חלבון עוברי מוגבר, שאר המדדים+סקירה מוקדמת תקינים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי מוגבר, שאר המדדים+סקירה מוקדמת תקינים
    גלית
    11/07/2017

שלום רב, אני בת 35, ביצעתי בדיקת סקר שליש שני בשבוע 17+2 (גיל ההריון מדויק, חושב לפי תאריך החזרת עוברים ותואם לגיל ב-US), ויצא לי ערך מוגבר של חלבון עוברי AFP 2.11 MOM. כל יתר המדדים של סקר שליש ראשון ושני תקינים, הסיכון המשוקלל לפי גיל+בדיקות לתסמונת דאון יצא נמוך מאוד, 1:27945 (לפי גיל בלבד 1:404).

בנוסף אציין שביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 16+2 שהייתה תקינה, ובדיקת NIPT בה לא נמצאו תסמונת דאון או הפרעות כרומוזומליות אחרות.

ברור לי שההמלצה היא לבצע אולטרסאונד מכוון בעקבות החלבון העוברי המוגבר, השאלה האם עליי להזדרז ולהקדים בשל כך את הסקירה המאוחרת, שנקבעה לי לשבוע 22? או לבצע בינתיים סקירה נוספת, מורחבת? אני מודאגת מאוד, ולא אגיע לרופא שלי לפני שבוע הבא.

ושאלה נוספת ברשותך, האם יש סיכוי שיומלץ לי לבצע דיקור מי שפיר? אני מאוד רוצה להימנע מדיקור, לקח לי הרבה זמן להשיג את ההריון הזה וגם לא ברור לי מה זה יעזור - הרי הסיכון לתסמונת דאון וטריזומיות אחרות נמוך מאוד עד לא קיים, גם לאור NIPT תקין, האם יש במצב כזה ערך מוסף לבדיקת מי שפיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם הסקירה הייעודית השולחת מומים בשלד ומערכת העצבים סביר להניח שהסבירות לבעיה נמוכה מאוד

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/07/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו