשה לנו להביע דעה אחרת כי "מה כבר אני מבינה"... וכששומעים סוף סוף רופא שלא דבק בגישה הזאת באופן גורף זה מאוד מעצים ועוזר לקבל החלטה, שלפחות במקרים הנ"ל הוכחה כנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר10/07/2017תמיד , לאחר שבחרת ברופא, יש ללכת לפי הבנתו , ניסיונו ותוכנית הטיפולים שהוא מייעד לך.
בכל מקרה אנחנו שמחים שאת בהריון ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל10/07/2017מה הכוונה עובר בלסטו? לגדל לבלסטוציסט?
(סליחה על הבורות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטו
פרופ` דוד בידר10/07/2017זה עובר שהתפתח עד יום 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)