שאלה לפרופ' בידר בעניין אנדומטרין

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר בעניין אנדומטרין
    אלונה
    30/03/2018

שלום לך.
    בעבר כתבת שאנדומטרין בטיפול הורמונלי(שאיננו הפריה)מיותרץ
    האם תמיד מיותר?
    קראתי שבגילי 43,יתכן שהגוף הצהוב לא עובד במלוא העוצמה ולא מפריש מספיק פרוגסטרון ואז צריך אנדומטרין.
    הפרוגסטרון שלי היה 3.3 בבדיקת דם יום-יומיים לפני הביוץ
    והחלטתי לא לעשות אחרי הביוץ בדיקת דם לפרוגסטרון וגם לא לבקר אצל הרופא המטפל שיבחן את הגוף הצהוב באולטרסאונד
    האם לקחתי סיכון ויתכן שבגלל ההתנהלות שלי תהיה לי הפלה על רקע אי נטילת אנדומטרין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטרין

פרופ` דוד בידר
    31/03/2018

מה שקראת הוא לא נכון.
    הפרוגסטרון תמיד נמוך לפני הביוץ.אין טעם בלקיחת אנדומטרין סתם ככה.
    אם לקחת , אז נזק כלשהוא לא יהיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר-המשך

ריקי
    31/03/2018

הבהרה-לא התחלתי לקחת ואני גם לא מתכוונת להתחיל וגם לא לבדוק פרוגסטרון ו/או גודל גוף צהוב באולטרסאונד אחרי הביוץ ואני פשוט יוצאת מתוך הנחה שלמרות הגיל האנדומטרין מיותר ואני רק רוצה לוודא שאני לא עושה טעות בהתנהלות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר-הסבר לגבי השם השונה

ריקי
    31/03/2018

אני גם כותבת בפורום אחר ושם יש אפשרות להשתמש בכינוי ולא בשם האמיתי אז בטעות יצא לי כאן בפנייה ההתחלתית להשתמש בכינוי מהפורום האחר-אלונה(וגם הכתובת מייל שונה כי בפורום האחר אני משתמשת במייל של בעלי)
    ולגופו של עניין-אני ממתינה למענה בעניין המשך סוגיית האנדומטרין
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנרומטרין

פרופ` דוד בידר
    31/03/2018

זה לא נכון שהגופים הצהוב לא עובד מספיק טוב בגיל שלך.
    העניין הוא טיב הביציות.
    זה שתקחי אנדומטרין בגלל התאוריה הזו , המחשבה זו אינה נכונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרופ' בידר!

ריקי
    31/03/2018

בעקבות תשובתך האחרונה-אני שלמה עם זה שלא לקחתי ולא אקח אנדומטרין אחרי ההזרעה,למרות שהרופא המטפל נתן מירשם לאנדומטרין.
    אולי תוכל לעזור לי גם עם המיקרופירין-גם כאן הרופא המטפל נתן מירשם והפעלתי שיקול דעת בין היתר כי קראתי שאפשר אפילו בדופק עוברי להתחיל לקחת אותו.
    יש לי 4 הפלות טבעיות בשנתיים האחרונות ובבדיקת הקרישיות לפני חצי שנה יצא sct ratio lac של 1.5 כאשר נורמה 0.7-1.22 והרופא המטפל נתן מירשם למיקרופירין ואמר להתחיל אחרי ההזרעה.ומכיוון שאני לא רוצה סתם להכניס תרופות לגוף אלא אם זה חשוב-אני חושבת שלא עשיתי טעות בכך שלא התחלתי את זה אחרי ההזרעה ואתחיל אם וכאשר בדיקת ההריון תהיה חיובית.האםן אתה תומך בהתנהלותי גם בעניין המיקרופירין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

פרופ` דוד בידר
    01/04/2018

אין שום הוכחה לכך שהאספירין עוזר.
    קודם כל צריך להגיע לאבחנה למה יש הפלות חוזרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הוכחה שאספירין עוזר

ריקי
    01/04/2018

בכותבך שאין הוכחה שאספירין עוזר הכוונה לעניין קליטת ההריון או למניעת הפלה טבעית או גם וגם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין

פרופ` דוד בידר
    01/04/2018

לשני הדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין בטיפולי IVF

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/04/2018

בסקירת הספרות שבה נבדקו הנתונים של 13 המחקרים האיכותיים (RCT) והחשובים ביותר שעסקו בשאלת הערך המוסף של אספירין בטיפולי הפריה וזאת בצורה המבוקרת והמדויקת ביותר.
    (ראוי לציין שמחקרים אלו נבחרו מתוך 1129 עבודות מחקר בנושא בטווח דל 20 שנה(בין 1997-2016), כך שבסיכומו של דבר נעשה ניתוח התוצאות לגבי 3104 נשים )נמצא שנשים שעברו טיפולי הפריה שחלקן קיבל בין 75-100מ"ג של אספירין וחלקן קיבל פלצבו (תרופת דמה) באופן אקראי פרוספקטיבי ללא שהן היו מודעות לטיב התכשיר הספציפי שניתן להן.
    (כידוע לאספירין ישנה היכולת למנוע הצטברותן של טסיות דם בהשראת תגובה אנטי דלקתית הנגרמת עקב חומרים כמו טרובוקסן A2 ופרוסטגלנדינים ובכך נמנעת פעילות טסיות הדם והיווצרות קרישי דם.)
    נראה שמתן האספירין גרם להקטנת התנגודת של כלי הדם וכתוצאה מכך לשיפור בזרימת הדם לרקמות, ובכלל זה גם לשחלה ורירית הרחם וכפועל יוצא הדבר מביא לשיפור את שיעורי ההשתרשות.
    בעבודות מחקר מוקדמות יותר נמצא שמתן אספירין במינונים נמוכים שיפר את זרימת הדם לשחלה, העלה את רמת האסטרוגן הממוצעת ביום מתן ה-HCG, ואת מספר הביציות הממוצע שהתקבל בעקבות שאיבת הביציות.
    באותה מידה עבודות מחקר אחרות הדגימו שיפור בזרימת הדם לרירית הרחם בעת השימוש באספירין במינון נמוך, דבר שהביא לשיפור בעובי, מראה ומבנה רירית הרחם.
    על סמך נתונים אלו ועבודות שנעשו גם בבעלי חיים, נמצא שלמתן אספירין יש בהחלט ערך מוסף במטופלות עם שיעור השתרשות והריונות נמוכים.
    נמצא שמינונים נמוכים של אספירין הנם אפקטיביים יותר מאחר והן יוצרים תגובה אנטי דלקתית טובה יותר, כמו כן גורמים להקטנה משמעותית יותר של טונוס כלי הדם וכתוצאה זרימת דם משופרת יותר.
    נראה על שנתוני הספרות תומכים יותר במינון של 100 מ"ג ליום היוצר אפקט ביולוגי אופטימאלי בשיפור הנתונים הקשורים בתגובה של השחלה,ובנתוני רירית הרחם.
    תקופת הטיפול באספירין הרצויה צריכה להיות לפחות 25.65+2.6 ימים כדי לחולל את ההשפעה החיובית הרצויה על התעבות רירית הרחם,שבעקבותיה צפוי שיפור בקליטת העוברים ע"י רירית הרחם.
    כאמור תוצאות המחקר מצביעות על היתרון הברור של מתן מינון נמוך(רצוי 100 מ"ג ליום) של אספירין למטופלות IVF המתבטא בשיפור שיעורי ההריונות הקליניים (הריון שבו נצפה דופק עוברי), ובהעלאת מספר הביציות הממוצע לאישה/לשאיבה כתוצאה מהטיפול.התכשיר הנ״ל בטיפולי פוריות:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ'אשכנזי-טיפול הורמונלי והזרעה

ריקי
    02/04/2018

מדובר בטיפול הנ"ל במקרה שלי והמאמר מתייחס להפריה.האם זה היינו הך?ואם כן-האם לדעתך זה חשוב וקריטי להתחיל אספירין מיד אחרי ביוץ או רק אם וכאשר בטא חיובית(למשל בשבוע 5,אחרי 4 ימי איחור)זה גם"בסדר"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/04/2018

הנתונים מדברים בעד עצמם,אם לקחת אספירין יש לקחתו מבעוד מועד לפחות מספר שבועות לפני ההתעברות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו