מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לפרופ בידר שלייה נמוכהלירז10/07/2018
פרופ בידר שלום יש לי מס' שאלות אלייךאודה לך אם תענה לי על כולן:
1. אני בת 42 נכנסתי להריון טבעי לאחר הפסקת טיפולי IVF כושלים. בהריון הקודם שלי שלא מטיפולי פריון בגיל 36 היה דימום לפני שראו שק ודופק שפסק בשבוע 10 והחל שוב בשבוע 19 לסירוגין עד הלידה. התגלה בשבוע 19 שלייה קדמית נמוכה שדיממה ולא עלתה.
בסוף ילדתי בשבוע 37 בקיסרי חירום עקב איבוד דם רב . עכשיו אני חזרתי מסקירה ראשונה והכל תקין
לחלוטין אך השלייה שוב קדמית נמוכה גבולית אך לא מכסה את צוואר הרחם והרופא מאמין שהיא תעלה.
מה הסיכויי שזה שהיא תעלה אם הריון קודם לא עלתה ? אציין שלא היה דימום בהריון זה מההתחלה לעומת הקודם.
2. איך יכול להיות מצב שחוזר על עצמו
3. אני כרגע אם 2 דופסטון ביום ,קרינון ו-2 זריקות ריטרד 500 בשבוע כי הרופא רצה לראות מה תהיה מצב השלייה בשבוע 14. החלטה שהיתה נכונה מבחינת הרגשה כללית לעומת הריון קודם. כבר אין לי התכווצויות ברחם מאז.
האם אתה ממליץ לאור מצב השלייה וזה שזה מנטרל לגמרה התכווצויות להמשיך עדיין בטיפול הנל של זריקות +דופסטון שעד שיראו בסקירה 2 מה קורה אם השלייה עלתה?
3. האם יש סיכויי שדימום יחזור כמו בהריון קודם?
4. האם מומלץ לתת פרסולט כבר משבוע 17 למנוע צירים כי בהריון קודם זה גרם לי לצירים מוקדמים והצוואר התקצר ל-28 מ"מ נתנו לי פרסולט וזה מה שהחזיק אותי והביא ל-0 צירים.
5. האם בכלל יכול להיות מצב של צירים מוקדמים כבר בשבוע מוקדם בעקבות שלייה נמוכה גם אם לא מכסה את צוואר הרחם?
6. האם יש סיכויי ואופטימיות ללידה רגילה (קיסרי לפני 5 שנים) לאור מצב שחזר על עצמו? אציין שאני אם קלקסן 40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר11/07/20181.לפי התיאור וחוסר דימום רוב הסיכויים שתעלה.
2.זה עדיין לא חוזר על עצמו אך , באופן נדיר יכול לחזור על עצמו.
3.הייתי מפסיק עם כל הטיפול שאת מקבלת כי אין התויה לטיפול זה.הסיכויים דימום יחזור נמוכים מאוד, אם בכלל.
4.לאצריך לטפל לפי מה שקרה בהריון קודם.
5.אם השליה לא ממש בצואר אין צירים מוקדמים. היות ובשלב זה אין צירים מוקדמים ואין דימום צריך רק מעקב.
6.רוב הסיכויים שעקב ניתוח בעבר וגיל הרופאים ירצו לסיים הלידה בניתוח קיסרי אלא שיש די להחליט מה לעשות בסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר שאלה לגבי שלייה הריון וחצוצרה חסומה
לירז11/07/2018פרופ בידר תודה רבה רבה על המענה יש לי ברשותך 3 שאלות :
1. האם במידה והשלייה תעלה יש סיכוי למרות הגיל שלי וזה שעברתי בעבר ניתוח קיסרי 1 שהיה לפני 5 שנים יש עדיין סיכויי ללידה רגילה בעקבות קיסרי 1 שעברתי?
2. האם שלייה נמוכה קשורה לזה שדעברתי 3 הריונות כימיים בגיל 34 ? עקב קרישיות יתר מאז קלקסן 40 אין לי הפלות יותר והאם שלייה נמוכה היא עקב קרישיות יתר?
3. הבעייה בקיסרי שההחלמה שלי קשה ביותר היה לי קיסרי חירום פעם קודמת ונחסמה לי חצוצרה אחת וזה גרם להידבקויות שהוסרו לאחר שלא הצלחתי להרות אומנם זה הריון טבעי אך יש לי מוקפא 1 באיכות טובה איך בדיוק יהיה אפשר להחזיר אותו לרחם במידה וחצוצרה שנייה נחסמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר11/07/20181.הסיכויים ללידה רגילה קיימים אלא שזה יתברר לקראת סוף ההריון.
אם תתחיל לידה שתתקדם טוב והפתיחה תהיה טובה אז זה בסדר, בכל מצב אחר הצוות ידרש להציע ניתוח קיסרי.
2.שליה נמוכה לא קשורה ליצר קרישיות או טיפולים אלא שהיכן שהעובר משתרש.
יתכן וזה האזור שנוח חו להשתרש. יש לזכור שעדיין לא מדובר בשליית פתח ואין לך מה שהיה לך פעם קודמת ואנחנו סתם בונים תאוריות.
3.לעניין הקיסרי זה לא שייך לשום דבר ממה שאת כותבת אלא בהתוויה הנכונה בסמן הליד הפעילה.אם צריך ניתוח אז צריך.
את העובר מחזירים לרחם ואין קשר לחצוצרה חסומה. ההפריה החוץ גופית נועדה לנשים שהחצוצרות נחסמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)