התייעצות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    חסוי
    24/05/2008

לד"ר ישי שלום,
    התחלתי טיפולי הפרייה מאחר וצילום הרחם שלי לא יצא ברור, עברתי 2 ניתוחי לפרוסקופיה שלאחריהם התפתחו הדבקויות , בצילום הרחם שנערך לפני כשנה הרחם נשאר מקובע ולכן לא ניתן היה לקבל את זווית הצילום לבדיקת תקינות החצוצרות , בגלל ההדבקויות המליצו על התחלת טיפול הפרייה,לבינתיים -עברתי 3 הפריות + החזרת מוקפאים ,3 ההפריות היו עם עוברים "יפים" לטענת הרופא ורירית 10, לצערי ב2 ההפריות היה דימום לאחר שבוע החזרה ובהפרייה האחרונה -תמיכת 2 קרינון דימום קל מאוד ביום ה10 (בהחזרת המוקפאים לא היה דימום- תמיכת 2 קרינון)לצערי תשובת הבטא שלילית, שאלתי היא מניסיונך האם לאור נתונים אלו אתה ממליץ על צילום רחם נוסף כדי לוודא כי אכן יש בעיה בחצוצרות ואז להוריד אותן או לבצע היסטרוסקופיה? או אפשרות 3 לחזור לאופציית ניתוח לפרוסקופיה כדי לנקות את כל ההדבקויות שאולי נמצאות על החצוצרה וגורמות בעקיפין לדימום? ברצוני לציין כי התייעצתי עם הרופא המטפל - הוא טען ש3 האופציות טובות אך לצערי הוא ביקש שאני אקבל את ההחלטה ואני ממש לא יודעת מה לעשות ?
    אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    25/05/2008

חצוצרות חסומות שגורמות לירידה בסיכוי להריון הן חצוצרות מעובות מלאות בנוזל. את המצב הזה אפשר לראות באולטרסאונד. סביר להניח שסתם חצוצרות חסומות הן לא הגורם לחוסר ההצלחה.
    אני לא רואה תועלת בלפרוסקופיה חוזרת שקרוב לודאי יהיו גם אחריה הדבקויות ושוב תהיי במצב של אי ודאות. מה עוד שלהכנס עם לפרוסקופ לבטן עם הדבקויות זה דבר לא פשוט שכרוך בעליה באחוז הסיבוכים. יש כאלה שבמצב כמו שלך יעשו בירור הפלות חוזרות ( הסטרוסקופיה, תרומבופיליה וקריוטיפ ) אני בעד להמשיך בסבלנות עוד כמה מחזורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו