Amh fsh מה ההבדל?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• Amh fsh מה ההבדל?
    דנה
    17/12/2017

שלום רב. בבדיקת fsh ראשונה התוצאה הייתה 10.70 בבדיקה שניה 12.20 ובבדיקת amh 3.10 .. לפי מה שהבנתי הfsh גבוה ולעומת זאץ הamh תקין .. מה ההבדל בניהם בעצם והאם זה יתכן ? ראוי לציין שאני לפי גיל שלושים ומייצרת קצת ביציות לאחר שרואים באולטרסאונד 10 ביציות שואבים בין 3-6 .. והשאר ריקים .. יש הסבר לכך ? אשמח לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Amh fsh מה ההבדל?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רזרבה שחלתית

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/12/2017

ההורמון האנטימלריאני (AMH) הינו בעלחשיבות בוויסות התפתחות הזקיקים בשחלה. רמות ה AMH בדם נמצאות ביחס ישיר למספר הזקיקים שמתפתחים בשחלה. לפיכך רמות ה-AMH מצויינות להערכת הרזרבה השחלתית של האישה עם ההזדקנות של השחלות. מספר הזקיקים המתפתים הולך ופוחת, ולפיכך יורדות רמת ה- AMH .מכאן שה- AMH משמש כמדד טוב להערכת הרזרבה השחלתית או מספר הביציות שנותרו בשחלה מדד חשוב להערכת הפריון של האישה.
    ה- AMH מנבא את מצב הרזרבה השחלתית ואת התגובה השחלתית, אולם אינו מנבה במדויק את הסיכוי של האישה להרות בטיפולי פריון. יתכן והדבר משקף את העובדה ש- AMH הינו יותר מדד כמותי מאשר מדד איכותי לניבוי איכותן של הביציות.
    קיימת סברה שתוצאה נמוכה מאד שלAMH קשורה בסיכוי נמוך של האישה להרות אולם בפועל גם כשהרזרבה נמוכה יכולים להימצא ביציות איכותיות , במיוחד שמדובר בנשים צעירות.גם בנשים עם רמות נמוכות באופן קיצוני של AMH, ניתן להשיג שיעורי היריון ולידה סבירים, על כן אין מקום להימנע מטיפולי פריון
    רמה מעל 1.0 ננוגרם למיליליטר היא תקינה ורמה מעל 3.0 ננוגרם למיליליטר מנבאת תגובה שחלתית עזה, שטיפוסית לשחלות פוליציסטיות. רמות נמוכות מ- 0.2 או 0.3 ננוגרם למיליליטר בד"כ מורות על רמות נמוכות מאד של AMH. חשוב לוודא מה הן ערכי הנורמה שנקבעו עבור המעבדה בה בוצעה הבדיקה
    ה-FSH מבטא אף הוא את מצב הרזרבה השחלתית שלך אולם רגישותו מופחתת,יש לבצעו ביום 3-5 למחזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Amh fsh מה ההבדל?

שירן
    18/12/2017

תודה רבה לך פרופסור אשכנזי הגדול! תשובה מורחבת ומלאת יחס . שאלה אחרונה .. לגבי הערכים שכתבתי לך האם הם ניראים לך תקינים ? הרופא כבר דיבר איתי על תרומת ביצית ולקחתי זאץ מאד קשה . אני רק בת 28 . למרות שהתוצאות לא בשמיים למרות כל הפרוטוקולים שמנסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני מסכים כלל עם עמדתו של הרופא המטפל שלך

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/12/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/12/2017

FSH קצת מוגבר לגילך אינו מצדיק טיפול בתרומת ביציות.
    FSH מוגבר בגיל צעיר שונה מהגיל המבוגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת שקשורה

ספירט
    29/12/2017

אני בת 31 עם אנדומטריוזיס יש לי פעוטה בת שנתיים שנולדה מהפריה, אז בזמנו הfsh היה 9.7 ושאבו בין 4-10 ביציות כל פעם תגובה אחרת. לפני חצי שנה הfish 10.4 ובבדיקת afc נמצאו 4 זקיקים בכל שחלה, סהכ 8 זקיקים. עשיתי שאיבה מתוך 7 נשאבו 5 אבל רק 2 היו בשלות והעוברים לא שרדו להחזרה. יש לי מוקפאים עוד מהתקופה של הבת שלי ששמרתי לפני שכרתתי חצוצרה ולפני הסבב המנצח . אבל הכשלון בשאיבה האחרונה והאכזבה משתק אותי . האם יש סיכוי להריון ? המחזור שלי לא סדיר בדרך כלל כל 26-28 יום מגיע וקרה איזה פעמיים שהגיע אחרו 32 יום כי היה ביוץ מאוחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתעודדי יש לך עדיין סיכוי טוב מאוד להרות ובוודאי מהמוקפאים שנותרו

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/12/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו