מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עודפת של חומצה פוליתגל25/08/2017
שלום,
1. מה הסיכון בצריכה עודפת של חומצה פולית בהריון ובכלל?
2. מהי צריכה אופטימלית של חומצה פולית במהלך ההריון? אני לוקחת מדי יום פרנטאל שמכיל 1 מיליגרם ואומגה להריון של אלטמן שרק עכשיו גיליתי שמכיל 400 מיקרוגרם? אני בשבוע 19 ואני נוטלת את הכדורים במהלך ההריון כולו. אני ממש בחרדות שנגרם נזק לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף עכשיו אני מגלה שבברזל שאני לוקחת יש 1 מיליגרם כך שאני נוטלת מדי יום 2.4 מיליגרם חומצה פולית!!!
גל25/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות שהסיכוי שבמינונים שנטלת נגרם נזק כלשהו לעובר,רצוי שתבררי זאת עם היחידה לטרטלוגיה של בית חולים הדסה ירושליים הנותנת מידע בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל כך הבנתי את תשובתך, האם לטעמך קיים סיכוי שנגרם נזק לעובר או שלא? מה המינון המקסימלי היומי?
גל26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
400-500 מיקרוגרם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי, תודה על המענה. האם כוונתך למיליגרם או למיקרוגרם? אם המינון של כל מה שאני לוקחת עובר מדמעותית את ההמלצה, מדוע רופאים נותנים את המינון הזה? אין לי דום בעיות מיוחדות.
כל26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
Gal26/08/2017על איזה סוג של פרנטל וברזל תוכל להמליץ לי? לא אמשיך לקחת את התוספים שמכילים ככ הרבה חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה- על איזה נזקים מדובר בדיוק במינון עודף של חומצה פולית?
גל26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קחי פרינטל עם תכשיר המכיל ברזל בלבד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון חומצה פולית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017בנשים בסיכון נמוך: הכמות המומלצת היא 0.4 מ"ג (400 מק"ג) של חומצה פולית ליום, באמצעות כדור אותו בולעים פעם ביום. החל מהחודש הרביעי להריון מומלץ לעבור לטיפול בתכשיר משולב של ברזל +חומצה פולית 0.4 מ"ג עד 6 שבועות לאחר הלידה, וזאת בכדי למנוע אנמיה.
בנשים בקבוצת סיכון: נשים שבעבר התגלה בעובר שלהן או בילוד מום פתוח בתעלה העצבית, שהן עצמן או אבי התינוק נולדו עם מום כזה, או עם רקע משפחתי של מום בתעלה העצבית - נמצאות בקבוצת סיכון. חשוב שידווחו על כך לצוות המטפל ויקבלו המלצות אישיות לגבי המינון של חומצה פולית הדרוש להן.
נשים המקבלות טיפול תרופתי נגד מחלת האפילפסיה, נשים המטופלות בליטיום או מטוטרקסט חשוב שידווחו על כך לרופא המטפל ויקבלו המלצות אישיות לגבי המינון של חומצה פולית הדרוש להן.
נשים נוספות הנמצאות בקבוצת סיכון הן נשים עם סוכרת טרום־הריונית, עם עודף משקל (BMI של 30 ומעלה) או עם מחלות היכולות לפגוע בספיגה במעיים כמו מחלת קרוהן או צליאק, או עם מוטציה לגן ל-MTHFR.
נשים אלו זקוקות למינון חומצה פולית גבוה פי 10 מאשר נשים בסיכון נמוך בחודש טרם הכניסה להריון, ולמשך שלושת חודשי ההריון הראשונים. המינון המקובל הינו 5-4 מ"ג חומצה פולית ליום, ולאחר מכן לעבור לתכשיר משולב של ברזל+חומצה פולית במינון הרגיל של 0.4 מ"ג.
אישה הרגילה לקחת באופן קבוע תוסף של חומצה פולית או תכשיר של מולטי־ויטמינים, צריכה לבדוק את המינון כדי לוודא שהוא מכיל כמות מספקת של חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!!!
גל27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)