שאלה לפרופ בידר דוד התייעצות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר דוד התייעצות
    יערה
    25/06/2018

פרופ בידר שלום ברצוני לקבל גם את חוות דעתך
    להלן חוות דעת של פרופ ג'קי אשכנזי.

אני בשבוע 12ו-3 ימים ונכנסתי להריון באופן טבעי עם רירית מאוד נמוכה היא הייתה 5.8 וכאשר הזקיקי נעלם יום אחריי ביוץ היא ירדה ל-4.8

בעבר הרירית הייתה מעל 7 מ"מ ואפילו 9 מ"מ אך היו לי רקע של הריונות כימיים רצופים שהחלישו את הרירית ועברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות עקב קיסרי וגם טיפולי IVF שהפסקתי שגם הורמונים יוצרים רירית דקה.

אז שאלתי אם לרירית יש השלכות בשבוע הזה לתקינות ההריון בגלל שהייתה מאוד נמוכה כלומר אם היא מסכנת את ההריון כי היא דקה.

פרופ אשכנזי ענה לי שאם הרירית הייתה על רקע בעיה מכנית שנוצרה ברירית עלולה להיות לכך השפעה על מאפייני השתרשות השלייה

מה זה אומר? שהשלייה לא תשתרש טוב בגלל הרירית הדקה ואז עלול להיות עיכוב בתפתחות העובר או בגלל שעברתי הסטרוסקופיה ניתוחית . הרירית שלי תלת שכבתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית

פרופ` דוד בידר
    25/06/2018

אני בזמנו עניתי לך שאם כבר יש ההריון שהשתרש אז אין משמעות לרירית הדקה שהייתה קודם.
    גם הרופא המטפל שלך היה צריך לענות ככה.
    אני לא חושב שזה משפיע על גדילת עובר וכו׳
    עצם העובדה שהשתרש, נקלט ומתפתח אומר שהאזור הוא בסדר גמור.
    את צריכה להמשיך את מעקב ההריון ולהתעלם מנושא גודל רירית הרחם!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו