לפרופ בידר המשך שאלות לגביי שלייה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפרופ בידר המשך שאלות לגביי שלייה
    לירז
    13/07/2018

פרופ בידר שלום

לפני מס' ימים שאלתי אותך לגביי שלייה נמוכה . אני בשבוע 15 בדיוק ובסדיקה התגלתה שלייה קידמית נמוכה גבולית והרופא אמר שמאמין שהיא תעלה ובסקירה השנייה יבדוק בצורה ממש מעמיקה את המיקום של השלייה.
    למחרת הייתי אצל הרופא המטפל שעשה בדיקה מאמיקהב ואמר שנכון היא נמוכה אך לא מכסה כלל את צוואר הרחם והיא רחוקה 12 מ"מ אם הבנתי נכון מצוואר הרחם וטען שאם היא לא שליית פתח כרגע איפה שהיא נמצאת היא כבר לא תהיה אלא רק תעלה.

1. אם הבנתי נכון 12 מ"מ מצוואר הרחם זה רחוק בשביל שיהיה שליית פתח והתפתחות של דימום?

2. האם השלייה עלולה לא לעלות ולהישאר נמוכה עקב זה שעברתי ניתוח קיסרי בעבר?

3. בהריון הקודם היה לי שלייה נמוכה מדממתשלטענת הרופאים כיסתה צוואר הרחם ואישפזו אותי 5 שעות לאחר סקירה שנייה עקב דימום אישפזו אותי. הפרופ שעשה את הסקריה לא ראה שליית פתח וצפה שנית בדיסק של הבדיקה וקבע שזה לא נכון והרופא שלי אמר לי השבוע שאם עד שבוע 20 2 פרופסורים לא ראו שליית פתח מוקדם יותר אז זה לא נכון מה שנאמר בבית החולים. לבסוף עברתי קיסרי חירום בשבוע 37 עקב דימום רב . האם הינך מסכים אם הפרופ שהם היו רואים זאת בשלב מוקדם יותר ? אז אם כן איך הגעתי למצב של דימום משבוע 20 לסיום לידה כזה למרות שתחילת ההריון היה לא תקין והיה עם דימום בשבוע 5 רב יותר מווסת שעוד לא ראו שק ודופק . לכן פוחדת שהדחימום יחזור גם בהריון הזה כי למעשה נראה שאף אחד לידע מה קרה בהריון הקודם לפי תשובת הרופא בלידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליה

פרופ` דוד בידר
    13/07/2018

1.זה לא שליית פתח.
    2.צריכה לעלות עוד, אך באופן עקרוני זה לא משנה.
    3.כל התופעות שאת כותבת מתאימות לשליית פתח.
    אני לא ראיתי את האולטרה סאונד של ההריון הקודם , אך לפי השתלשלות העניינים, זה מתאים לשליה שמכסה צוואר, אפילו באופן חלקי.
    לך כרגע זה לא משנה כי זה לא צריך לחזור על עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו