שאלה לפרופ בידר חיידק בשתן ומי שפיר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר חיידק בשתן ומי שפיר
    שירה
    26/07/2018

פרופ בידר שלום יש לי ברשותך מס' שאלות חשובות אודה לתשובתך

לפני שבוע סיימתי זינט 500 שלקחתי 5 ימים עקב חיידק בשתן. עשיתי בדיקה ושוב אין שינויי הכללית תקין והתרבית מראה על אותו חיידק.

1. מה עושים במצב כזה ? כי ידוע אצלי שבדיקות שתן בהריון משתגעות וגם בחיים בכלל עקב זה שעברתי ניתוח רפלוקס בהיותי ילדה.

2. יש לי מי שפיר השבוע האם ניתן לבצע את הבדיקה?

3. האם חיידק עלול לקצר את מוואר הרחם?

4. אני לוקחת אוטוגסטאן ואגינאלי בבוקר ובערב האם זה קשור לזה שלקחתי בערב אך למחרת בבוקר לא לקחתי לפני הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר

פרופ` דוד בידר
    26/07/2018

1.צריך לתת עוד לפי רגישות לאנטיביוטיקה.
    2.בעקרון אפשרי אך יש רופאים שמחכים לגמר האנטיביוטיקה, לכן תתיעצי עם הרופא המבצע. אני הייתי מבצע.
    3..חיידק לא מקצר צוואר.
    4.זה לא קשור ל אוטרוגסטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ דוד בידר מי שפיר וחיידק

שירה
    27/07/2018

פרופ בידר תודה על התייחסותך לשאלותיי ברשותך אודה לך אם תענה לי 4 שאלות נוספות

1. האם אתה ממליץ להחליף את הזינט ולתת משהו אחר?
    2. מה קורה אם הרופא מחליט לדחות את מי השפיר ושוב הבדיקה לא תקינה ? כי יכול להיות שאני נשאית למרות שבחיים לא ראיתי את שם החיידק הזה בבדיקות שתן שעשיתי. אין לי חום או כאבים בשתן .
    3. האם חיידק בשתן (הבנתי שזה חיידק מהמעי שחודר לשתן)עלול לפגוע בהתפתחות עובר ?
    4. מה קורה במצב שכל הזמן הבדיקות יראו שכללית תקין ותרבית לא תקין ? האם באיזה שהוא שלב לא מתייחסים לזה אם זה יופיע כל הזמן. העניין אצלי הוא שונה עברתי ניתוח רפלוקס בגיל 6 ועקב הצטברות חיידקים באיזור הצלקת תמיד התרבית יוצאת לא טובה מאז ומתמיד עד שבסוף פרופ מבית חולים שיבא שטיפל בי אמר לא להתייחס לזה יותר בחיים בכלל לאחר שלקחתי שנתיים אנטיביוטיקה כי חשבו שיש חיידק וזה לא עזר . רק בגלל שזה הריון אני פוחדת אחרת לא הייתי מתייחסת בכלל עקב הרקע שלי אם דרכי השתן בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליידק

פרופ` דוד בידר
    27/07/2018

1.צריך לתת לפי הרגישות של החיידק לאנטיביוטיקה כפי שרשום בתוצאות.
    2חיידק בשתן לא צריך לתת חום וכו׳.
    אם הרופא מחליט לעשות עוד שבוע אז זה בסדר.
    קוב הסיכויים שהעובר יהיה תקין .
    3.החיידק לא יפגע בהתפתחות העובר.
    4.גם אני חושב שאם תקחי אנטיביוטיקה זה יסתדר ואם לא יש להמשיך לעקוב ולהחליף אנטביוטיקה לפי הרגישות..
    זה לא מונע בדיקת מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו