שאלות לפרופ דוד בידר התייעצות וחוות דעת הפרופ'

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לפרופ דוד בידר התייעצות וחוות דעת הפרופ'
    רונית
    09/05/2018

פרופ בידר שלום

יש לי ברשותך 4 שאלות מעמיקות אודה לחוות דעתך המקצועית שחשובה לי מאוד

1.לפי הבנתי ממך פרונטוגסט 100 מונע כווצי רחם. בהריון הקודם שלי כל פעם שהיה לי התכווצויות דיממתי ואישפזו אותי. האם התכווצויות עלולות לגרום לפעילות רחמית שיכולה להביא לדימומים בהריון?

2. מצב של התכווצויות עלול לגרום להפלה בשלבים מוקדמים למרות תמיכת זריקות? או בלי שום קשר זה לא קשור

3. במצב של התכווצויות האם רצוי לתת זריקות פרוגסטרון עד לקראת סוף ההריון? כי מה קורה אם יש צירים מוקדמים וגם התכווצויות מתחילה להיות בעייה ואישפוזים במידה וכן רצוי לשלב דופסטון גם עד סוף ההריון?

4. הריון קודם קיבלתי טיפול בקטטר 24 שעות עקב בעיית התכווצויות ברחם לאחר ניתוח קיסרי . האם כאשר סובלים מהתכווצויות במהלך הריון רצויי ללדת בקיסרי או אפשר גם לידה רגילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות

פרופ` דוד בידר
    10/05/2018

1.פעילות רחמית זה התכווצויות. הטיפול במצבים כאלה , בשלבים ראשונים , הם תכשירי פרוגסטרון.
    התכווצויות נגרמות עקב הדימום שנגרם מסיבה כלשהיא שיש לך ,כגון קרישיות יתר.
    2.למרות תמיכה תיתכן הפלה, לא תמיד התמיכה עוזרת לבעיה הכללית שיש לך.
    3.טיפול בהתכווצויות תלוי בגיל ההריון. בתחילה ניתן לתת התרופות שאת לוקחת ועם התקדמות ההריון ישנן תרופות יותר יעילות להתכווצויות.
    4.אין קשר בין התכווציות לתהליך הלידה. השיקול האם לעשות ניתוח או לא תלוי במספר נתונים עליהם צריכים להחליט בזמן הלידה, בזמן אמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר שאלות

רונית
    10/05/2018

פרופ בידר תודה על המענה

ברשתותך יש לי עוד 3 שאלות

1. במידה ויראו דופק שבוע הבא האם הסיכויי להפלה במקרה שלי יורד למרות שעלול להיות דימום?

2.איזה תרופות נותנים אם התקדמות ההריון להתכווצויות? האם פרסולט?

3. במידה ונצפה דופק האם זה מוגדר כבר הריון בסיכון עקב התכווצויות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

פרופ` דוד בידר
    10/05/2018

1.כשיש דופק הסיכויים להפלה פוחתים בהרבה.
    כשיש דימום זה מגביר סיכויי הפלה.
    2.תרופות כדוגמת פרז ולא הן טובות
    3.תמיד הריון שמתקדם בסדר ויש משהוא שיכול לגרום ללידה מוקדמת או דימום נחשב לבר סיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו