צילום רחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• צילום רחם
    לירז
    26/05/2008

שלום,
    אני מתקרבת לגיל 45. אני לאחר 3 ניסיונות אי. וי. אף. ולאחר 5 ניסיונות בהפריה ע"י תרומת ביצית (ופעם נוספת החזרת עוברים מוקפאים).
    באחד מהטיפולים הריתי אך העובר נפל בשבוע חמישי. ובטיפול האחרון לא נקלט.
    יש לצין שעובי הרירית טובה בכל טיפול והעוברים בטיפול האחרון היו טובים.
    לאחר כשלונות רבים היו 2 השערות. אחת מהן להסיר המחיצה שבתחילה חשב הרופא שאינה מזיקה. ואכן עברתי לפני חודשיים הסטרוסקופיה ניתוחית והוסרה המחיצה ברחם (50 %)
    וההשערה השניה היא שהחצוצרות נסתמו בנוזלים למרות שבשנת 2005 עברתי צילום רחם והכל היה תקין.
    אני לפני טיפול נוסף (ואני חושבת שאחרון מבחינתי) וכדי ללכת על בטוח יש המלצה לעשות שוב צילום רחם.
    השאלה שלי היא -האם לא מזיק לבצע פעמים צילום רחם.
    והאם יש סיכונים לפגיעה ברחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לירז

ד''ר דוד ישי
    26/05/2008

הסיכוי לפגיעה ברחם במהלך צילום רחם (אפילו שני) הוא קטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לירז
    28/05/2008

שלום
    יש לי שאלה נוספת על מצב החצוצרות
    האם באמת יתכן שכעבור טיפולים רבים החצוצרות נסתמו והם עם נוזלים שדוחפים את העוברים ולא נותנים להם מקום להתפתח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לירז

ד''ר דוד ישי
    29/05/2008

חצוצרות חסומות יכולות להתמלא בנוזל שמכיל בתוכו חומרים שונים שחלקם מזיקים לעוברים. מאחר שהצד המחובר לרחם של החצוצרות פתוח הרבה פעמים, הנוזל דולף לרחם ומזיק. חצוצרות כאלה אנחנו אכן ממליצים לכרות. העניין הוא שחצוצרות כאלה (שנקראות סקטוסלפינגז ) רואים באולטרסאונד ואין צורך לעשות צילום רחם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר צילום רחם

לירז
    05/06/2008

היום עברתי צילום רחם. לבדוק שהחצוצרות בסדר. בלי נוזלים . יש לי כאבים עדין.
    יש לי דימום קל ואני לוקחת גינרה. אני עומדת לפני טיפול נוסף וטיפול פיפל בעוד שבועיים.

השאלה שלי היא האם יתכן שיש דימום (וזאת למרות כדורי גינרה לסדר המחזור אני ביום 10 למחזור) והאם צריך בדיקה.
    תודה על 2 השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לירז

ד''ר דוד ישי
    05/06/2008

הדימום קשור קרוב לודאי ישירות לצילום ואין לו משמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לירז
    06/06/2008

יש לי עוד שאלה בנושא. אני קצת נלחצתי. היו לי כל היום של יום הצילום כאבים חזקים בבטן התחתונה עד ליום המוחרת 24 שעות אחרי. עכשיו זה פסק .עכשיו הכאב מופיע לעיתים ונעלם. האם מצריך בירור? האם הדבר נורמלי ונעלם עם הזמן? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לירז

ד''ר דוד ישי
    06/06/2008

זה נשמע כמו מצב נורמלי. אם הכאב יחזור ויתגבר או אם יהיה לך חום, גשי להבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לירז
    08/06/2008

שלום
    סליחה על שאני נודניקית ושואלת כל כך הרבה שאלות.
    עכשיו התעוררה בעיה נוספת. מיום הצילום רחם - יום חמישי. אין לי יציאות ואין לי הרגשה שאני בכלל צריכה ללכת לשירותים (סליחה על הביטוי)
    שאלתי - האם זה נורמלי ומה עלי לעשות?.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו