שאלה לפרופ בידר איחור בווסת

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר איחור בווסת
    רונית
    30/04/2018

פרופ בידר שלום

לפני ניתוח ערוגות עקב רירית נמוכה בעקבות טיפולי פיריון. ווסת סדיר ולאחר ביוץ שנבדק בבדיקות דם הווסת מגיע ביו 12-14 יום לאחר הביוץ.

יש לי היסטוריה של הפלות חוזרות שהחלו בגיל 34 וילדה אחת שנולדה ללא טיפולי פיריון בהיותי בת 36.

לפני 20 יום בדיקות דם הראו שאני לא בייצתי וזקיק היה 14 מ"מ ורירית 5.8 כעבור 3 ימים הרירית הייתה 4.8 וזקיק 12 מ"מ ובדיקות דם הראו שאני לאחר ביוץ

יש לי 3 ימים איחור וביוץ היה לפני 17 יום ובדרך כלל הווסת מגיע בזמן . מדוע הווסת לא מגיע ? הרי הריון לא יכול להיות מזקיק 14 מ"מ ורירית 5

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וסת

פרופ` דוד בידר
    30/04/2018

דימום וסתי תלוי ברמת ההורמונים שהופרשו באותו מחזור.
    תמיד באיחור בוסת אפשרי לבדוק רמות אסטרוגן , פרוגסטרון וגם את הורמון ההריון ואז אפשר לתת תשובה מדוייקת.
    ביוץ מזקיקים 15 ומטה נקרא ביוץ מוקדם ועקב הפרשת הורמונים בכמות לא מספקת הוסת יגיע לפי כמות ההורמונים שהופרשו.
    במקרים נדירים יתכן הריון , לרוב זה לא קורה.
    לכן האיחור בוסת נגרם עקב בניית רירית לא מספקת שידמם כאשר רמות ההורמון אסטרוגן ופרוגסטרון ירדו לרמות נמוכות, ועקב ירידה איטית הוסת יכול להתאחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• aתגובה לפרופ' בידר דחוף

רונית
    30/04/2018

פרופ' בידר שלום

תודה על המענה
    אני בת 42 כשילון בטיפולי פיריון עקב רירית נמוכה
    אני בהפסקה מטיפולים האם אתה יכול להסביר לי איך יכול להיות בדיקהביתית חיובית אם רירית 4.8 וזקיק שביץ בה-14 מ"מ ? זה לא חלמתי

מה הסיכויי שזה ישרוד ויתפתח כי יש לי הסטוריה של הריונות כימים עקב קרישה והפעם הזרקתי כבר קלקסן על דעת עצמי 40 כבר 4 ימים .

האם עקב הגיל זה יהיה כימי או לא ניתן לדעת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

פרופ` דוד בידר
    30/04/2018

גילך משחק תפקיד וכנראה בודאות אין הריון.
    את טיב תהליכי הביוץ הנוכחי אנחנו לא בדיוק יודעים, רק יודעים דלא היה הכי תקין ולכן הוסת מתאחרת.
    אם היו בידך בדיקות אסטרוגן ופרוגסטרון היום בייתי אומר לך מה קורה בדיוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר בטא 500

רונית
    30/04/2018

פרופ' בידר שלום

לפי בדיקה חיובית ביתית הבטא מעל 500 איך יתכן שאין הריון ? האם יכול להיות שהייתה טעות בבדיקת אולטרסאונד בגודל הזקיק? מחר אני יעשה בדיקות דם . האם יכול להיות הריון בגיל כזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה ביתית

פרופ` דוד בידר
    01/05/2018

מה הכוונה בדיקה ביתית מעל 500 בטא?
    כפי שכתבתי לך, הריון יכול להיות במקרים נדירים גם בגילך.
    בדיקת בטא כמותית היא רק בדם.
    אם בדיקות אסטרוגן פרוגסטרון ובטא , כפי שכתבתי לך, מראים שמדובר בהריון, אזי הזקיק היה מגודל של 15 ומעלה..
    את עשית בדיקת אולטרה סאונד 3 ימים הפרש.
    בתקופה זו הזקיק יכול עוד לגדול.
    לכן לפני שאפשר לתת תשובה מדוייקת מאוד המלצתי לעשות בדיקות דם מתאימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו