רזרבה נמוכה וכמיהה לתאומים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רזרבה נמוכה וכמיהה לתאומים
    מיכל
    22/08/2017

שלום, מתנצלת מראש על האורך.
    בת 33 וחצי, לפני כחצי שנה ו(לאחר שנה ו של ניסיונות), גיליתי 0.21 amh ה fsh היה כמעט 16.
    ברקע אמא שסיימה ווסת בגיל 38 ואחות שלא מצליחה להכנס להריון כבר 8 טיפולי הפריה (מגיל 37 עם amh של 0.7)
    מיותר לציין שאני לחוצה ויודעת שיש לי כ3 שנים בלבד לפני שמומחים כמותכם ידברו איתי על תרומת ביצית (דבר שבשום מקרה אני לא מוכנה לחשוב עליו ב 3 שנים הקרובות).
    טיפול הפריה ראשון ומיוחל לאחר הפרוטוקולים של קופ"ח, כניראה בחודש הבא.
    וכעת לשאלתי, מכיוון שהזמן שלי יחסית קצוב בגדר ה 3 שנים ואני מעוניינת ביותר מילד אחד, האם קיימת דרך לבקש (במידה כמובן והגוף ייצר מספיק ביציות), סיוע רפואי להריון מרובה עוברים?
    הכוונה לתאומים ובסיוע רפואי הכוונה להורמונים שירבו זקיקים . כאמור ה 3 שנים הבאות שלי יהיו גדושות ככל הניראה בהורמונים, טיפולים, בתקווה גם 2 הריונות, 2 לידות, אכזבות, לחצים ומרדפים אחרי הבאת 2 ילדים לפחות. ראיתי מה עובר על אחותי וראיתי מה קרה לאמי בסהכ 3 שנים אחריי.
    שאלתי היא האם יש לי אפשרות לדון עם רופא הקופה על מנת שיעזור להגדיל את הסיכויים לריבוי עוברים (הן במינון ההורמונים והן בהחזרות).
    האם יש לכם טיפים כדי לעזור לכך לקרות בשבילי? אני אולי נשמעת בפניקה, אבל אני שואלת ברצינות רבה. יש לי כאמור זמן קצוב ביותר לפני שישלחו אותי לתרומת ביצית...מה עלי לעשות כדי לקבל אישור להורמונים שירבו זקיקים? אגב עד כה בהזרעות בגונל 50 נצפה רק זקיקיאחד כל פעם. באיקקלומין לעומת זאת שלקחתי לפני כחצי שנה היו 7 זקיקים מתוכם שלושה מובילים.
    תודה מראש לייעוצכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטרה תהיה להפיק יותר ביציות ולקבל יותר עוברים איכותיים ולשקול בהתאם לנסיבות להחזיר יותר מעובר אחד איכותי על כל המשמעות והסיכונים למקרה של היריון תאומים

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    22/08/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

מיכל
    23/08/2017

תודה רבה על תשובתך.
    שאלה נוספת, האם עם נתונים כמו שלי (כפי שציינתי גיל ורזרבה) ייתכן באמת כי איקקלומין עדיף לי? כאמור הוא יצר אצלי ריבוי זקיקים ורמת האסטרדיול הגיעה ל 9400. האם יכול להיות שעלי להשתמש בו בניגוד לגונל? שעד כה גרם לי לביוץ של זקיק אחד בלבד בכל השלושה חודשים האחרונים?
    אני יודעת שבדכ הוא לא ניתן לנשים במצבי, אך לא מבינה כל כך מדוע. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השיקול לסוג הטיפול והפרוטוקול נתון בידי הרופא המטפל שלך שאמור לשקלל את כל הנתונים ולהחליט על הטיפול הייעוןדי עם הסיכוי הטוב ביותר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/08/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו