מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידר התכווצויות ו-APCR נמוךגלית17/07/2017
פרופ בידר שלום יש לי 2 שאלות אודה לך אם תענה לי
1. בת 41 בגיל 33 היו לי 4 הריונות כימיים ברצף בנסיון ראשון להרות לאחר בירור מקיף נאמר שיש פקטור 5 ליידן וצויין בבדיקות: הפלות חוזרות APCR נמוך
מה זה APCR נמוך וה אים הוא מתקשר לפקטור 5 ליידן?
2. בכל בההריונות שהיו כולל הריון 1 שעברתי בקושי רב עם קלקסן וילדתי תינוקת בגיל 36 לא ב-IVF היו לי התכווצויות חזקות באיזור קו הטבור בצד ימין ואז היה דימום טרי. התכווצויות זה לא טוב כי מנסיון שלי זה מראה על דימום מתקרב.
כיום בטיפולי IVF היה הריון שלא התפתח בהפרייה 2 וגם הרגשתי התכווצויות באותו איזור והיה דימום ובטא ירדה . האם יכול יכול להיות שההריונות מסתיימים בעקבות ההתכווצויות? בכל זאת הייתי בגיל 33 מבחינת הגיון תמיד אומרים עובר לא תקין אבל היה לי גם מקרה כזה בדיוק אם התכווצויות בשבוע 4 ואז החל דימום טרי ולא מעט וההריון הזה שהוא היחיד שרד.
מה מקור ההתכווצויות בצילום ורחם והיסטרוסקופיה לא נמצא כלום וזה איזור מסויים שתמיד יש לי התכווצויות לאחר גילוי בטא ,מתוך 6 הריונות שרד 1 אם דימום לאחר התכווצויות בשבוע 4. האם זה קשור לפקטור 5 ? האם יכוטל להיות שיש באיזור הזה גורמי קרישה לא מוכרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר18/07/2017יש לך עניין עם גורמי קרישה שלא כולם מוכרים ואחד מהם הוא ה APCR.
רמה נמוכה אינה מעידה על בעיה כלשהיא.
באופן כללי יתכן שיש לך בעיה במבנה אנטומי של הרחם. הפלות מסוג שאת מתארת יכולות לנבוע ממבנה כלי הגם החודרים לרחם ותלויים במקום השתרשות השליה.
דימום וכאב הם סימנים של היפרדות שליה מוקדמת כשהרקע נובע מקרישיות יתר ויצירת קרישים באיזור ההשתרשות.
זה שנגמר הריון אחד בהצלחה זוהי הצלחה גדולה כי לרוב , נשים כמוך, מפילות כל הזמן וזקוקות לפונדקאות.
כיום מה שאפשר זה לתת קלקסן ולקוות לקצת מזל.
אין טיפולים ממש לבעיות הללו בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר הפלות והתכווצויות
גלית18/07/2017פרופ' בידר תודה על התייחסותך לשאלותיי ואני חושבת שהגדרת את המקרה שלי נכון בתשובה שלך.
ברשותך יש לי עוד מס' שאלות חשובות וחשוב לי שתענה לי כי זה יעזור לי לקבל החלטות
1. האם במידה ויש בעייה במבנה אנטומי של הרחם וגורמי קרישה לא מוכרים זה תורשתי ועלול להיות גם לבת שלי בעייה במבנה אנטומי של הרחם והפלות חוזרות?
2. עשיתי צילום רחם והיסטרוסקופיה אבחנתית הרופא ציין שהוא לא רואה פגם ריחמי השאלה אם בבדיקות האלה ניתן לראות הכל?
3.האם יש דבר כזה לקחת ביופסיה מהרחם כדי לראות איפה הבעייה?
4. כיום אני בת 41 בטיפולי IVF יש לי עוברים מצויינים שהניבו הריון כימי אבל במקרה שלי יכול להיות כפי שציינת בעייה כגון גורמי קרישה לא מוכרים שמשפיעים על השתרשות או מבנה רחם לא מצאו חוץ מקרישה בעייה , האם אתה חושב שעדיף להקפיא עוברים ולפנות לפונדקאות? הבעייה היא הגיל ואי אפשר לדעת אם האיכות טובה או לפנות לתרומת ביצית שגם כאן על ולה להיות בעייה בלהחזיק הריון אך התקווה ששרד לי הריון אחד או להמשיך כפי שכתבת לקוות למזל אם קלקסן.
בעצם יש כאן בעייה גם בפונדקאות עקב הגיל ואיכות עוברים שזה סיכון וגם בתרומת ביצית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר18/07/20171.זה לא עובר בתורשה.
2.בבדיקות האלה ניתן לראות רק מה שרואים בפנים חלל הרחם אך לא מעבר לזה.כמו שאת מסתכלת על חדר צבוע יפה אך לא יודעים מה יש מאחורי הצבע.
3.אין דבר כזה שביופסיה תראה את הבעיה.
5.פניה לפונדקאות או לתרומת ביציות יכולים להגיד לך מהיכן הבעיה.
בשלב זה הייתי שוקל יותר פונדקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר קלקסן 60 האם יעזור במקרה זה?
גלית18/07/2017פרופ בידר שלום
אנסה עוד טיפול 1 , האם לאור העובדה כאשר יש הריון ואני מרגישה שהגוף שלי נלחם בצורה קיצונית לדחות את ההריון וזה היה בעיקר בהריון ששרד היו לי כאבי השרשה עזים 6 ימים לאחר שניסיתי להרות , הרגשתי שהגוף שלי ממש נלחם בהריון ואז החל דימום בשבוע 4 , הייתי אם קלקסן 40 ודווקא פרופ קופרמינץ המליץ על 60 למרות שבסוף בקושי רב הגעתי לשבוע 38 אם קלקסן 40 ודימומים.
האם אתה חושב שאוליי לאור המקרה שלי שהוא לא ברור אוליי בעיה במבנה אנטומי או אוליי גורמי קרישה לא מוכרים שמפריעים להשתרשות והתפתחות הריון ושלייה תקינה בכל זאת דימום משבוע 4 עד שבוע 38 בהריון 1 מתוך 6 האם צריך באמת קלקסן 60 (משקל 51) או שזה עלול לפגוע בעצמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן
פרופ` דוד בידר19/07/2017המינון המקובל הוא 40.
אני לא חושב ש60 יוצר יועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)