הפסקת הורמונים והמשך טיפול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפסקת הורמונים והמשך טיפול
    תמי
    10/03/2018

שלום,
    שוב תודה מראש על הסיוע, התגובות המהירות ועינייניות.
    בת 34.3 (רזרבה 0.2 fsh 15 נכון ללפני שנה).
    עד כה 3 שאיבות מספר הביציות לכל שאיבה בין 6-8
    מספר העוברים בין 2-5.
    חלקם מדורגים מצויין וחלקם בסדר, אך בכל טיפול יש לפחות שניים שלושה טובים.
    הריון כימי אחד בטיפול הראשון מבין השלושה.
    אני מעוניינת כרגע לאחר חצי שנה גדושת הורמונים וטיפולים לעשות הפסקה של כחודשיים לפחות כשהמטרה העיקרית היא לרדת במשקל (לפני שנה הפסקתי לעשן ומאז עליתי ואני בעודף של 10 קילו ממשקל גוף תקין לפי bmi , אני מתקשה לתמרן בין הטיפולים וההורמונים וההחזרות למשטר תזונתי נוקשה יותר וחזרה לכושר).
    רציתי לשאול:
    1. האם לגיטימי לעשות הפסקה של כחודשיים שלושה למען מטרת ירידה במשקל והתרעננות מהטיפולים וההורמונים? האם יש סיבה שהרופא יוריד אותי מזה (אם יש להפסקה משמעות בסיכויי הצלחה בטיפול?

2. שמתי לב שבאופן גורף, העוברים שאינם מוחזרים אלי ביום השלישי, מסיימים את תפקודם למחרת ולא מגיעים לשלב הבלסטוציט, כלומר מבחינתי כל עובר שלא מוחזר אלי הולך למחרת לפח... האם ניתן להחזיר את כל העוברים שנוצרים לרחם במצב כזה בהנחה ומדובר ב4 או 5 עוברים? אני מאוד רוצה הריון מרובה עוברים (תאומים) עד כה הרופא מחזיר בין 2 ל 3, אך הנותרים בצד הולכים פייפן ומעולם לא הגיעו לשלב הקפאה. עד כמה המילה שלי בנוגע לכמות המוחזרת נחשבת? מתזכרת שהרזרבה נמוכה מאוד ואני באמצע שנות ה 30 ללא ילדים, כך שלא משנה מתי אכנס להריון- אני רוצה יותר מילד אחד ולכן אהיה חייבת לעבור את הטיפולים הללו ברצף וזו עוד סיבה לרצון הרב לתאומים .
    כמו כן מוסיפה שלא מדובר ברופא פרטי אלא מהקופה.
    תודהההה ושבוע טוב
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/03/2018

1.בהחלט יש מקום לגישתך ועוד יותר לירידה במשקל שהנה משמעותית לגבי הסיכויים להרות-בקצרה:

השמנת יתר הפכה לאחת הבעיות המרכזיות בחברה המערבית המשפיעה על היבטים שונים של חיינו. אחת הפגיעות המהותיות של מגפת ההשמנה הינה הירידה בפוריות הן של האישה והן של הגבר, המתבטאת בירידה בשיעור ההריונות והילודה.

מחקרים מצאו: קשר ישיר בין השמנת יתר לבעיות פוריות

כבר במאה החמישית לפני הספירה, הצביע סוקרטס על קשר אפשרי בין בעיות פוריות לעודף משקל. מאז מחקרים רבים חיזקו השערה זו והצביעו על רקע פתו-פיסיולוגי, פסיכולוגי וסוציולוגי לקוי במצב של השמנת יתר, המוביל לבעיות פוריות. ואכן, הוכח כי לנשים עם עודף משקל יש פי שלוש יותר הפרעות במחזורי הווסת וכי משך הזמן הנדרש להשגת הריון בקרב נשים אלה רב יותר מאשר לנשים בעלות משקל תקין. מחקר אוסטרלי גדול אף הצביע על כך שהירידה במשקל מסייעת להשבת מחזורים תקינים ולתגובה טובה יותר לטיפול בתכשירים להשראת ביוץ.

עודף המשקל אינו משפיע על הפריון בלבד, אלא גם על המהלך התקין של ההיריון עצמו ואף על הבריאות של העובר. בקרב נשים עם עודף משקל ישנה תחלואה גבוהה יותר בזמן ההיריון, שיעור גבוה יותר של סיבוכי הריון כגון רעלת הריון, סכרת הריונית, ניתוחים קיסריים, הפלות ספונטניות, כמו גם תחלואה סביב ולאחר הלידה. יתר על כן, מחקרים הצביעו על שיעור כפול של הפלות בקרב נשים שסובלות הן מהשמנת יתר והן משחלות פוליציסטיות (כשני שליש מהנשים עם שחלות פוליציסטיות סובלות גם ממשקל עודף), וזקוקות לטיפול בהשראת ביוץ או הפריה חוץ גופית. בנוסף, במצבים אלו קיים שיעור גבוה יותר של מומים מולדים, בייחוד על רקע נוירולוגי.

השמנת יתר: משפיעה הן על הפוריות והן על תקינות ההיריון עצמו

משפיע על המנגנון ההורמונלי: כך עודף משקל גורם לבעיות פוריות

לאור העובדה כי שיעור ההריונות ולידות של תינוק חי נמוך יותר בקרב נשים עם עודף משקל, נושא זה עדיין מהווה מוקד עניין עבור חוקרים רבים. מחקרים בוחנים את האפשרות שלעודף משקל ישנה השפעה שלילית על רירית הרחם, מסיבות שונות כגון רמות גבוהות של אסטרוגן בדם (היפראסטרוגנמיה), ירידה ברמות הורמון הגדילה או נוכחות של גורמים דלקתיים הפוגעים בהשתרשות הביצית המופרית ברירית הרחם.

עודף המשקל גורם לבעיות פוריות משום שהוא משפיע על המנגנון ההורמונלי השחלתי ועל רירית הרחם. פעילותם של ההורמונים לפטין, אינסולין ואדיפוקינים, המופרשים במצב של עודף משקל, עלולה לשבש את הפרשת הורמוני המין ופעילותם ובכך לפגוע בפוריות:

1. הורמוני המין
    רקמת השומן הינה אתר חשוב ליצירה של הורמוני מין, קרי הפיכת אנדרוגנים לאסטרוגנים. ההנחה היא שעודף משקל גורם לפגיעה במנגנון הפיקוח האנדוגני על הביוץ, דבר העלול לפגוע באיכות הביציות והעוברים המתקבלים, ובו זמנית גם באיכות רירית הרחם, בהשתרשות ובכך להעלות את שיעור ההפלות.

כמו כן, רקמת השומן משפיעה על יצירת חלבונים הקושרים את הורמוני המין (שרמתם יורדת בקרב נשים עם עודף משקל) וכך משתבשת פעילות ההורמון הפעיל בפועל. לרקמת השומן יש גם את היכולת לאגור כמות ניכרת של הורמוני מין, לכן היא עלולה לשבש את הפעילות ההורמונלית התקינה.

2. האינסולין
    לרוב, רמת האינסולין המוגברת בקרב נשים עם עודף משקל גורמת לירידה ביצירת החלבונים הקושרים את הורמוני המין ולעלייה ברמת ההורמונים החופשיים בדם, עם הדגש על ההורמונים הזכריים (היפראנדרוגניזם), ובשל כך מתערער האיזון ההורמונלי התקין. נשים רבות עם שחלות פובליציסטיות ומשקל עודף מפתחות אי ס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופסור אשכנזי, המשך בבקשה

תמי
    11/03/2018

תודה רבה על התשובה המפורטת החכמתי :)
    תוכל בבקשה להתייחס גם לשאלתי השניה, לגבי השפעתי בכל הקשור למספר העוברים המוחזרים.
    מעתיקה:
    2. שמתי לב שבאופן גורף, העוברים שאינם מוחזרים אלי ביום השלישי, מסיימים את תפקודם למחרת ולא מגיעים לשלב הבלסטוציט, כלומר מבחינתי כל עובר שלא מוחזר אלי הולך למחרת לפח... האם ניתן להחזיר את כל העוברים שנוצרים לרחם במצב כזה בהנחה ומדובר ב4 או 5 עוברים? אני מאוד רוצה הריון מרובה עוברים (תאומים) עד כה הרופא מחזיר בין 2 ל 3, אך הנותרים בצד הולכים פייפן ומעולם לא הגיעו לשלב הקפאה. עד כמה המילה שלי בנוגע לכמות המוחזרת נחשבת? מתזכרת שהרזרבה נמוכה מאוד ואני באמצע שנות ה 30 ללא ילדים, כך שלא משנה מתי אכנס להריון- אני רוצה יותר מילד אחד ולכן אהיה חייבת לעבור את הטיפולים הללו ברצף וזו עוד סיבה לרצון הרב לתאומים .
    כמו כן מוסיפה שלא מדובר ברופא פרטי , אלא רופא קופה
    תודה שוב
    על כל העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/03/2018

איכות הגנטית של העוברים נגזרת מהנתונים הקליניים שלך,גילך,משקלל,הטיפול הרפואי,ואיכות המעבדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו