מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעת דקפפטיל כשאין בלוטת תריסאני19/07/2017
שלום
1)מה השפעת הדקפפטיל על הTSH?
האם מעלה או מוריד TSH?
האם זה משתנה בין הימים הראשונים לטיפול בדקפפטיל ובין המשך הטיפול?
אני ללא בלוטת תריס ולכן זה קריטי מבחינת צורך בשינוי מינון יוטירקס.
2) איך הדקפפטיל משפיע על רמות האסטרוגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ` דוד בידר20/07/2017לא קשור לבלוטת התריס
הדקפפטיל מונע ביוץ בזמן גירוי שחלתי.
אם נותנים אותו ללא תרופות ביוץ הוא מוריד את רמת האסטרוגן בדם לאורך לקיחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני20/07/2017תודה על התשובה, עוד שאלות בקשר לאסטרוגן:
1) אם אני מקבלת דקפפטיל מהיום ה21, ואסטרופם מיום ראשון למחזור הבא, לקראת תרומת ביצית, אין פה סתירה במתן הדקפפטיל, או שלוקח יותר זמן להשפעה על האסטרוגן?
2) האם זה אומר שבהכרח ינתן אוביטרל לתזמון ביוץ, או שהפסקה של הדקפפטיל גם יכולה לתזמן ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ` דוד בידר20/07/2017את לוקחת דקפפטיל כדי שלא יהיה, במקרה, ביוץ עקב לקיחת האסטרופם.
אני חושב שזה מיותר ויש להתחיל עם אסטרופם בלבד
להכנה. רוב הנשים לא מבייצות,, אולי אחת ל מאה זה יקרה ,ואז יעלה הפרוגסטרון ולא תהיה החזרה . אך לא לשכוח שבינתיים 99 נשים לוקחות זריקות סתם.
עדיף לטפל רק באלה המראות שעושות ביוץ תחת אסטרופם.
האוביטרל לא ניתן בכלל היות וזה מחזור תחליפי.
כאשר מוסיפים פרוגסטרון לאסטרופם זה יום הביוץ.
ברושם שלי שאת לא מבינה את ההכנה ועל הרופא שלך להסביר היטב הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני20/07/2017תודה על התשובה, הדיכוי של הביוץ ע"י הדקפפטיל מובן לי, מה שאני מנסה להבין זה תוך כמה זמן הוא מתחיל להוריד את רמות האסטרוגן, היות ואמרת שזה מה שהוא עושה אם לא ניתנות תרופות לביוץ. (ורמות האסטרוגן מאוד משפיעות אצלי על הTSH כך שאני צריכה לדעת אם ומתי צריך לשנות מינון יוטירוקס בהתאם)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל
פרופ` דוד בידר20/07/2017קודם כל כתבתי לך שהדקפפטיל מיותר.
את התחלת את הדקפפטיל אחרי הביוץ ועד הוסת ההורמונים יורדים ., בוסת, עקב מתן דקפפטיל, הביוץ לא מתחיל ו אסטרופם מתחיל לאיטו לעלות את רמת האסטרוגן מרגע לקיחתו.
ככה שמהיום הראשון ועד 10 ימים האסטרוגן עולה לרמות גבוהות , אך לא ממש גבוה במיוחד כמו בהריון.
את לקיחת התרופות לבלוטה את צריכה להמשיך אותו הדבר, זה לא ממש משפיע מאוד כמו בהריון ואת יכולה לבדוק רמות ההורמון אחרי שבוע מלקיחת האסטרופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)