מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ דוד בידר חוות דעתענת03/08/2018
פרופ בידר שלום אודה לחוות דעתך
אני בשבוע 18 להריון ומזריקה קלקסן 40 בהוראת הפרופ המטפל בגלל 4 הריונות כימיים רצופיים ולאחר בירור התגלה פקטור 5 ליידן,APCR נמוך ופקטור 8 מוגבר.
הריון קודם עברתי גם אם קלקסן 40
אך משקלי כרגע הוא 55 ק"ג ואני צופה לסיים את ההריון לפחות 64 ק"ג .
לפי הבנתי קלקסן זה לפי משקל 1ml/kg
אז מדוע במשקל כזה 54 קילו נתנים רק 40 מ"ג ומה קורה כאשר אני עוברת את ה-60 קילוגרם אז לא צריך מינון 60? גם ככה קלקסן תקף ל-12 שעות ואני פוחדת מהפרעת קרישה. למרות שהבנתי מהרופא המטפל שגם מינון גבוה יכול לפגוע בעצמות האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר03/08/2018זה המינון הנכון לטיפולים בהפרעות ב קרישיות ולא לפי משקלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר הפרעות קרישה
ענת03/08/2018פרופ בידר תודה על המענה.
ברשותך יש לי 2 שאלות:
1. קלקסן עובד 12 שעות ביום אז חשש להפרעת קרישה להריון ב-12 שעות שאחריי, זרימת דם לעובר עקב בעיית הקרישה וכאשר מדובר בעבר של הריונות כימייים כתוצאה מקרישה ואי מתן קלקסן? למה לאחר 12 שעות לא נותנים עוד מינון גם כשזה מניעתי ולא טיפולי?
2. מה הסיכויי אם בעיית קרישה כמו שלי אם קלקסן 40 עד סוף ההריון שלא תהיה חלילה הפרעת קרישה וזרימת דם טובה לחבל הטבור ולעובר? כי כל ההריונות שלי לא התפתחו בעבר עקב זה שלא הייתי אם קלקסן אז זה מראה על הפלות עקב קרישיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסןן
פרופ` דוד בידר03/08/20181.למניעת קרישה נותנים 40 מ״ג ליום היות וזה מניעתי ולא טיפולי.
2.זה המינון וצריך ללכת בסדר.זה מספיק לזרימת דם ומניעת קרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)