שאלות לפרופ דוד בידר - חוות דעת מקצועית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לפרופ דוד בידר - חוות דעת מקצועית
    שני
    18/05/2018

פרופ בידר שלום, ברשותך יש לי 4 שאלות אודה לך מאוד אם תיתן לי חוות דעת מקצועית:

הריון ראשון שלי החל בדימום חזק כמו ווסת בשבוע 5 אם כאבים חזקים כמו ווסת שהמשיך גם לאחר שראו דופק לא מצאו את הסיבה לדימום . הפרוגסטרון היה תקין 130 קיבלתי קרינון ופרוגינובה והדימום פסק מידי עד שבוע 20 , בשבוע 19 עברתי מי שפיר ובשבוע 20 החל דימום שוב ובבדיקה מצאו שיליית פתח מדממת וסינוסים ורידיים מדממים באופן מוגבר נתנו לי פרסולט במינון גבוה עד שבוע 36 לעצור כל פעילות רחמית כי זה היה מביא כל פעם לדימום . הצלחתי להחזיק עד שבוע 37 אך ילדתי בניותוח קיסרי חירום תוך 30 דקות בהרד'מה מלאה עקב דימום רב ביותר . ילדתי תינוקת בריאה במשקל נמוך 2180.

עכשיו הריון שני למרות פרוגסטרון תקין נתנו לי ישר דופסטון וזריקות פרוגסטרון עקב כאב דומה למה שהיה אז.

1. מה הסיכויי ששליית פתח תחזור על עצמה בשבוע 20 והאם העובר יכול להתמקם בצלקת של הקיסרי?

2.האם מה שקרה בהריון הקודם בהתחלה כאשר היה דימום זה לא קשור כלל למה שקרה בשבוע 20 כאשר הייתה שליית פתח מדממת?

3. האם קלקסן זה מה שגרם לדימום בהריון הראשון בהתחלה?

4. האם במקרה שלי אתה ממליץ כי עקב פעילות רחמית היו לי סינוסים ורידיים מדממים להמשיך עם מדופסטון וזריקות פרוגסטרון מעל שבוע 10 או להתחיל פרסולט משבוע 20 ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות

פרופ` דוד בידר
    18/05/2018

1.הסיכויים לשליית פתח חוזרת הם נמוכים.
    השליה, במידה והיא קדמית יכולה להשתרש בצלקת, ולא העובר נמצא בצלקת.
    אם זה יהיה ככה צריך לבדוק באולטרה סאונד מידת החדירות ולהחליט מה לעשות.
    2.סיכוי רב שהפעם לא יהיו דימום אלא אם שוב יהיה מצב דומה כמו בהריון הקודם, אך הסיכויים נמוכים.
    3.קלקסן לא גורם לדימומים בהריון.
    4.לא הייתי נותן דופסטון אך כן זריקות פרוגסטרון עד שיתבהר מצב השליה .
    פרז ולא ניתן כנגד צירים. אם לא יהיו צירים , או כאבים דומים לא צריך פרזולט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ דוד בידר - שאלות

שני
    21/05/2018

פרופ בידר שלום

תודה רבה על התייחסותך לשאלותיי ברשותך יש לי 2 שאלות:

1.ציינת שהיית נותן פרוגסטרון בזריקות עד שיתבהר מצב השלייה באיזה שבוע יודעים את מצב השלייה?

2. מה קטרה כאשר שלייה יושבת בצלקת של ניתוח קייסרי ומה הסיכויי בדרך כלל שזה קורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאלות

פרופ` דוד בידר
    21/05/2018

1.סביב שבוע 18. אם חלפו הכאבים הייתי גם מחכה.
    3.אם השליה קידמית זה יכול להיות אך הסיכויים קטנים.
    בעזרת בדיקת אולטרה סאונד אפשר לדעת האם יש בעיה או לא עם השתרשות השליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו