שאלה לפרופ דוד בידר האם קלקסן גורם לדימום?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ דוד בידר האם קלקסן גורם לדימום?
    לירון
    03/06/2018

פרופ בידר שלום, ברשותך 2 שאלות חשובות

בעבר 4 הריונות כימיים ללק קלקסן עקב בעיית קרישה והריון 1 שרד אם קלקסן 40 היו דימומים משבוע 20 אך הייתה שליה נמוכה משבוע 20 עד הלידה.

עכשיו בהריון שני שבוע 9 נצפה דופק בשבוע 6 הייתי אצל אחות לליווי הריון שאמרה לי כי עקב היסטוריה של הפלות חוזרות ובגלל שאני מזריקה קלקסן 40 רצוי לעבור להריון בסיכון כי קלקסן יכול לגרום לדימום.

1. האם זה נכון לומר שקלקסן גורם לדימום בהריון וצריך בגלל 4 הריונות כימיים שהיו בעבר עקב בעיית קרישה שטופלה על ידי קלקסן מעקב הריון בסיכון גבוה משבוע 9 ?

2. האם גם כשיש פקטור 5 ליידן ומזריקים קלקסן האם זה עדיין מ סכן את חיי העובר או הקלקסן מגן על העובר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלקסן

פרופ` דוד בידר
    03/06/2018

האחות אמרה נכון שכדאי להיות במעקב בסיכון גבוה אך טעתה לעניין הקלקסן, הוא לא גורם לדימומים.
    הקלקסן לא קשור לעובר ומטרתו למנוע היוצרות קרישים, כאשר יש קרישיות יתר,שיכולים להיווצר בשליה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ דוד בידר היווצרות קרישים

לירון
    03/06/2018

פרופ בידר תודה על המענה

האם קלקסן 40 יכול למנוע 100% היווצרות קרישים שיכולים להיווצר בשלייה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלקסן

פרופ` דוד בידר
    03/06/2018

40 זה המינון הנכון.
    אף פעם אין 100%.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו