מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון ללא תרומת ביצית - שאלהשלי21/05/2018
דוקטור שלום
האם כל עוד לאשה יש מחזור חודשי נניח עד גיל 44למשל יכול להיות מצב של הריון טבעי? כלומר למרות שבהנחה שהסכויים אינם גדולים אבל רמת פיריון היא שונה מאישה לאישה . כלומר קרו מקרים בעבר שנשים גם הצליחו להרות בגיל כזה ללא תרומת ביצית.
אני שואלת כי סבתי בין גיל 43 לגיל 48 ילדה 4 ילדים כמובן לא מתרומת ביצית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר22/05/2018הריון טבעי יכול להיות גם בגילים שציינת רק שהסיכויים הם מאוד קלושים.
זה נכון שזה אינדיווידואלי , אך בדיקת הורמונים יכולה לומר לנו האם יש בכלל סיכויים.
יש גם חשיבות לעובדה האם ילדת או לא בעבר.
אם לא הרי שהסיכויים כמעט אפסיים.
מקווה שתצליחי כמו סבתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר- הריון ללא תרומת ביצית
שלי22/05/2018פרופ בידר שלוםברשותך יש לי 4 שאלות אודה להתייחסותך
אני בת 42 בדיוק ולפני 3 שנים ניסיתי להביא ילד שני לעולם הריון ראשון נקלטתי פעם ראשונה בהיותי בגיל 36 באופן טבעי. לאחר שנתיים וחצי לא הצלחתי להרות 9 חודשים התחלתי הזרעות והיה הריון כימי אחד ואז עברתי ל-IVF בנסיון הראשון נשאבו 20 בייציות והופרו 16 היו עוברים מצויינים בעלי 9 תאים לא היטה הריון וכלום לא שרד . הרופא החליט לבצע הסטרוסקופיה אבחנתית והסתבר שהיו לי הידבקויות ברחם כתוצאה מניתוח קיסרי שככל הנראה לפי דברי הרופא גרמה כנראה לבעייה להרות.
IVF שני נשאבו 16 הופרו 16 רובם ללא שברים 9 תאים והוחזרו בלסטוציסטים - הריון כימי בטא לא הוכפלה.
IVF שלישי - נשאבו 13 הופרו 13 - לא היו מתאימים ל-PGS .
IVF נשאבו 13 הופרו 13 אין הריון אך יש מוקפא.
הרופא אמר4 כנראה הביציות לא תקינות וצריך לעבור לתרומה אם המוקפא לא יניב הריון , לא החזרתי את
המוקפא עשיתי הפסקה של 11 חודשים כדי להרפות מכל זה ולחזור קצת לחיים רגילים ולנסות לעבור תהליך עם עצמי שצריך תרומת ביצית.
1. בגיל 42 פעם ראשונה שניסיתי להרות טבעי זה נקלט ונצפה עכשיו דופק . האם יש הסבר מדוע לא נקלטתי ב-IVF ? הרי אי אפשר להגיד ביציות לא טובות אם הכל מופרה ובסוף יש הריון טבעי. האם הגוף שלי דחה את העוברים עקב רמת הורמונים גבוהה?
2. מה הסיכויי שאוכל בגיל שלי ללדת תינוק בריא?
3. במידה ובסוף אצליח להביא ילד בריא האם יש סיכויי שאצליח להביא עוד ילד כמו סבתי?
4. מה הסיכויי שהמוקפא תקין לאור העובדה שכלום לא שרד אצלי ב-IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר אודה לתגובתך
שלי22/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
פרופ` דוד בידר22/05/20181.אין הסבר מדוייק מדוע זה קרה. בכל אופן זוהי תופעה מוכרת של נשים שטופלו והרו דווקא בהפסקה.
זה תלוי בהרבה גורמים ויתכן שהפעם הזו הייתה ביצית שהופרתה טוב, בעלת מבנה גנטי תקין ולכן נקלט..
2. יש סיכויים גבוהים שההריון יהיה תקין וזאת אם מעקב הריון יראה זאת.
3. לאחר הלידה ממליץ לך אחרי כשמונה חודשים לנסות שוב טבעי ויש סיכויים.
4.עובר קפוא גם יכול להניב הריון.
הדבר תלוי איך ישרוד הפריה ואיך יראה בזמן ההחזרה.
תמיד שמחזירים עובר יש סיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)