וסת לאחר הורמונים ללא החזרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• וסת לאחר הורמונים ללא החזרה
    ליאת
    15/08/2017

שלום,
    בת 30, בעבר לידה אחת תקינה לאחר הזרעה ראשונה, לאחריה הריון ספונטני והפלה בשבוע מוקדם (רק שק).

ביצעתי בתחילת יולי השנה שאיבת ביציות (6 מתוך 8, גירוי חלש יחסית- בכוונה לאור מחלת רקע קשה). ללא החזרה (כחלק מתהליך פונדקאות). קיבלתי וסת ממש בזמן, יום 28 למחזור. הוסת היתה ארוכה ביום-יום וחצי מהרגיל, עמדה על שבעה ימים.

לאחר מכן כרגיל ללא דימומים. לא עקבתי אחר הביוץ.
    כעת אני ביום ה-33, טרם קיבלתי וסת.

1. האם זה דבר ידוע שאחרי הורמונים תגיע וסת כרגיל ולאחריה עיכוב? זה דבר מוכר?
    2. מתי להערכתך הגיע הזמן לבצע בדיקת הריון בהנחה והוסת תמשיך להתעכב?
    3. האם ישנה סטטיסטיקה כזו שלאחר הורמונים (גם כשהם במינון נמוך, וויתר מחודש לאחר השאיבה)- יתכן וימשיך גירוי שחלתי עד כדי שיפור הסיכוי לקליטה טבעית?! אציין כי השחלות במבנה פוליצטי, אך המחזורים סדירים וביוץ בזמן (גם הטבעי שלי, כל חודש מבייצת).

לציין כי כמות ההורמונים היתה נמוכה, הגיעה עד 75 מ"ג גונל F ליום (ורק לקראת סוף תהליך גירוי השחלות. המינון ההתחלתי היה 37.5, ואח"כ 50).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 1.האפשרות קיימת2.במקומך הייתי מבצע זאת לאלתר3.האפשרות קיימת

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/08/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו