בירור קרישת יתר והפלות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בירור קרישת יתר והפלות
    גלית
    27/08/2017

פרופ בידר שלום, ברשותך 3 שאלות אודה לך למענה

בעבר שאלתי אותך לגבי סיבות להפלות חוזרות ובמקרה שלי כתבת לי שכנראה יש גורמי קרישה לא מוכרים או מבנה אנטומיט של הרחם .
    בתקופה של הבירור מצאו רק פקטור 5 ליידן.

כתבתי גם שרק הריון 1 שרד לי אם קלקסן אך היה דימום משבוע 4 עד 37 .

בגלל שלא היה תיעוד במכבי לבעיית קרישה עקב מעבר קופת חולים חזרתי על כל הבדיקות והייתה תוצאה:
    BETA 2GIYCOPROTEIN 5.3
    לפי הערכרים זה חיובי מ-5 עד 8
    שאלה 1:
    האם זה אומר שיש APLA ולא ידעתי וזה הגורם להפלות חוזרות והדימומים שהיו לי בזמן תחילת השרשת הילדה שלי בשבוע 4 למרות קלקסן 40?

שאלה 2 :
    בבדיקות של מאוחדת לא היה APLA ולאחר הניתוח קיסרי הרופא שביצע את הניתוח אמר לי אז שאני צריכה לעשות בדיקת APLA איך יכול להיות שפתאום יש?

שאלה 3:
    האם עקב דימום שיש לי בהריון היחיד ששרד אם קלקסן ועקב זה שהיו לי 2 הפלות לאחר ההריון הזה אם קלקסן במידה וזה APLA צריך מינון מוגבר של קלסן וטיפול נוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור קרישת יתר והפלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרישיות

פרופ` דוד בידר
    27/08/2017

1.הבדיקה לא מראה שיש לך APLA.
    2.אין לך APLA ,פתאום ,והרופא שאמר מה שאמר חשב אולי זה הסיבה למצבך ללא שבדק לעומק האם עשית כבר את הבדיקות. זה כאילו לנסות להיות חגם...
    3.שוב, ללא קשר לסיבה, את יכולה לנסות, בהריון ,הבא 60מ״ג קלקסן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר לגבי קרישה

פרופ בידר
    28/08/2017

פרופ בידר תודה על המענה

אם זה לא APLA אז מה פירוש תוצאת הבדיקה? והאם קלקסן זה מספיק כטיפול נגד קרישה כי בנוסף יצא שיש לי פקטור 5 ליידן ו-APCR נמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו