מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחם בבקשה עזרהאסתר16/07/2017
בוקר טוב,
אני בת 33 והופנתי לבצע צילום רחם וחצוצרות, בכדי להבין מדוע אנחנו לא מצליחים להיכנס להריון כבר3 שנים. אני מפחדת וחוששת מאוד מהבדיקה, וכל האינטרנט מוצף בתגובות שליליות ומפחידות על כך. אשמח לקבל מידע:
1.כיצד בדיוק מתבצעת הבדיקה? וכמה זמן היא אורכת?
2. אני מתכוונת לבצע אותה בבית חולים- באילו ימים של החודש מבצעים וכיצד להתכונן לפני?
3. מתי מותר לחזור ולקיים יחסים אחרי הבדיקה?
4.האם היא כואבת מאוד ומסוכנת? בעבר ביצעתי הזרעה טבעית האם זה דומה במהות רק בלי הזרע?
תודה רבה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ` דוד בידר16/07/2017לרוה,אם עדינים,הבדיקה לא צריכה להיות כאובה.
עושים את הבדיקה לאחר הוסת,ולא מקיימים יחסים עד הבדיקה מחשש להריון.
בבדיקה מכניסים קטטר לצואר הרחם ותחת שיקוף רנטגני מזריקים מים עם יוד ורואים בשיקוף את חלל הרחם והמעבר בחצוצרות.
הבדיקה קצרה ומרגע ההזרקה זה דקותיים.
אפשר לקיים יחסים לאחר הבדיקה, אם נוח ואין הפרשות דמיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! עדיף היסטרוסקופיה במקום?
אסתר16/07/2017תודה רבה פרופסור על המענה!!!
האם הצילום רחם עדיף מהיסטרוסקופיה? האם יש שיקול שלי לבצע את אחת הבדיקות? כלומר הבנתי שהבדיקה השנייה פחות מזיקה וכואבת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום הרחם נותן מידע גם לגבי מצב החצוצרות ועבירותן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם- חייבת להגיב
שיר16/07/2017גם אני הייתי לחוצה מאוד (!!!) ומבוהלת מכל הכתבות באינטרנט..
קבעתי תור לעשות את זה בהרדמה מלאה, ומאחר והמרדים לא הגיע עשיתי את זה ללא הרדמה ופשוט צחקתי על עצמי אחכ!!!!
זאת בדיקה של 20 שניות (בהגזמה), לא כואב ולא כלום, אולי יש 4 שניות שזה לא נעים..
באמת חבל על הלחץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרושם המתקבל שגורמים אינטרסנטים מנסים לשווק בדיקה פשוטה וטריוויאלית כדבר בעייתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקסימה!! שאלה נוספת
אסתר16/07/2017תודה רבה מקסימה!! כל-כך מרגיע לשמוע, אני מאוד מפוחדת וחוששת. קבעתי לבצע בהדסה הר הצופים בי-ם ואני לא רגועה בכלל, והתגובות מכולם שליליות מינוס... לקחת משככי כאבים לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
פרופ` דוד בידר16/07/2017לא נהוג לקחת וזה גם לא עוזר.
צריך ידיים עדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לקחתי כלום
שיר17/07/2017כי בשניה האחרונה הם אמרו שאין מרדים וכבר לא היה זמן.
בהיטרוסקופיה לקחתי 2 נרות וולטרן, את יכולה לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני תומך בעמדתו של פרופ׳ בידר,הפעולה פשוטה וקלה ואינה מצריכה נטילת טיפול אנלגטי,ובודאי שאינה מצריכה הרדמה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם!!
אסתר19/07/2017תודה רבה פרופ' אשכנזי ופרופ' בידר, מקווה שהכל יעבור בשלום ב"ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדסה הר הצופים
סיגל19/07/2017יש לך מזל שהצלחת לקבוע שם תור, בדרך כלל הם מאוד עמוסים :-) אבל הצוות נהדר ומקצועי וכמו שענו לך - אין ממה לחשוש, החלק הכואב בבדיקה זה הזרקת חומר הניגוד וזה נמשך למיטב זכרוני פחות מדקה. הכאב מאוד מזכיר כאבי מחזור בעוצמתו ובאופיו, לא מעבר לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אסתר19/07/2017תודה רבה סיגל, מקווה שהכל יעבור בשלום ב"ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר
לנצה19/07/2017את מגזימה כשאת כותבת לא כאב בכלל. לדעתי התכוונת להיסטרוסקופיה אכן הבדיקה לא כואבת .
אבל צילום רחם כאב לא נעים כמו מחזור. צריך להרפות ולשחרר לקחת משכך כאב 40 לפני וזה חולף.
מתגמד ליד האפשרות שתהיי אמא בקרוב אמן ואמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לקרוא בדר גוגל!
לנצה19/07/2017זאת ההמלצה החמה שלי אלייך.
גם אני לפני שנתיים הופנתי לצילום רחם וקראתי בד"ר גוגל את כל התגובות של הנשים על צילום רחם "בכיתי" . "צרחתי" .
תקשיבי.. לא בכיתי ולא צרחתי. לקחתי כדור אופטלגין לפני הטיפול 40 דקות לפני יש שנים שלקחו 2. אני רוצה לומר כאב. לא נעים. אבל עבר מהר. תנסי לא להתנגד ותרפי את עצמך כמה שאת יכולה.
אין סיבה לדאגה. זה כמה דקות של כאב כמו מחזור וזהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור חלק מהתגובות הנן קמפיין מגמתי מכוון ע״י אינטרסנטים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחרי ב"ה!! שאלה על דימומים שאחרי
אסתר25/07/2017בוקר טוב, תודה לכולכם על התמיכה והעזרה בהחלט סייע לי!! לבסוף מהפחד קבעתי אצל רופא פרטי בשערי צדק, הוא ביצע לי בשיטה החדשה עם בלון. פרט להתחלה ששמים את המפסק שאר הבדיקה עברה בשלום!!! לא ייאמן שכ"כ דאגתי ולכן זה נכון שאסור להקשיב למה שרושמים בגוגל!! וברוך השם הבדיקה יצאה תקינה!!
מרוב הלחץ של לפני הופיעו לי כתמים לפני הבדיקה (אני מניחה שזאת הסיבה). וכעת אחרי הבדיקה הכתמים ממשיכים ואף נהיה לי קצת דימום שלא פוסק. ביצעתי את הבדיקה ביום ראשון בבוקר ועד עכשיו זה לא עובר. האם זה נורמאלי? מה עליי לעשות? תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ה"שיטה החדשה"נעשית בפועל מעל 20 שנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)