מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי הקפאת עוברים ואיכותםזואי09/09/2017
היי,
אני בת 42, ללא ילדים. בשנתיים וחצי האחרונות עברתי טיפולי פוריות שהסתכמו בארבע הפלות חוזרות, ועוד 3 שאיבות שלא נקלטתי בכלל, בעברי הפלה מהריון ספונטני בגיל 35 שגם נפל בטרימסטר ראשון. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות לגבי הפלות ויצאו תקינות. למעשה השחלות הגיבו נפלא ובכל טיפול נשאבו הרבה ביציות, ומתוכן היו כשבע הפריות שהתחלקו יפה לעוברים טובים. בשניים מהמחזורים התפתחו איפילו בלסטים שלצערי לא נקלטו משום מה, ומעבר להחזרה אחת אחרי כל שאיבה, נאמר לי ששאר העוברים שנשארו לא היו ראויים להקפאה. לכן כל פעם שאבתי מחדש. השאלה הראשונה שלי היא היא מדוע העוברים הרבים שלא הוחזרו באותם מחזורי שאיבה לא היו ראויים להקפאה? האם בגלל שלא היו איכותיים? שהרי התחלקו נהדר ודורגו באיכות טובה ואף טובה מאוד.
שאלה שניה לגבי ההפלות החוזרות....אני מפחדת שאולי פשוט הגוף שלי לא מצליח להחזיק הריון? מה יותר נכון לי? תרומת ביצית או פונדקאות מביציות שלי שאולי כן היו מתפתחות להריון תקין בגוף אחר? אשמח לשמוע את דעתך..תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2017הגיל מהווה את הגורם המרכזי בקביעת איכות הביציות,איכות העוברים,פוטנציאל ההשתרשות,ושיעור ההפלות הגבוהה-להלן ההסבר:
להלן ההסבר לירידה המתרחשת בפוריות של הנשים עם העלייה בגיל?
בהקשר לכך, קיימות שתי תיאוריות מדעיות.
התיאוריה הראשונה מניחה שההפחתה במספר הזקיקים בשחלה מקטינה את הפרשת הורמון ה-INHIBIN שמקורו בזקיקים (ותפקידו לאזן את הפרשת הורמון ה-FSH) - דבר המביא לעליית הורמון ה-FSH.
התיאוריה השנייה מניחה שעם הגיל נוצרת אי סדירות בהפרשת הורמון ה-GNRH (שמקורו במוח מאבר הקרוי היפותלמוס). זהו הורמון שהפרשתו מצויה בפיקוח המוח; תפקידו של המוח - לגרות את הפרשת הורמון ה-FSH (הממונה, מצדו, על גיוס הזקיקים והבשלתם לקראת הליך ביוץ) - שרמתו עולה ומחישה עוד יותר את הידלדלותם של הזקיקים.
בנוסף לשינויים ההורמונליים, עם השנים מתחוללים בשחלה גם שינויים פיסיולוגים - שהינם מהותיים יותר, מאשר לכל רקמה אחרת בגוף.
שינויים אלה באים לידי ביטוי בירידה כמותית ואיכותית במספר הזקיקים, שבתוכם מצויות הביציות: מכלל 400,000 הזקיקים הראשוניים, המצויים אצל הנערה המתבגרת, רק כ-400 זקיקים מבשילים לזקיקים בוגרים, שמתוכם מבייצת ביצית. שאר הביציות עוברות הליך של אפופטוזיס (מוות תאי) - הליך המתגבר ב-15 השנים הקודמות לגיל המעבר. בגיל 45, מספר הזקיקים הבסיסי יורד מתחת לערך קריטי של כ-1,000 זקיקים. ובמקביל, מתחוללים שינויים במעגל המחזור החודשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)