מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפלות חוזרות וטיפולי פוריותרוני15/04/2018
שלום,
אני אחרי 2 הריונות כימיים, בטא לא עלה מעל 240 (מנסים מעל שנה באופן טבעי). עברתי פרופיל הורמונלי שיצא תקין ועברתי בדיקות קרישיות - שם היתה תוצאה אחת חרגישה של גליקופרוטאין IGM בטא 9.5.
בהמלצת פרופ' מומחה פרטי לפוריות אני מקבלת קלקסן מהביוץ (זיהה זאת כתסמונת APLA). לעומת זאת רופא הפוריות של מכבי המליץ לא להמשיך עם הקלקסן (לדעתו אין צורך) ולהתחיל בטיפול הורמונלי של גונל ואורביטרל + הזרעה (לבעלי יש מדדים תקינים מלבד מורפולוגיה 2%).
השאלה -
1. לא הבנתי למה המליצו לי טיפול הורמונלי אם יש לי בעיה של הפלות חוזרות. הרופא פריון במכבי אמר שאם יש לי נטייה להפיל אז שננסה להכנס להריון מרובה עוברים ומקסימום אני אפיל חלק. זה הגיוני?
2. האם כדאי לי להמשיך בטיפול עם הקלקסן כשרופא פריון של מכבי אומר שזה מיותר? אני לא מבינה למה יש סתירה בין 2 רופאים אם יש תוצאה חיובית בבדיקות.
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2018רמות גבוהות של הנוגדן מסוג Anti-beta 2-glycoprotein IgM קשורות לנטיה להפלות חוזרות.
נוגדנים כנגד קרדיוליפין ואנטי בטא 2 גליקופרוטאין הם נוגדנים עצמיים, ומתפתחים כחלק ממנגנון החיסון. מציאותם של נוגדנים מסוג זה מעלה את הסיכון לפתח APLAתסמנת המתבטאת בקרישיות יתר המצדיקה טיפול בקליקסן,בנוסף טיפול משולב גם בהשריית ביוץ+ הזרעות תוך רחמיות עשוי לשפר את הפרוגנוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רוני15/04/2018האם יש סיכון בלקיחת קלקסן עם גונל+אוביטרל?
ומאיזה שלב של הפרוטוקול אני צריכה להתחיל לקחת קלקסן? (כשהיה באופן טבעי הומלץ לי מהביוץ)
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטיפול מבוקר היטב מידת התועלת של הטיפול עולה לאין ערוך על פני הסכנה של הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)