ייעוץ לקראת ivf נוסף

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ייעוץ לקראת ivf נוסף
    תמי
    13/12/2017

שלום, ראשית ברצוני להודות על קיומכם.
    אני כותבת לכם רבות ונענית תמיד. המון תודה על כך.
    לאחר טיפול הפרייה ראשון עם גונאל שהניב 6 זקיקים ולבסוף 3 עוברים איכותיים (שניים שהוחזרו והיו להריון כימי)
    החודש לאחר שפוספס הביוץ בחודש הקודם הלכנו על דיכוי באמצעות סינרל שהסנפתי כשבועיים.
    לפני כשלושה ימים היה לי פרוגסטרון 11 ואסטרדיול של 198.
    למחרת הגיעה הווסת וביום השני לה נצפו בסהכ 5 זקיקים קטנטנים והאסטרדיול היה פחות מ 37.
    מאותו יום התחלתי עם פרגובריס ובהמשך אתחיל מנופור.
    ברקע, בת 34 עם רזרבה נמוכה. זרע תקין
    1.האם אסטרדיול כלכך נמוך הגיוני לאחר שימוש בסינרל? יש לי תמיד באיזור ה 200 ביום השני לוסת.
    2.האם לכך הרופא כיוון בפרוטוקול ארוך? והאם השינויים במספרים של האסטרדיול והפרוגסטרון הגיוניים בעקבות זאת?
    3.האם לאחר שימוש בפרגובריס ומנופור החל מהיום השני לוסת כאמור, יכולים להיות יותר מחמישה זקיקים על אף שהטכנאית זיהתה רק 5?
    כלומר האם יש סיכוי טוב לריבוי זקיקים מנקודת פתיחה שכזו?

יש לציין שהרופא שלי לא "הסתפק" ב4 ביציות שנשאבו בפרוטוקול הקצר ולכן עבר לפרוטוקול ארוך ושינה מגונאל לפרגובריס.
    האם זה נישמע לכם טוב על אף הרזרבה הנמוכה (AMH 0.21)
    רב תודות
    חג אורים שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ לקראת ivf נוסף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקראת

פרופ` דוד בידר
    14/12/2017

1.הסינרלמדכא הורמונים וכל ערך של אסטרוגן נמוך זה בסדר וזה לא נשנה אם זה 150 או 50.
    2.הרופא לא כוון לשום מקום. יש פרוטוקולים שונים ובעיקרון כולם נותנים, בסופו של דבר אותן ביציות.
    3.מספר הזקיקים שרואים בוסת זה לא בהכרח מה שיהיה.
    יכולות להיות יותר זקיקים או פחות.
    4.4 ביציות זה לא פחות אוב מ6 או יותר ביציות. וזה גם לא המטרה בהחלפת הפרוטוקול.
    יתכן וכאן ישאבו פחות ביציות.
    לא המספר קובע אלא איכות הביציות.
    החלפת פרוטוקולים נותנת הרגשה למטופלת שעשו שינוי שעתיד לתת תוצאה טובה יותר אך למעשה זה לא כך ולכן לא משנה הפרוטוקול שתעשי במצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משנה?

תמי
    14/12/2017

תודה על המענה הזריז והמפורט.
    חלק אחרון בתשובתך לא ברור לי אשמח אם תסביר למה התכוונת במשפט:
    "החלפת פרוטוקולים נותנת הרגשה למטופלת שעשו שינוי שעתיד לתת תוצאה טובה יותר אך למעשה זה לא כך ולכן לא משנה הפרוטוקול שתעשי במצבך"
    אני מנסה להבין האם מדבריך אין חשיבות של פרוטוקולים והתאמתם האישית למטופלת? או שספציפית במצבי בלבד אין לכך חשיבות ומדוע?
    מדבריך נשמע כאילו למטופלת עושים טובה בהחלפת פרוטוקולים למראית עין בלבד ללא שום תועלת. האם התכוונת ספציפית אלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול

פרופ` דוד בידר
    14/12/2017

לא התכוונתי ספציפית.
    יש להתאים פרוטוקול לגיל ולתת המינונים הנכונים.
    אך אצלך ספציפית כל פרוטוקול יתן אותו התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו