תהפוכות נפש- האם יש קשר להורמונים?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תהפוכות נפש- האם יש קשר להורמונים?
    נטלי
    22/12/2017

אני נמצאת בטיפולי פוריות כבר 3 חודשים,
    כל חודש מזריקה גונאל אף 75 יחידות בכל יום, ובסוף התהליך מזרק אוביטרול..
    רוב החודש מלבד המודעות בשל ההזרקות ואולי מעט לחץ בשל הרצון להקלט הכל די רגיל.. אבל, מרגע שאני מזריקה את האוביטרול ועד שאני מתחילה שוב טיפול הומונלי אני פשוט ממוטטת נפשית- בוכה בלי שליטה (בסופר, ברכב, באמצע תוכנית, עצבנית חרדה , דופק מואץ מרגיש כאילו כל עולמי חרב עליי והאמת שבמקרה יצא שבתקופה האחרונה אני לא עובדת אבל גם אם הייתי היו מפטרים אותי גם ככה במצב הנוכחי...
    רק לאחרונה גיליתי את טיפות הולריאן (טיפות טבעיות להרגעה) שלמען האמת הופתעתי עד כמה שזה מקל...
    רציתי לשאול, האם ידוע על הקשר ? מה הסיבה? וכיצד אני יכולה להקל על עצמי כי זה פרדוקס....מצד אחד אני בטיפולים ומאבדת שפיות ומצד שני אני אמורה לשמור על נחת ושלווה ורוגע כדי להקלט... אשמח להכוונה וייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח נפשי -השפעה על סיכויי ההצלחה בטיפולי הפריה חוץ גופית

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/12/2017

בנסיבות המקרה דעתי היא שהנך חייבת לקבל סיוע ותמיכה נפשיים על ידי גורם מקצועי מאחר ומתח נפשי עלול להפחית את שיעור ההצלחה בשל IVF על ידי פגיעה באחד המנגנונים הבאים:
    שינוי ברמות הקטקולאמינים שעלול להיגרם בעקבות הפרעה בהולכה עצבית.
    הפרעה בתפקוד השחלה שעלולה להיגרם מהפרעה בתפקוד המוח בחלק ההיפוטלמי - היפופיסרי (החלק במוח שמפקח על הפרשת ההורמונים האחראים לתפקוד השחלה).
    שינויים בהפרשת קוטיזול ופרוגסטרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו