שאלה לפרופ דוד בידר חוות דעת

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ דוד בידר חוות דעת
    ענת
    03/08/2018

פרופ בידר שלום אודה לחוות דעתך

אני בשבוע 18 להריון ומזריקה קלקסן 40 בהוראת הפרופ המטפל בגלל 4 הריונות כימיים רצופיים ולאחר בירור התגלה פקטור 5 ליידן,APCR נמוך ופקטור 8 מוגבר.

הריון קודם עברתי גם אם קלקסן 40

אך משקלי כרגע הוא 55 ק"ג ואני צופה לסיים את ההריון לפחות 64 ק"ג .
    לפי הבנתי קלקסן זה לפי משקל 1ml/kg

אז מדוע במשקל כזה 54 קילו נתנים רק 40 מ"ג ומה קורה כאשר אני עוברת את ה-60 קילוגרם אז לא צריך מינון 60? גם ככה קלקסן תקף ל-12 שעות ואני פוחדת מהפרעת קרישה. למרות שהבנתי מהרופא המטפל שגם מינון גבוה יכול לפגוע בעצמות האם זה נכון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלקסן

פרופ` דוד בידר
    03/08/2018

זה המינון הנכון לטיפולים בהפרעות ב קרישיות ולא לפי משקלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ בידר הפרעות קרישה

ענת
    03/08/2018

פרופ בידר תודה על המענה.

ברשותך יש לי 2 שאלות:

1. קלקסן עובד 12 שעות ביום אז חשש להפרעת קרישה להריון ב-12 שעות שאחריי, זרימת דם לעובר עקב בעיית הקרישה וכאשר מדובר בעבר של הריונות כימייים כתוצאה מקרישה ואי מתן קלקסן? למה לאחר 12 שעות לא נותנים עוד מינון גם כשזה מניעתי ולא טיפולי?

2. מה הסיכויי אם בעיית קרישה כמו שלי אם קלקסן 40 עד סוף ההריון שלא תהיה חלילה הפרעת קרישה וזרימת דם טובה לחבל הטבור ולעובר? כי כל ההריונות שלי לא התפתחו בעבר עקב זה שלא הייתי אם קלקסן אז זה מראה על הפלות עקב קרישיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלקסןן

פרופ` דוד בידר
    03/08/2018

1.למניעת קרישה נותנים 40 מ״ג ליום היות וזה מניעתי ולא טיפולי.
    2.זה המינון וצריך ללכת בסדר.זה מספיק לזרימת דם ומניעת קרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו