הפלות חוזרות וטיפולי פוריות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות וטיפולי פוריות
    רוני
    15/04/2018

שלום,
    אני אחרי 2 הריונות כימיים, בטא לא עלה מעל 240 (מנסים מעל שנה באופן טבעי). עברתי פרופיל הורמונלי שיצא תקין ועברתי בדיקות קרישיות - שם היתה תוצאה אחת חרגישה של גליקופרוטאין IGM בטא 9.5.
    בהמלצת פרופ' מומחה פרטי לפוריות אני מקבלת קלקסן מהביוץ (זיהה זאת כתסמונת APLA). לעומת זאת רופא הפוריות של מכבי המליץ לא להמשיך עם הקלקסן (לדעתו אין צורך) ולהתחיל בטיפול הורמונלי של גונל ואורביטרל + הזרעה (לבעלי יש מדדים תקינים מלבד מורפולוגיה 2%).

השאלה -
    1. לא הבנתי למה המליצו לי טיפול הורמונלי אם יש לי בעיה של הפלות חוזרות. הרופא פריון במכבי אמר שאם יש לי נטייה להפיל אז שננסה להכנס להריון מרובה עוברים ומקסימום אני אפיל חלק. זה הגיוני?
    2. האם כדאי לי להמשיך בטיפול עם הקלקסן כשרופא פריון של מכבי אומר שזה מיותר? אני לא מבינה למה יש סתירה בין 2 רופאים אם יש תוצאה חיובית בבדיקות.

תודה רבה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך טיפול

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/04/2018

רמות גבוהות של הנוגדן מסוג Anti-beta 2-glycoprotein IgM קשורות לנטיה להפלות חוזרות.
    נוגדנים כנגד קרדיוליפין ואנטי בטא 2 גליקופרוטאין הם נוגדנים עצמיים, ומתפתחים כחלק ממנגנון החיסון. מציאותם של נוגדנים מסוג זה מעלה את הסיכון לפתח APLAתסמנת המתבטאת בקרישיות יתר המצדיקה טיפול בקליקסן,בנוסף טיפול משולב גם בהשריית ביוץ+ הזרעות תוך רחמיות עשוי לשפר את הפרוגנוזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

רוני
    15/04/2018

האם יש סיכון בלקיחת קלקסן עם גונל+אוביטרל?
    ומאיזה שלב של הפרוטוקול אני צריכה להתחיל לקחת קלקסן? (כשהיה באופן טבעי הומלץ לי מהביוץ)
    תודה

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיפול מבוקר היטב מידת התועלת של הטיפול עולה לאין ערוך על פני הסכנה של הטיפול

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/04/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו