מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוזרת עם צער עמוק וכאב בלבלי26/05/2008
שלום ד"ר קול
הייתי מטופלת שלך באלישע, דרך קופ"ח כללית, לאחר החזרה שנייה, נקלט עובר מתוך שניים שהוחזרו ,
ההריון החזיק מעמד רק 21 שבועות, זהו הזמן שחוויתי הריון.
אני לא ארד לפרטים רגשיים וכמה קשה האבדה...
אספר רק שבשבוע 10 הופיע דימום והיפרדות שליה קטנה.
בשבוע 21 ירידת מים קלה שבעקבותיה ירידת מים קשה ולידה עם זירוז שבסופה גרידה והוצאת העובר בחלקים בגרידה.
הסיפור שלנו התחיל בעקבות בעיית זרע קשה (כמעט TESA) לא היו זרעים כלל לאחר 3 חודשים שוב בדיקת זרע שהעלתה מנה אחת יפה כדי להפרות את הביציות.
אני נמצאת כשבוע לאחר הגרידה, חרדה כולי, שאלתי היא מתי ניתן לחזור לטיפולים?
אין לנו מוקפאים, אני מניחה שצריך לעבור הכל מהתחלה? שאיבה? וכו'
אשמח לדעת פרטים, מתי ואיך ?
תודה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי26/05/2008דר' שחר לא יוכל לענות לך ביום יומיים הקרובים. תפני אליו שוב בעוד כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שמחה לקבל את דעתך , תודה
לי27/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
ד''ר דוד ישי27/05/2008בעקרון אם את מוכנה לכך נפשית, ניתן לחזור לטיפול כחודשיים לאחר ההפלה.
את זמן ההמתנה אני מציע שתנצלו להקפאת זרע לגיבוי ולבירור בעיית קרישת דם אצלך ( תרומבופיליה ) . המקרה שלך בהחלט מצדיק את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים?
שרית27/05/2008היי,לי.
האם היו לך סימנים מוקדמים מלבד שבוע 10? היית בשמירת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
לי27/05/2008לא הייתי בשמירת הריון, כמה ימיטם לפני הדימום הופיעו הפרשות חומות עד אז הכל היה רגיל לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי...
לי27/05/2008תודה על תשובתך, כאשר אתה אומר חודשיים, אתה מתכוון לשני מחזורים???
לגבי קרישיות בדם, לפני הטיפול הקודם הבדיקות היו תקינות, אתה חושב שצריך לחזור עליהם?
וכיצד קרישיות בדם, השפיעה או יכולה להשפיע על ההריון?
תודה על תשומת הלב
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי שלום
פרופ' שחר קול28/05/2008צר לי לשמוע.
חיזקי ואימצי לקראת ההמשך.
בנוסף למה שנאמר - יש לקחת בחשבון אפשרות של תפירת צוואר הרחם בהריון הבא.
ניתן לחזור לטיפול כחודשים לאחר הגרידה.
רצוי לחזור על בדיקת זרע, אולי ניתן יהיה להקפיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול
חסוי29/05/2008שלום ותודה על תשובתך
לגבי תפירת צוואר הרחם, צוואר הרחם היה סגור, זה מה שהפליא אותי כל הזמן מהיכן ירדו המים, כל פעם שאלתי אם הוא סגור והרופאים אמרו שכן, איך אפשר להסביר זאת?
לגבי בדיקות הדם
FIBRINOGEN CALCU הערך הוא 473
האם זה יכול להסביר משהו לגבי קרישיות דם?
לפני הטיפולים כל התוצאות של קרישת דם היו בנורמה,
האם אני צריכה לעשות איזשהי בדיקה יותר מקיפה?
אשמח אם תרחיב בנושא.
תודה רבה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי שלום
פרופ' שחר קול29/05/2008ערך הפיברינוגן תקין.
האם היה ניקור מי שפיר?
ברור טרומבופיליה כרוך בבדיקות נוספות. השאלה האם הברור מוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ועל הסבלנות
חסוי29/05/2008ניקור מי שפיר?? האם אתה מתכוון להכנסת החומר הכחול??? אז לא!
באולטרסאונד ראו בבירור כי אין מי שפיר, לא היה על המרקע רקע שחור בכלל, אלא ראו רק את העובר.
לגבי הטרומבופיליה מעולם לא שמעתי את הביטוי הזה, עד שד"ר ישי העלה את הנושא.
ממה שאני יודעת עשיתי בדיקות דם רגילות (בדיקות דם שמבקשים לפני הטיפולים PT, HIV, סוג דם וכו')
השאלה איך וממי אני מבקשת לערוך בדיקות לטרומבופיליה?
ושוב תודה על תשובותיך ועל הסבלנות הרבה
אני מאוד מעריכה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרומבופיליה
פרופ' שחר קול30/05/2008יש צורך בפירוט מלא ומדויק של הארועים הרפואיים סביב הפלה, כדי לנסות ולבנות תוכנית ברור וטיפול להמשך.
למשל, הפסקת דופק של עובר בשבוע מתקדם מעלה האפשרות של בעייה בקרישת הדם.
ירידת מים ללא כאבים מעלה אפשרות של אי ספיקה של צוואר הרחם.
יש לברר אפשרות של בעייה אנאטומית של הרחם.
יש לשלול בעייה גנטית אצל העובר שנפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)