עיתוי הפנייה להפריה חוץ גופית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עיתוי הפנייה להפריה חוץ גופית
    לימור
    30/08/2017

שלום לכם.
    בעקבות התגובה מאתמול שלהפריה חוץ גופית יכול להיות יתרון מעצם היכולת לברור את העוברים בעלי הפוטנציאל האופטימלי להשתרש,רציתי להתייעץ על העיתוי המתאים להתחלת התהליך.
    בהנחה שגם הקליטה של חודש יולי הסתיימה בהפלה(אדע זאת סופית מחר בבדיקת הביטא החוזרת)אהיה אחרי 4 הפלות רצופות בשנה וחצי האחרונות וגילי כמעט 43(בסוף אוקטובר ימלאו לי 43).ההפלה השניה והשלישית כתוצאה מהריונות כימיים ובגילאים 32-35 היו לי 2 הריונות תקינים.
    יש לי אישור מהקופת חולים לגונדוטרופינים עד סוף אוקטובר הקרוב אז חשבתי לעשות עוד נסיון או מקסימום 2 (תלוי איך יסתייע)עם גונדוטרופינים ואולי אף לשלב הזרעה ואם לא אצליח להגיע להריון תקין-רק אז לפנות להפריה חוץ גופית.
    ברשותכם מספר שאלות ואבקש לענות עליהם לפי הסדר:
    1.אם בהפלה האחרונה(בהנחה שהתרחשה)תועדה ביטא של 4,123 באמצע שבוע 8 כאשר יומיים לפני זה כבר התחילו הפרשות/דימומים של הפלה-האם כדאי לנסות להיקלט שוב באופן מיידי ללא המתנה לווסת של המחזור שאחרי ההפלה שבאופן תאורטי ועל סמך ההפלות הקודמות תגיע בסביבות אמצע ספטמבר?או שכדאי לנסות רק בביוץ שאחרי הווסת הזו?(כלומר רק לקראת סוף ספטמבר)
    2.אם היו 4 הפלות ואקלט שוב נניח בעוד חודש-חודשיים-האם בהכרח תהיה הפלה חמישית?
    3.התחלתי בירור להפלות חוזרות:הקריוטיפ שלי ושל בעלי יצא תקין ומחר(31.8)אני נפגשת לראשונה עם המטולוג לבירור קרישיות יתר.
    לאור הנתונים שמסרתי-האם זה שקול וסביר שאנסה"עוד קצת"עד סוף אוקטובר כשימלאו לי כבר 43 ללא הפריה חוץ גופית אלא רק עם גונדוטרופינים והזרעה או שהייתם ממליצים לי באופן מיידי לפנות להפריה חוץ גופית?
    תודה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיתוי

פרופ` דוד בידר
    30/08/2017

1.כאשר מתרחשת הפלה רמת הבטא צריכה להתאפס ורק אחר כך מתחילים תהליכי ביוץ ואפשר להיקלט מיד בביוץ הראשון כי הטבע הכין את הכל מחדש.
    2.לא בהכרח תהיה הפלה נוספת אך הסיכויים גבוהים שתהיה.
    הבעיה שלך היא הגיל. היות ואת מצליחה להרות אז אפשר הזרעות ולא הפריה חוץ גופית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו