מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכה לאחר החזרת מוקפאיםליבי24/03/2018
שלום רב,
שאלתי כאן לגבי רמות הורמונים ולא הבנתי את התשובה. אשאל שנית כי אולי לא הובנתי:
בתאריך 15/3 הזרקתי אוביטרל בשעה 20:00 בערב. החל מתאריך ה17/3 נוטלת נרות אוטרוגסטן פעמיים ביום. (סה"כ 800 מג).
בתאריך 22/3 בבוקר הוחזר לי עובר שהופשר יום קודם (21/3) וגודל עד לשלב הבלסטוציסט.
במכתב שקיבלתי לאחר ההחזרה נכתב להמשיך ליטול נרות פרוגסטרון ונכתב גם "פרוטוקול: מחזור טבעי".
אני נורא חוששת לגבי רמות האסטרוגן שלי מפני שלא נתנו לי תמיכה גם של אסטרוגן. (כמו פרוגינובה או אסטרופם). בחודש שעבר עברתי החזרה של עובר טרי 5 ימים לאחר השאיבה וההחזרה נכשלה. ככל הנראה מפני שטרם השאיבה התבקשתי להזריק דקפפטיל חד פעמי. ולאחר השאיבה ניתנה לי תמיכה של פרוגסטרון בלבד ללא אסטרוגן. ופחות מ48 לאחר החזרת העובר החל דימום עקב ירידה חדה באסטרוגן.
לכן אני מודאגת שגם הפעם התמיכה לא מספקת אפילו שהפעם ההחזרה הייתה של מוקפא על בסיס המחזור הטבעי. (כלומר לא עברתי שוב שאיבה).
האם לא צריך לבדוק שרמות ההורמונים תקינות ושהתמיכה מספקת?
מה קורה בגוף מבחינת רמות ההורמונים לאחר החזרת בלסטוציסט? תוכלו להסביר מה אמורות להיות רמות האסטרוגן התקינות לאחר החזרה והשרשה מוצלחת?
מציינת כאן את רמות ההורמונים בבדיקות האחרונות:
14/3 (יום לפני שהתבקשתי להזריק אוביטרל):
Lh 4.3 פרוגסטרון קטן מ2, ואסטרדיול 841.
20/3 (יומיים לפני ההחזרה):
Lh 7.19 פרוגסטרון 85, אסטרדיול 293.
האם לא צריך או רצוי לבדוק את רמות ההורמונים שוב לאחר ההחזרה? מה הסיבה לא לתת תמיכה של אסטרוגן בנוסף לפרוגסטרון? ומדוע בכלל לתת תמיכה כלשהי בהחזרה על בסיס המחזור הטבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים-מחזור טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2018החזרת מוקפאים במחזור טבעי כאשר האישה מבייצת באורח תקין אינו מצריך תמיכה,קבלת האוביטרל ועוד יותר התמיכה הפרוגסטטיבית שאת מקבלת הנם תוספת נוספת להפרשת ההורמונים הסדירה,כך שהכיסוי שלך תקין לחלוטין(כמובן בתנאי שהנך מבייצת באופן סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)