החזרת עוברים "לא מדוייקת"

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת עוברים "לא מדוייקת"
    ורד
    20/04/2018

שלום רב,
    היום ביצעתי החזרת שני עוברים כמתוכנן. במהלך ההחזרה שהתבצעה תחת אולטרסאונד, התקשתה הרופאה להגיע לרחם בגלל היצרות של צוואר הרחם ממש בכניסה (לרחם). היא אף ציינה שהתקפל לה הקטטר בגלל הנסיון לחלוץ את ההיצרות. אחרי כדקה היא החליטה להוציא את הקטטר, להחזיר את העוברים לרגע לאינקובטור ולהחליף קטטר, אך במעבדה ציינו בפניה שהקטטר כבר ריק. מן הסתם אין לה מושג היכן העוברים יצרו מהצינורית, האם ממש בכניסה לרחם או "בדרך". מעבר לעובדה שזה מרתיח אותי ואני לא מבינה למה הרופאה לא הרגישה האם לחצה על המזרק או לא (כאמור, היא חשבה שהעוברים עדיין בקטטר והופתעה לגלות שכבר לא, מה שמוכיח לי שאין לה מושג מתי הם "שוחררו".
    לעניינו.. מעבר לכעס אין לי מה לעשות כרגע ושאלתי היא, האם יש סיכוי לעובר בן 3 ימים "לשחות" לכיוון הרחם וזאת בהנחה שהוא יצא לדרך יחסית בסוף הצוואר.
    פרטים יבשים: אני בת 43, שני ילדים מהריונות ספונטניים ו-3 שנים לא מצליחה להיכנס להריון, ככל הנראה על רקע גיל (לא נמצאה שום בעייה אחרת). בברכה. ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזרת עוברים "לא מדוייקת"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רשלנות רפואית

מיכל
    21/04/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הרופאה הסבירה לך לאחר התהליך?

דנה
    21/04/2018

מה היא רשמה לך במכתב שחרור?
    על כזה דבר עוד לא שמעתי, ממש מעניין אותי מה הרופא שעשתה את התהליך הסביר מיד לאחריו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ורד
    21/04/2018

הרופאה ציינה בפניי בנונשלנטיות ש"זה קורה" ובמכתב השחרור כתוב בבעת ההחזרה היה קושי במעבר דרך הפה הפנימי של הצוואר והעוברים ככל הנראה יצאו מהקטטר בעת הנסיון להעבירו בצוואר הרחם.
    פשוט מכעיס שבסוף נופלים על טכניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה שזהו מקרה של כשל טכני,אם הקטטר לא חדר לרחם קשה להאמין שהעובר ימצא את דרכו לרחם

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/04/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו