מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Amh fsh מה ההבדל?דנה17/12/2017
שלום רב. בבדיקת fsh ראשונה התוצאה הייתה 10.70 בבדיקה שניה 12.20 ובבדיקת amh 3.10 .. לפי מה שהבנתי הfsh גבוה ולעומת זאץ הamh תקין .. מה ההבדל בניהם בעצם והאם זה יתכן ? ראוי לציין שאני לפי גיל שלושים ומייצרת קצת ביציות לאחר שרואים באולטרסאונד 10 ביציות שואבים בין 3-6 .. והשאר ריקים .. יש הסבר לכך ? אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רזרבה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017ההורמון האנטימלריאני (AMH) הינו בעלחשיבות בוויסות התפתחות הזקיקים בשחלה. רמות ה AMH בדם נמצאות ביחס ישיר למספר הזקיקים שמתפתחים בשחלה. לפיכך רמות ה-AMH מצויינות להערכת הרזרבה השחלתית של האישה עם ההזדקנות של השחלות. מספר הזקיקים המתפתים הולך ופוחת, ולפיכך יורדות רמת ה- AMH .מכאן שה- AMH משמש כמדד טוב להערכת הרזרבה השחלתית או מספר הביציות שנותרו בשחלה מדד חשוב להערכת הפריון של האישה.
ה- AMH מנבא את מצב הרזרבה השחלתית ואת התגובה השחלתית, אולם אינו מנבה במדויק את הסיכוי של האישה להרות בטיפולי פריון. יתכן והדבר משקף את העובדה ש- AMH הינו יותר מדד כמותי מאשר מדד איכותי לניבוי איכותן של הביציות.
קיימת סברה שתוצאה נמוכה מאד שלAMH קשורה בסיכוי נמוך של האישה להרות אולם בפועל גם כשהרזרבה נמוכה יכולים להימצא ביציות איכותיות , במיוחד שמדובר בנשים צעירות.גם בנשים עם רמות נמוכות באופן קיצוני של AMH, ניתן להשיג שיעורי היריון ולידה סבירים, על כן אין מקום להימנע מטיפולי פריון
רמה מעל 1.0 ננוגרם למיליליטר היא תקינה ורמה מעל 3.0 ננוגרם למיליליטר מנבאת תגובה שחלתית עזה, שטיפוסית לשחלות פוליציסטיות. רמות נמוכות מ- 0.2 או 0.3 ננוגרם למיליליטר בד"כ מורות על רמות נמוכות מאד של AMH. חשוב לוודא מה הן ערכי הנורמה שנקבעו עבור המעבדה בה בוצעה הבדיקה
ה-FSH מבטא אף הוא את מצב הרזרבה השחלתית שלך אולם רגישותו מופחתת,יש לבצעו ביום 3-5 למחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAmh fsh מה ההבדל?
שירן18/12/2017תודה רבה לך פרופסור אשכנזי הגדול! תשובה מורחבת ומלאת יחס . שאלה אחרונה .. לגבי הערכים שכתבתי לך האם הם ניראים לך תקינים ? הרופא כבר דיבר איתי על תרומת ביצית ולקחתי זאץ מאד קשה . אני רק בת 28 . למרות שהתוצאות לא בשמיים למרות כל הפרוטוקולים שמנסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איני מסכים כלל עם עמדתו של הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר19/12/2017FSH קצת מוגבר לגילך אינו מצדיק טיפול בתרומת ביציות.
FSH מוגבר בגיל צעיר שונה מהגיל המבוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת שקשורה
ספירט29/12/2017אני בת 31 עם אנדומטריוזיס יש לי פעוטה בת שנתיים שנולדה מהפריה, אז בזמנו הfsh היה 9.7 ושאבו בין 4-10 ביציות כל פעם תגובה אחרת. לפני חצי שנה הfish 10.4 ובבדיקת afc נמצאו 4 זקיקים בכל שחלה, סהכ 8 זקיקים. עשיתי שאיבה מתוך 7 נשאבו 5 אבל רק 2 היו בשלות והעוברים לא שרדו להחזרה. יש לי מוקפאים עוד מהתקופה של הבת שלי ששמרתי לפני שכרתתי חצוצרה ולפני הסבב המנצח . אבל הכשלון בשאיבה האחרונה והאכזבה משתק אותי . האם יש סיכוי להריון ? המחזור שלי לא סדיר בדרך כלל כל 26-28 יום מגיע וקרה איזה פעמיים שהגיע אחרו 32 יום כי היה ביוץ מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תתעודדי יש לך עדיין סיכוי טוב מאוד להרות ובוודאי מהמוקפאים שנותרו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)