טיפול מיוחד MTHFR הטרוזיגוטי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפול מיוחד MTHFR הטרוזיגוטי
    מירי
    08/06/2018

שלום.בשנה אחרונה היו לי הפלה בשבוע שבע והריון מולארי.לכן עשיתי בירור להפלות חוזרות.הבדיקות חזרו תקינות חוץ מ MTHFR הטרוזיגוטי.האם זה מצריך טיפול מיוחד.חייבת לציין שכבר יש לי ילדה בת 1.5 מהריון טבעי ותקין.אני בת 39.האם זו סיבה להפלות חוזרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצריך מתן פולת(ויטמין)

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/06/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה פולת

מירי
    08/06/2018

מה זה פולת ובאיזה מינון כדאי לקחת אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולת

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/06/2018

זוהי חומצה פולית-ויטמין ששייך לקבוצת הוויטמינים B המסיסים במים. הצורה שבה נמצא הוויטמין במזון נקראת פולת, ואילו החומצה הפולית היא צורת הוויטמין בתוספי התזונה ובמזון מועשר. לוויטמין הזה יש תפקיד חשוב ביצירת תאים ובחילוף החומרים בגופנו. חשיבותו רבה במניעת שינויים בחומר התורשתי – שינויים שעלולים להוביל לסרטן – במניעת אנמיה, בשמירה על מטבוליזם תקין של הומוציסטאין (פירוט בהמשך) ובהתפתחות התקינה של מערכת העצבים העוברית.

למחסור בוויטמין הזה עלולות להיות כמה תוצאות קשות, ובהן אנמיה, בלבול, חולשה, עייפות, כאבי ראש ורמות הומוציסטאין גבוהות. לעומת זאת, צריכה מוגזמת של החומצה עלולה לגרום לפגיעה בכליה וכן לטשטש חסר בויטמין 12 B . מחסור בוויטמין 12 B שאינו מטופל עלול לגרום לפגיעה בעצבים. לנטילת מינונים מבוקרים של חומצה פולית אין תופעות לוואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מינון של פולית כדאי לקחת

מירי
    09/06/2018

אז איזה מינונים היית ממליץ לקחת להטרוזיגוטיים ל MTHFR של חומצה פולית.
    אני יודעת שיש תוספים שמכילים פולת ולא חומצה פולית.האם עדיף לקחת את זה על פני חומצה פולית?אם כן באיזה מינונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 400-600

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    10/06/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו