מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר איחור בווסתרונית30/04/2018
פרופ בידר שלום
לפני ניתוח ערוגות עקב רירית נמוכה בעקבות טיפולי פיריון. ווסת סדיר ולאחר ביוץ שנבדק בבדיקות דם הווסת מגיע ביו 12-14 יום לאחר הביוץ.
יש לי היסטוריה של הפלות חוזרות שהחלו בגיל 34 וילדה אחת שנולדה ללא טיפולי פיריון בהיותי בת 36.
לפני 20 יום בדיקות דם הראו שאני לא בייצתי וזקיק היה 14 מ"מ ורירית 5.8 כעבור 3 ימים הרירית הייתה 4.8 וזקיק 12 מ"מ ובדיקות דם הראו שאני לאחר ביוץ
יש לי 3 ימים איחור וביוץ היה לפני 17 יום ובדרך כלל הווסת מגיע בזמן . מדוע הווסת לא מגיע ? הרי הריון לא יכול להיות מזקיק 14 מ"מ ורירית 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר30/04/2018דימום וסתי תלוי ברמת ההורמונים שהופרשו באותו מחזור.
תמיד באיחור בוסת אפשרי לבדוק רמות אסטרוגן , פרוגסטרון וגם את הורמון ההריון ואז אפשר לתת תשובה מדוייקת.
ביוץ מזקיקים 15 ומטה נקרא ביוץ מוקדם ועקב הפרשת הורמונים בכמות לא מספקת הוסת יגיע לפי כמות ההורמונים שהופרשו.
במקרים נדירים יתכן הריון , לרוב זה לא קורה.
לכן האיחור בוסת נגרם עקב בניית רירית לא מספקת שידמם כאשר רמות ההורמון אסטרוגן ופרוגסטרון ירדו לרמות נמוכות, ועקב ירידה איטית הוסת יכול להתאחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהaתגובה לפרופ' בידר דחוף
רונית30/04/2018פרופ' בידר שלום
תודה על המענה
אני בת 42 כשילון בטיפולי פיריון עקב רירית נמוכה
אני בהפסקה מטיפולים האם אתה יכול להסביר לי איך יכול להיות בדיקהביתית חיובית אם רירית 4.8 וזקיק שביץ בה-14 מ"מ ? זה לא חלמתי
מה הסיכויי שזה ישרוד ויתפתח כי יש לי הסטוריה של הריונות כימים עקב קרישה והפעם הזרקתי כבר קלקסן על דעת עצמי 40 כבר 4 ימים .
האם עקב הגיל זה יהיה כימי או לא ניתן לדעת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
פרופ` דוד בידר30/04/2018גילך משחק תפקיד וכנראה בודאות אין הריון.
את טיב תהליכי הביוץ הנוכחי אנחנו לא בדיוק יודעים, רק יודעים דלא היה הכי תקין ולכן הוסת מתאחרת.
אם היו בידך בדיקות אסטרוגן ופרוגסטרון היום בייתי אומר לך מה קורה בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר בטא 500
רונית30/04/2018פרופ' בידר שלום
לפי בדיקה חיובית ביתית הבטא מעל 500 איך יתכן שאין הריון ? האם יכול להיות שהייתה טעות בבדיקת אולטרסאונד בגודל הזקיק? מחר אני יעשה בדיקות דם . האם יכול להיות הריון בגיל כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ביתית
פרופ` דוד בידר01/05/2018מה הכוונה בדיקה ביתית מעל 500 בטא?
כפי שכתבתי לך, הריון יכול להיות במקרים נדירים גם בגילך.
בדיקת בטא כמותית היא רק בדם.
אם בדיקות אסטרוגן פרוגסטרון ובטא , כפי שכתבתי לך, מראים שמדובר בהריון, אזי הזקיק היה מגודל של 15 ומעלה..
את עשית בדיקת אולטרה סאונד 3 ימים הפרש.
בתקופה זו הזקיק יכול עוד לגדול.
לכן לפני שאפשר לתת תשובה מדוייקת מאוד המלצתי לעשות בדיקות דם מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)