שאלה לפרופ בידר רירית הרחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר רירית הרחם
    מיטל
    17/07/2018

פרופ בוקר טוב , ראשית תודה על תשובה מפורטת משאלה קודמת . ברשותך אודה לך מאוד על שאלות חשובות שיש לי

כתבתי שנקלטתי טבעי לאחר אי הצלחה ב-IVF שזה הגעתי כנראה עקב רירית נמוכה והידבקויות ועברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויותת עקב ניתוח קיסרי.
    ניקלטתי לבסוף אם רירית 4.8 והבנתי ממך שיש סיכויי שיקלט שוב אך רירית דקה במצבים הללו שונה מרירית דקה שלא עברה פעולות דומות לשלי או מצבים אחרים.

1. האם יש סיכויי שההריון יסדר את הריריתויחזיר אותה למצב קודם שהייתה בין 7-9 מ"מ ?

2. הבנתי שיש סיכויי לניתוח קיסרי שוב שזה מה שגרם לי להידבקויות ולא הצלחתי להרות האם תוך כדי ניתוח קיסרי ניתן כבר למנוע הידבקויותאו שזה בא אחר כך?

3. במידה וארצה שוב להרות וארצה לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית לראות שאין הידבקויות האם היסטרוסקופיה אבחנתית ולא ניתוחית נחשבת לפעולה חודרנית שיכולה שוב לגרום לרירית דקה?

4. מהיבט של יולדת ולא של רופאה ניתוח קיסרי חייב להתבצע על ידי רופא אם נסיון רב . לקח לי שנה וחצי החלמה . האם אתה ממליץ לקחת הפעם רופא פרטי בעל נסיון רב? שזה לא יחזור על עצמו?

5. היסטרוסקופיה ניתוחית עלולה לגרום לרירית דקה שזה גם בעייתי עלול להיות לקליטת הריון . אז מה עושה אישה כמוני שזה היה נחוץ אבל גם הרירית למעשה נפגעה ולא היה מובטח שיקלט אז זה לא לכאן ולא לכאן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית

פרופ` דוד בידר
    17/07/2018

1.הרירית מתאוששת אחרי הריון ולידה.
    2.ניתוח קיסרי חוזר לא אמור לגרום לבעיות.
    3.אם תנסי להרות אזי לא צריך כלום אלא שגילך יהווה בעיה.
    4.ממליץ בבית חולים. שם מנצחים תמיד רופאים בכירים.
    5.אחרי לידה לא צריך שום היסטרוסקופיה. הלידה וההריון יסדרו את הרירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו